Veroton myynti

Kiertelen usein Tammelantorilla ja Laukontorilla ostoksilla. Edelleen on suuri osa ammattimyyjistä on linjallla, ”meille kelpaa vain käteinen”. Peruna, leivonnais-ruoka, vihannes, mansikka-, jne..kauppiaista. Suosin itse kortilla maksamista, joka on yleistynyt.

Ei tarvitse ihmetellä käteistä. Pajonko siitä kaupasta menee yhteiseen pussiimme-verottajalle ?

 

15 vastausta artikkeliin “Veroton myynti”

  1. Uskoisin että nämä itse itseään työllistävät maksavat tunnollisesti veronsa, en soisi heitettävän epäilyksen varjoa heidän päälleen.
    Tästä tuli eleeni että pitäisikö sitäkin kyseenalaistaa että onko kaikilla elintarvikkeita kaupittelevilla kaikki hygienia ynnä muut yhteiskunnan asettamat asiat kunnossa.

  2. Minä ymmärrän oikein hyvin käteismaksun. Torilla tehdään paljon esimerkiksi euron ja viiden euron kauppoja, siis paljon pikkurahakauppaa. Pidä siinä sitten yllä kaikenlaista korttilaitteistoa. Laitteet maksaa kamalasti ja vaihtuvat vielä usein, samoin myös ylläpitävien pankkien maksut, maksa siinä sitten vielä veroja. Minä pelkään koska toreillakin yleistyy kännykkämaksut, eikä se enään ole kaukana, kun nyt jo maksetaan pysäköintejä, sekä junaliput jne.

    1. Noin puolella myyjistä on maksupääte ml.mobilepay.
      Maksan pienetkin ostokset kortilla, jos käy.
      Tammelantorilla myyjät ovat vaatineet toisiltaan nimikylttiä.

  3. Vielä kätevämpi varmasti pikapuoliin tuleva ”pedon merkki”! Käteen, tai otsaan laitettu, ei huku ja on aina mukana!

    Ilm.13:16Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin. 17Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku.

    18Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi.

    1. Edellinen on kirjoitettu n. vuonna 90. Patmos-saarella.
      Apostoli Johannes oli vankeudessa ollessaan nähnyt näyn, jossa mm. em. kerrottiin.

    2. Lukua voisi tulkita siis ihmisen tai pedon pyrkimyksenä Jumalan kaltaiseksi, ihan kiintoisaa. Luku, joka pyrkii seuraavan luvun (7) kaltaiseksi, vaikka ei voi olla sitä, näin kuuntelin.

  4. Isot ja pienet kiertää veroja. Torikauppias niitä pienimpiä. Maksupäätteen käyttö on hankala vähälle käytölle ja sen ylläpito maksaa sekin. No palkansaaja ja eläkeläinen maksaa veronsa eikä voi kiertää. Ammattina torimyynti pitäisi vaatia toki kaikki keinot verojen maksuun.

  5. Näin paljon tapahtumanjärjestämiseen osallistumisena, tiedän aika paljonkin aiheesta maksutapojen käsittely.

    Todellakin nykyään on varsin edukkaita maksupääteratkaisuja, jos volyymi on pientä niin esim. Zettlen tuotteita näkyy paljon käytössä. Toki kymmenyksiä pitää maksaa enemmän kuin järeissä laitteissa, mutta torimyyjälle tuo 2% ei ole paljoakaan. Silti se vaatii että on vähän perusnäppäryyttä kännyköiden kanssa, lisäksi virransyöttö pitää varmistaa. Toripäivän ajaksi tarpeeksi virtaa saa taskukokoisesta lisäakusta ettei se sinänsä siihen kaadu.

    Mobilepay on toki tietyn nuorisoryhmän parissa muodikas ratkaisu, mutta se ei voi koskaan korvata muita optioita koska se vaatii kuitenkin erikoisjärjestelyjä. Se voi toimia muiden rinnalla, muttei niiden tilalla.

    Mutta se, että käyttää tällaisia maksupäätteitä ei millään muotoa johda siihen, että verot on maksettu. Mikään näistä järjestelmistä ei raportoi suoraan mitään verottajalle, eikä se olisi mielekästäkään.

    Käteinen vaatii paljon käsityötä, mutta sen käyttö tulee ns. äidinmaidosta asti. Eipä tarvitse opetella mitään.

  6. Heikki, kyllä vain ovat – mutta ne pitää toki ensin siihen toimittaa.

    Jos haluaa veroja kiertää, siihen löytää tavan tekniikalla kuin ilmankin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *