Ukrainan kriisi on ajautunut pisteeseen jossa vitsit ovat vähissä. Sodan uhka leijuu Euroopan yllä. On tärkeää monin eri keinon taistella rauhan puolesta. 24.2 rauhanjärjestöt järjestävät mielenosoituksia ainakin Helsingissä ja Tampereella, joissa vaaditaan sopimaan – ei sotimaan. Kannatan lämpimästi.
Hämmästyneenä olen seurannut kuinka nyt eri tahoilta halutaan maamme aloittavan pikaiset neuvottelut liittymisestä Natoon. Siis mitä? Ovatko näillä Nato intoilijoilla silmät ja korvat ummessa? Ukrainan kriisin yksi suuri syy on nimenomaan Naton laajenemispyrkimykset Venäjän rajoille. Venäjä on kertonut hyvin tomerasti, ettei se sitä hyvällä katso.
Meillä on yhteistä rajaa Venäjän kanssa 1300 kilometriä. Ovatko jotkut todella niin sinisilmäisiä, että kuvittelevat ison karhun pelästyvän ja paskovan housuihin jos tänne perustetaan Naton sotilastukikohtia aivan Venäjän rajan pintaan? On satavarma asia, että rajan toisella puolen kohta tykin piiput sojottavat kohti maatamme.
Ei ole neuvostonostalgiaa tai ”putinismia” ottaa käyttöön vanhat hyvät keinot, eli Paasikiven – Kekkosen rauhanomaisen rinnakkainelon ulkopolitiikka. Se ei ole nöyrtymistä tai takapuolen nuolemista, vaan viisasta puolueettomuuspolitiikkaa.
Viisautta on jättää liika ”kukkoilu” naapurille, koska elämässä vain on niin, että sitä saa mitä tilaa. Uhoamisella tai toisen osapuolen puolelle asettautuminen vaikka aseapuna tai muuna ei jää huomioitta. Jos suhteemme vaurioituvat, ei siitä kunnian kukko laula.
Rauhaa minä kaipaan – en aseita kummankaan puolen itärajaa. Äitini teki kaksi evakkoreissua. En halua, että poikansa joutuu kokemaan saman. Ja mihin menisinkään? Hyväkuntoisen näköisenä minut katsottaisiin elintasopakolaiseksi ja rajat laittettaisiin nenäni edestä kiinni.
Nyt tarvitaan malttia ja osapuolet täytyy saada saman pöydän ääreen. Suomella puolueettomana maana olisi edellytykset sovittelijaksi, mutta se tarkoittaa olla sotkeentumatta liian kärkkäästi puolesta ja vastaan asetelmaan.
Juu, kumarretaan vaan ”neukkulalle” vanhaan tyyliin ja annetaqn putinan paskasakin päättää, kenestä tehdään pressa.
Eikö neukkulan perseen nuoleminen sinulle riittänyt?
Monelle ei riitä koska ne rakastaa Venäjää ja Siperiaa
Ei se Natoon liittyminen ideaalissa maailmassa ideaali optio ole.
Vaan jos tosiasia on että rajan takaa ammutaan kovilla, sitä pitää unohtaa ideaalit ja keskittyä selviytymiseen.
Niin, onko ideaalia olla maailman viimeinen kommunisti vai elossa oleva suomalainen joka kuuluu Natoon
Noin asiat eivät ole vaan tekisimme uuden YYA sopimuksen eri linjan kanssa sitten ei olsi Suomella puolustusvoimia
Ja isäntänä Suomessa olisi jotkut muut isännät terv tepivaari
Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa.
Myös minun äitini on tehnyt kaksi evakkomatkaa, isän ollessa sodassa mukana.
Ei meillä sotilaallista tukea mistään tulisi, ei EU:sta, se miettii, paheksuu ja pohtii, ja luultavasti jää seuraamaan miten Suomen käy.
Nato tarvitsee vain lisää jäsenmaita, miksi siihen liittymiseen edes mietitään.
Neuvostoliitto, Putin toimii, mutta ei toimi muiden maiden tavoin, turha kuvitella.
Suomen piti olla itsenäinen, nyt se on EU:n alainen ja vielä haluaa Naton:kin, miksi ihmeessä, Ruotsi vetäytyy taas, siis taas, jollain konstilla, jos sota syttyy, miksi Suomessa kuvitellaan sitä pelkuruudeksi, viisautta on olla uhittelematta!
1. Nato on Pohjois-Atlantin puolustusliitto, joka ei ole hyökännyt tai ollut hyökkäämässä mihinkään Euroopassa.
2. Lähes kaikki ex- NL:n ”osavaltioista” on halunnut irtautua ikeestä ja päästä vapaan lännen, elintason ja kulttuurin osaksi. Loppujakin pidetään pakolla ”oligarkkien” vankilassa.
3. Venäjällä ei ole luotettavaa neuvotteluosapuolta, johon voisi luottaa; vastakumppanina on häikäilemätön ja sotaisa diktaattori,se on nähty. Ei auta muu kuin Hiterin aikaan- voima !
Suomen viimeisin ja fiksuimpana pidetty kommunisti, Yrjö Hakanen tuomitsee Venäjän toimet. Hän uskoo vielä neuvotteluihin.
Mutta vaikeaa se on Hakasellekin, kun ei ole luotettavaa neuvottelukumppania.
https://www.yrjohakanen.fi/venaja-rikkoo-itse-korostamiaan-sopimuksia/
Kuten Hannu rauhaa minäkin kaipaan ja uskon että paras tae uskottavan oman puolustuksen lisäksi rauhalle olisi NATO jäsenyys. Ei rajan pituudella ole merkitystä jos laajentumishimoinen naapurimme halajaa länteen, samanlailla tulee lyhyen kuin pitkän rajan yli.
Ei se niinkään voi olla, että Venäjä sanelee naapurimaillensa minin liittoumaan ne saavat kuulua ja mihin ei.
Itsenäisiä valtioita ei pidä uhkailla keskittämällä sotajoukkoja niiden rajoille ja jopa rajojen sisäpuolelle.
Kun nyt rauhanjärjestöt huomenna mieltään osoittavat, niin toivottavasti banderolleissa ja iskulauseissa vaaditaan Venäjää palauttamaan Krimin niemimaa takaisin Ukrainalle, vetämään joukkonsa pois Itä-Ukrainasta ja Ukrainan rajoilta, lopettamaan Georgian sisäisiin asioihin puuttumisen, lopettamaan sodan uhkalla kiristäminen jne.
Ps. Balttian maat toimivat aikoinaan viisaasti jliittyessään välittömästi Natoon heti Neuvostoliiton hajottua. Samoin olisi pitänyt tehdä Suomen, vaan suomettumisen taakka oli vielä liian raskaana hartioilla. Näyttääpä olevan edelleenkin.
Muuan oikeisstolainen ystäåväni kyseli edellisen natoon liittymisvaatimusten aikana mitä mieltä olen natosta. Kerroin vastustavani, jolloin hän kertoi olevansa samaa mieltä. Hän oli unnokas reseviläisjärjestön aktivisti ja perehtynyn sodan käyinnin teorioihin. Hänen näkemyksensä mukaan mahdollisessa sotatilanteessa Suomelle kävisi samoon kuin kävi keskieuroopan maille kahdessa maailmansodassa. Maa jyrättäisiin kahteen kertaan taisteluissa. En pidä siitä ajatuksesta, että rauhanjärjestöt osoittavat mieltä yhrä osapuolta vast
Siis et pidä siitä, että rauhanjärjestöt osoittaisivat mieltä vain rikollista ryssää vastaan?
Mikäs maa tässä on se toinen sodan aloittanut osapuoli?
Suomelle kävisi sodan syttyessä niin, että ryssä jyräisi Suomen ilman ulkopuolista apua.
Sen jälkeen olisimme putinarikollsen orjakansaa ja melkoinen osa meistä tapettaisiin tai vietäisiin Giulagille vanhaan malliin.
Me olemme jo niin lähellä natoa teknisesti ja henkisesti ilman liittymistäkin, ettei tarvitse kuin vielä sulauttaa komentojärjestelmä yhteensopivaksi. Harjoituksen on tehty jne..
Jos kahakka tulee, pääsemme ilman laajoja paperisotia rinnakkaisorganisaatioksi nopeasti. Luulen, että siellä on salaiset paperitkin jo tehtyinä valmiiksi esineuvotteluineen, joista ei puhuta.
Ukrainan kriisi on ajautunut pisteeseen jossa vitsit ovat vähissä.
Putinin armeija uhka leijuu Euroopan yllä.
*
Muistellaan miten kävi, kun annettiin Hitlerille ja Stalinille periksi – päädyttiin maailmansotaan
Sillähän putina on jo uhannut.
Hannun mielipide rauhasta on nyt kuin opettajalla joka nähdessään koulukiusaajan nostavan pienemmän uhrinsa rinnuksista seinälle sanoo:”Älkää viitsikö pojat riidellä!”
On se kumma miten vanhoihin kommunisteihin on takertunut niin suuri annos venäläistä nationalismia ja USA vihaa ettei arvoilla enää ole väliä.
Meidän ei kannata tehdä mitään, joka antaisi lisävauhtia Suomivadtaiselle propakandalle tässä tilanteessa.
Desantti-fosentti on omituinen tapaus, joka on harjoittanut uomivastaista propakandaa rajan takana jo vuosia. Kilpailee vahinhollisuudessa taistovihreitten kanssa. Ne taas vsikuttavat paitsi hamlituksessa niin myös eu-parlamentissa.
IS=Olosuhteet eturintamassa ovat karut, eikä venäläisjoukoilla ole asiallista varustusta kylmää vastaan. Tästä syystä Venäjän presidentti Vladimir Putinin on lähipäivien aikana päätettävä, aikooko hän hyökätä joukkojen kanssa Ukrainaan vai vetäytyvätkö joukot takaisin asemapaikoilleen kymmenien tai jopa satojen kilometrien päähän Venäjälle.
Sotilaiden heikoista oloista on levinnyt kuva Twitterissä ja venäläisessä sosiaalisen median palvelussa VK:ssa. Kuvassa venäläissotilaat makaavat tyhjällä juna-asemalla, noin 20 kilometrin päässä Ukrainan rajan tuntumasta. Sotilaat ostavat ruokansa itse, sillä heillä ei ole ruoka-annoksia asemapaikallaan.
Neuvoa antavassa kansanäänestyksessä liittymisestä Euroopan unioniin tiedän merkittävän osuuden kansalaisia äänestäneen liittymisen puolesta turvallisuuspoliittisista syistä.
Siitäkin huolimatta, että EU ei ollut eikä ole vieläkään sotilaallinen yhteisö.
Taloudelliset ja luonnonvarojen hallintaan liittyvät intressit ovat sotien synnyn taustalla. Suomen talous on vedetty Euroopan ulkopuolisen tahon johdolla yhä kiinteämmin riippuvaiseksi suurvaltapolitiikan suhdanteista. Ne ovat suhteessa naapurimaahan olleet pakkasella jo yli pari vuosikymmentä. Pakotteet ja vastapakotteet ovat vähentäneet entisen kukoistavan kaupallisen yhteistyön naapurin kanssa 25 prosentista viiteen prosenttiin eikä pohjaa ole vielä saavutettu.
Sijainnille emme voi mitään, joten karhun kyljessä on vain viisasta elellä karhun ehdoilla.
Eilisessä Sanomassa julkaistiin presidentti Putinin puheen käännös. Siihen sisältyy viesti sekä sotilasliitto NATO:lle että meille. Venäjä on tehnyt tarpeelliseksi katsomansa sotilaspoliittiset päätökset, joiden nopea toimeenpano on yksin presidentti Putinin varassa.
Kuten presidentti Niinistö ja pääministeri Marin eilisessä tiedotustilaisuudessa sanoivat, kysymys mahdollisesta sotilaallisesta liittoutumisesta on käsiteltävä aikanaan irrallaan tästä akuutista kriisistä ja sen aiheuttamasta tunnemyrskystä.
Keskustelua tarvitaan ja sitä käydäänkin, mutta ei sillä kiihkolla ja tunteella, millä eilisessä hallituksen kyselytynnissa kokoomuksen puheenjohtaja sekä hänen aseenkantajansa ääni väristen pauhasivat.
Ukraina ja sen kansa tarvitsee kaiken henkisen ja materiaalisen humaanisen tuen myös Suomelta osana Euroopan unionia. Jos olemme olleet antamassa katteettomia lupauksia, on niistä myös vastattava.
Kokoomus uskoo natokiimallaan voittavansa seuraavan pääminsteriyden, mutta suomen kansa ei lähden karhupeijaisia pitämään, kun otso on vielä voimissaan.
Parempi sekin kuin voitto vappusatasella
Kyllä nyt ajetaan isolla pyörällä Naton huippukokuksessa, jossa Suomi ja Ruotsi pykivät pääsemään turvatakuiden piiriin ennen varsinaisen hakemuksen tekoa ja hyväksymistä.
Kokoomus voittaakin seuraavat vaalit koska on jo nyt suurin puolue ja seuraavissa vaaleissa NATO nousee keskeiseksi asiaksi. Muut puolueet voivat toki viedä kannatusta ilmoittamalla kannattavansa jäsenyyttä.
Herra varjelkoot meitä Suomea pääministeri Orpolta !
Eiköhän sen sitten valitse kansa kunhan ensin käydään vaalit ja kokoomus jää kolmanneksi ps neljänneksi terv tepivaari
Mihinkäs tämmöinen arvio voisi perustua?
Kommentoijan AY-taustaanko?
Asiahan ei riipu toiveajattelusta vaan poliittisesta tilanteesta. Maahanmuuttoon liittyvät ongelmat nostaisivat Perussuomalaisia, NATO jäsenyyden kannatus nostaa niiden puolueiden kannatusta jotka ottavat siihen selkeän kannan.
Suurin puolue aloittaa hallitusneuvottelut, mutta jos ei saa hallitusohjelmalleen enemmistöä taakse voi olla oppositiossa.
Riski kokoomuksella oppositioon on suuri Orpon johdolla. Hänestä ei ole tämän maan pääministeriksi.
Harkitsematon Nato-kanta, päinvastoin saattaa olla äärimmäinen riski.