Suomessa on valtaapitävät tahot, eli poliittiset puolueet ulkoparlamentaarisine korporaatioineen ja mediakenttineen onnistuneet loistavasti myymään kansalaisille paketin, jossa vakuutetaan ihmisille, että olemme itsenäinen valtio ja vaaleissa te ratkaisette suunnan johon purjehditaan.
Minuun eivät nämä korulauseet ja pyhät psalmit uppoa, sillä meidän valtiolaivamme pujehti karille lopullisesti ja pysyvästi vuonna 1995, kun hirtimme itsemme Brysselin kommunistiseen polybtyroohon.
….ja vauhti on ollut hurjaa sen jälkeen, meni markka ja meni itsenäinen puolustus sotilasliiton käskyvallan alaisuuteen.
Taas kiihotetaan kansalaisia kevään vaaleihin ja sanotaan äänestämisen olevan kansalaisvelvollisuus, mutta jos joku sanoo minulle yhdenkin asian, jonka eduskuntamme päättää ilman ”suuren ja mahtavan” siunausta, niin pyörrän sanani.
Eduskuntamme on kaikessa, siis ihan kaikessa lainsäädännässään ja sitoutumisissaan EU.n lainsäädännän ja perustuslakikomission alaisessa käskysuhteessa.
Olipa eduskuntamme voimasuhteet sitten vasemmalla tai oikealla tai jotain siltä väliltä, niin sama meno jatkuu, välillä siirrellään rahoja vasemmasta taskusta oikeaan ja päin vastoin ja vedetään kaksin käsin kermakakkua omalle ja kaverin lautaselle kun tiedetään, että seuraavien vaalien jälkeen joku muu saattaa olla heidän tilallaan noukkimassa rusinat pullasta..
Minulla ei ole lipputankoa pihallani, mutta jos olisi, niin niinsanottuna itsenäisyyspäivänä nostaisin kyllä suomen lipun salkoonsa, mutta lopettaisin sen hinaamisen siinävaiheessa, kun se olisi puolessa tangossa.
On se surullista, kun käskyt, lait ja nootit tulee Brysselistä ja puolustusvoimamme ovat alisteisessa asemassa sotilasliitolle ja pyydän nyt ainakin omasta puolestani anteeksi niiltä, jotka henkensä ja terveytensä menettivät taistelussa itsenäisyytemme puolesta ja häpeän niiden puolesta, jotka sen menettivät, luullen ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolella.
Nytkin ollaan jo kaulaamme myöden mukana sodan juoksuhaudoissa ja revanssihenki on vallannut koko maan. Nyt ei miekkaa panna tuppeen ennenkuin r…ä kärisee voissa.
Niinistö päässinpäänä johtaa joukkoja edestä ja kansa lammaslaumana määkii perässä ja huutaa glooriaa vapah…..vapauttajalleen.
Ja kun sodan jälkeen sotasyyllisiä tuomitaan, niin airueen kärjessä ovat Niinistö, Marin ja koko se eduskunta, joka meidät sotaan liitti mukaan.
Mutta äänestäkää, äänestäkää vaikka henkenne edestä, kyllä isoveli valvoo, että äänestitpä sinä ketä hyvänsä, niin lihapadat kiehuu Brysselissä, kun täällä lisätää leipään puolet petäjäistä ja hoilataan nälkämaan laulua.
Niin olisko antautuminen parempi vaihtoehto?
Sellainen kansa millaiset johtajat.
Meillä selvä enemmistö johtajiemme takana.
Niilo,- mille meidän tulisi antautua, eihän meitä mikään uhannut ei uhkaa ennkuin nyt, kun olemme sodan osapuoleksi lähteneet.
Arvi alkaa laulamaan samaa ”virttä” eri sanoin, vaikka hänellä sanoja kyllä riittäisi muuhunkin.
Siinä kohtaa Arvi kumminkin on oikeassakin että sen mukaan kuka vaalit voittaa vuorollaan rahoja siirretään oikeasta taskusta vasempaan ja päin vastoin. Se on tällaisessa monipuoluedemokratiassa varmaa kuin kuun kierto.
Moittimalla julmin sanoin Niinistöä Arvi antaa itsestään hieman vainoharhaisen vaikutelman.
Heikin tavoin soisin että liukaskynäisenä valitsisi uusia aiheita tinkien hieman pää täristen tyylistään.
Kysyn nyt sinulta Myllymatti, että minkä nimen sinä annat henkilölle, joka oli Lipposen kanssa pääarkkitehteinä myymässä markkamme Brysselin helppoheikeille ja joka johdatti meidät sodan osapuoleksi, minkään meitä uhkaamatta. Ja pässinpää on vielä sieltä miedoimmasta päästä.
En kai minä nyt muuta mielipidettäni sen takia, että sitä suuri enemmistö paheksuu.
Uskon kyllä että olet luja uskossasi, ja on tyhmää polttaa ruutia saadakseen sinut sellaisen ymmärryksen tielle kuin valtaosa suomalaisista on. Mutta on niinkin että sinä kulutat turhaan aikaasi yrityksissä saattaa meitä tekemään ”parannus”.
Mutta kuten todettu, kielevä kirjoittaja kun olet, mikset viihdyttäisi meitä keveämmillä aiheilla esimerkiksi tarinoilla luonnon ilmiöistä
En minä yritä ketään käännyttää, hyvässä hengessä kirjoittelen ja mitäs demokratiaa se on, jos kaikki ovat kaikessa ja kaikista samaa mieltä.
”..ja revanssihenki on vallannut koko maan. ” – mielestäni tämä on täysin hatusta vedetty juttu
Arvi: ”Nytkin ollaan jo kaulaamme myöden mukana sodan juoksuhaudoissa ja revanssihenki on vallannut koko maan. Nyt ei miekkaa panna tuppeen ennen kuin r…ä [ tarkoittanee : ryssä] kärisee voissa.
arvi ei edelleenkään ole ymmärtänyt, että ne ”juoksuhaudat” kaivoi ryssä – eivät suomalaiset.
Arvi voisi tulla sieltä Kesälahdeltansa tänne lännemmäksi. Täällä on paaaljon rauhallisempaa, jos ei Huhtalaa ja Tiaista lasketa.
Suomi liittyi EU:hun samasta syystä kuin Suomi on nyt liittymätiellä Natoon (mitä siitä kaunistelemaan). Venäjä, Venäjä, Venäjä. (Talvisota oli jättänyt suomalaisten selkäytimeen kestoviestin: ei koskaan enää yksin.)
Vaikka olen kansallismielinen (maltillisella tavalla), tai ehkä juuri siksi, äänestin EU:hun liittymisen puolesta. Hirmustoliitto oli kaatunut muutama vuosi sitten, Jeltsin heilui itänaapurin johdossa votkapäissään, eikä pirukaan tiennyt mitä siinä maassa saattoi lähitulevassa tapahtua. Näin vuonna 1995. Jeltsin olisi ehkä ollut jämy johtaja (votkittelustaan huolimatta), mutta mahdoton oli mahdoton. Kulttuurihistoriallisista syistä, joista suuurimpia lienee kreikkalaiskatolinen kirkko, venäläiset eivät halunneet silloin presidenttiä vaan tsaarin.
Venäläiset saivat tsaarin: Vladimir Verinen, vai minkä nimen historia tuleekaan antamaan tälle Stalin kakkoselle.
Olen puhunut.
Aho, Lipponen, Halonen, Heinäluoma. Jos syyllisiä halutaan listata siitä miksi meillä ei homma oikein sujunut post-kekkoslovakialaisella aikakaudella, siitä hyvää pohjaa.
En minä naapuria ja kaveria halua ruveta syyllistämään, mutta päättäjien päätökset ovatkin asia erikseen. Aho ja Lipponen ottivat rahaa idästä ajaakseen heille mieluisia päätöksiä. Halonen ja Heinäluoma vain pistivät aatteen laput silmille ja seilasivat vailla huolta huomisesta tai tosielämästä.
Tuohon aikaan poliitikot tekivät sen mikä oli ajan kuva. Kyllä se oli Suomenkin etu, että nuo henkilöt pitivät yllä hyviä välejä itäiseen naapuriin. Hyvät välit/sotakorvaukset itänaapuriin mahdollistivat aikoinaan maamme teollistumisen ja tarjosi työtä helvetin monelle suomalaiselle ammattimiehelle jotka työskentelivät ns. perusammateissa. Olen ollut rakentamassa Kostamus-kombinaattia, ja täytyy sanoa, että sieltä saaduilla palkkarahoilla oli merkittävä vaikutus asunto yms hankinnoissa. Enkä ole ainoa. Nyt suomalaiset yritykset tämän käynnissä olevan sodan johdosta ovat vaikeuksissa, varsinkin Itä-Suomessa.On harmillista niille yrityksille, joilla meni ihan kohtuullisesti, että kaupanteko tyrehtyy. Pahimmillaan lappu luukulle. Harmillista.
Kekkosen aikaan Kostamuksesta saadut rahat pyörivät vieläkin Kainuun talouselämässä.
Omalta osaltani synninpäästö kaikille jotka Neuvostoliiton ja Venäjän kanssa puuhastellessaan ovat aidosti ajatelleet Suomen parasta ja pitkä miinus heille joille henkilökohtainen etu ja mammona ovat olleet fokuksessa.
Arvi:
Eduskuntamme on kaikessa, siis ihan kaikessa lainsäädännässään ja sitoutumisissaan EU.n lainsäädännän ja perustuslakikomission alaisessa käskysuhteessa
Näin luulin minäkin ennen ja moni luulee vieläkin.
Edellä kuvatun asiantila vallitsee tasan niin kauan kuin eduskuntamme asiantilan suvaitsee. Onhan niin, että perustuslakimme mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu edelleen kansalle ja sen valitsemalla eduskunnalle.
Jos eduskunta kieltäytyy hyväksymästä eeuun tai eu-tuomioistuimen päätöksiä, niin se on perustuslakimme mukaan sallittua.
Jos unionissa joku alkaa nikotella siksi, että Suomi noudattaa perustuslakiansa, niin nikottelukin on täysin sallittua.