Varoitus !
Tämä artikkeli on hyvin subjektiivien, mutta takana on myös laajaa kokemusta ja näkemystä ammattien kirjosta. Arvostelkaa ammatinvalintoja älkää blogisteja !
Mukavimmat, vaikka ei helpoin
1. Mainostoimiston luova johtaja. Hänellä on täysi vapaus ottaa vastaan mitä hulluimpia näkemyksiä, miten joku palvelu tai tuote täyttää AIDA-säännön ja valita toteututavaksi kaiken maan ja taivaan välillä periaatteessa ilman vastuuta toteutuuko mainonnan lupaus kenellekään.
2. Vapaa toimittaja tai kirjailija olettaen, että hän on päässyt sopimukseen tuotannostaan kustantajan kanssa.
3. Riistanvartija ja puutarhuri. Saavat olla luonnossa vartioimassa hyvää pahalta. Putarhuri kauneutta rumuudelta.
4. Lennonopettaja saa olla kuin taivaan lintu ja nähdä asioita laajassa perspektiivissä olemalla kuitenkin taivaalla ilmojen ja koneen ehdoilla.
Tylsimmät:
1. Kirjanpitäjä ja ohjelmoija, joka on introvertti ja oman kammionsa herra nyhräämällä kammiossaan toisten virheiden metsästystä sääntöorjuudessa.
2. Kaivosporari, joka maan alla pimeydessä vaeltaa, etsien valopilkkua reiän toisesta päästä tai iloa taivaan pilkotuksesta.
3. Liikennelentäjä tai valtamerilaivan kapteeni, joka plaraa cheking-listaa kulkuvälineelle, joka on automaattiohjauksessa 12 tuntia.
4. Haudankaivaja, joka kaivaa toiselle kuoppaa.
Haastavimmat
1. Traumakirugi teameineen, joka yrittää verissä päin leikata, liimata , niitata ja harsia ihmistä kokoon onnettomuuden jälkeen ja näyttelemmällä tunteetonta psykopaattia puukko kädessään. Ja kuolema kolkuttaa oven takana.
2. Palomieskonkari, joka on kaiken nähnyt, ihmisen lapsen palaneena, repinyt auton katon auki ja kuunnellut hirvittävää huutoa ja se voi olla taas edessä joka päivä ja yö.
3. Suuren pörssiyrityksen yksinäinen johtaja, joka vastaa perskavoillaankin 10 000 ihmisen työn tehokkuudesta ja omistajien rahanahneuden täyttymisestä eriskummallisesti heiluvilla kilpailluilla markkinoilla.
4. Pappi, joka ristii vauvan, siunaa onneen ja suree ja lohduttaa kuolevan lapsen omaisia.
Ei ne kaivosporarit maan alla aina ole valtaosan he ovat maan pinnalla eivätkä luulojen mukaan tuolla mennä terv tepivaari
Kyllä ja ei. Se ”maanalaisen armeijan hyökkäys” kiveä vastaan kyllä.
Tuo antaa kuvan journalistin tiedoista kaivos hommiin et tiedä niistä yhtään mitään terv tepivaari
Missä on virhe, jos puhutaan kaivoksen porarista siellä alhaalla työssään olipa valaistun ja äänieristetyn koneen sisällä tai ei.
En minä tiedä niistä hommien valmistelusta ja yksityiskohdista mitään.
Otsikossa kehoitin olla haukkumatta blogistia, kerro se itse asia.
En ole haukkunut ketään annoin vaan palautteen journalismista työnä ja iso osa aikaa menee malmipiipun seuranasta joka ei niinkään suorna maan alta nouse
Mutta vaurautta ne porarit luo ja saavatkin sitä
Porarin työ ei ole mitenkään tylsää ja ilmastoitu tuo hytti nykyään on mutta ei siellä koko aikaa olla terv tepivaari
Muutaman koodaajan tunnen enkä voi kyllä sanoa että tylsyys vaivaisi heitä.
Vitutus kylläkin.
Koodaaminenhan on luovaa työtä, suunnittelua ja ongelmanratkaisua.
Koodaaminenhan on kuin kielenkääntämistä eli muuntaa arkikieli tai tapahtuma koneneen ymmärtämälle koodistolle, ohjelmointikielelle.
Se ei ole suinkaan luovaa toimintaa ellei itse tapahtuma ole oma luomus kokonaisuus, jonka muokkaa koneelliseksi.
Luova, esim.visuaalinen osuus ei ole koodaamista. Se on ns. ”mainostoimistotyötä”.
Sen sijaan uuden palkkalaskentajärjestelmän tai teknisen robottiohjelman ohjelmointi ei kovin paljoa luovuutta tarvitse ellei ohjelmoija huomaa arkkitehtuurissa jotain vikaa, joka pitäisi luovasti korjata.
Kyllä minulla on ihan eri kokemus. Koetapa koodata vaikka pieni peli, se ei todellakaan ole mitään ”kielen kääntämistä”. Joudut suunnittelemaan, miten oliot liikkuvat jne. ja taatusti ratkomaan ongelmia. On todella tyydyttävää kun sitten saa jonkun jutun toimimaan niin kuin haluaa.
Faktori oli aikansa paras, mutta on jo jäämässä menneeseen.
Eläkeläinen joka voi harrastaa mielilajejaan.
Faktorin työ painamisen valmistelussa ja itse painamisessa oli vastuullista hommaa hallita kokonaisuus tekststä kuviin ja, että sai sen sovitettua raameihin painokoneelle jne..
Mikä oli ”ooli ja kasti” ?
Nykyään kaikki on koneellistettu oikoluvusta automaattitaittoon.
Kirjapaino hyvinkin tuttu. Gutenberg keksi irtokirjakkeen Saksassa. Irtokirjakkeissa oli kirjain peilikuvana ja niistä voitiin latoa rivit tekstiä. Kirjakkeet olivat kastissa kukin omassa lokerossaan.
Faktori oli alansa ammattimies työnjohtajana, myös kirjapainonjohtajana.
Arvostan faktoria siinä että hän oli ammattimies joka osasi johdettaviensa työn.
… ja silloin oikolukijallakin oli merkittävä rooli.
Nykyään aineistot tulevat sähköiseti pääosin painovalmiina, jotka sijoitetaan sille varattuun määrättyyn kokoon ja kohtaan esivalmistellussa aviisissa.
Silti etsin vieläkin malmia josta on kansoille hyötyäkin eikä sitä malmipiippua kaikki kaivoksen seinästä silti löydä vaikka sen heille näyttäisi. terv tepivaari
Puhuin kaivoksessa olevasta työstä. En vertaillut sitä mihinkään. Pysy asiassa.
Sen malmipiipun löytyminen on osa kaibvos miehen elämää ja sitä tarkoitin ja osa sitä taitoa jota harvalla on
Samalla niiden etsintä on osa ammatti etiikkaa ja taitoa joka luo kiinnostavuutta koko työhön elikkä asiaa se on eikä arvailua onko vaikeaa ymmärtää terv tepivaari
Puhuin yleensä muustakin maan alla tehtävästä louhinnasta. Tämä teema on selvä.
En mitenkään epäile, vaan tarkoitan kaikkea muutakin maan alla eri louhintahommissa työskentelyä.
Tämä teema on sillä selvä.
Samaa minäkin ja kiinnostavaa työ siellä on eikä mitenkään tylsää ammattina sitähän tarkoitan
Samalla ne tuo vauratta kansoille jossa malmia löytyy terv tepivaari
Tuli mieleen vielä keinosiementäjä. Voi sonniparkaa, kun ei pääse edes pukille. Tuo on kyllä luonnottomin ammatti, mitä voi olla.
Tulevaisuuden ammattina apteekkari.
Tampereen Palomäentiellä näkee, mitä apteekkari Haapanen on ansainnut lääkkeiden myynnillä muutama kymmenen vuotta sitten.
Villa Mac on linnamainen asunto yhdelle perheelle, jota nyt uudistetaan Tredu oppilaitoksen koulutuskäyttöön.