Suomessa oikeusoppineet käyvät mieluusti oikeutta kaukana Suometa tapahtuneista rikoksista.
Kuulusteluja ja oikeudenkäyntiä Liberiassa, tutkimuksia Yhdysvalloissa – maksavat varmasti maltaita Suomen veronmaksajille. Lisäksi kustannuksia lisäävät oikeidenkäynnit Suomessa,
Hmm .. ei kai sitten muutakaan voida.
Kunpa siivoja ei olisi löytänyt lappua.
*
”Lokakuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2020 siivooja löysi Vantaan vankilan perhetapaamishuoneen vessasta taitellun paperilapun.”
”He ovat antaneet minulle 29 erilaista nimeä”, englanninkielisen tekstin yhdessä kohdassa luki. ”Mutta ainoa lempinimeni, jonka tunnet, on Gibo.”
*
Otteita alla olevista artikkeleista:
”He ovat antaneet minulle 29 erilaista nimeä”, englanninkielisen tekstin yhdessä kohdassa luki. ”Mutta ainoa lempinimeni, jonka tunnet, on Gibo.”
”Keskusrikospoliisin mukaan hänet tunnettiin myös nimellä Angel Gabriel.”
”Valtionsyyttäjä Tom Laitisen mukaan asia oltaisiin periaatteessa voitu käsitellä muuallakin kuin Suomessa, esimerkiksi jossakin kansainvälisessä tuomioistuimessa. Miksi oikeutta kuitenkin käydään Suomessa?
– Perussyy on se, että epäilty henkilö asuu ja oleskelee pysyvästi Suomessa. Ja kun syytekynnys on ylittynyt, Suomelle on syntynyt velvoite käsitellä asiaa.
Oikeudenkäyntiä varten KRP:n tutkijat kävivät Sierra Leonen ja Liberian lisäksi Ruandassa ja Yhdysvalloissa. Myös oikeutta käydään osittain Afrikan mantereella.”
*
https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000007818083.html
Pirkanmaan käräjäoikeuden istunnot Liberiassa alkavat tällä viikolla – käräjäsalissa kuuluu monia kieliä
Todistajien puheet käännetään ensin paikallisista kielistä englantiin ja siitä suomeen.
*
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008782582.html
29.4.2022
Liberian sotarikosjutun vapauttava tuomio oli odotettu – Professori: Näytön kerääminen epäillyistä rikoksista ”ihan järjettömän vaikeaa”
Syyttäjä vaati 52-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeutta murhista, raiskauksista ja törkeistä sotarikoksista Liberiassa.
.
https://yle.fi/uutiset/3-11765677
1.2.2021
Sotarikoksista syytetty ennakoi Suomen valtiolle katastrofaalista lopputulosta oikeudenkäynnistä – ”Tulemme murskaamaan heidät”
Julmista sotarikoksista syytetty asui vuosia rauhassa Tampereella. Sitten poliisi kiinnostui hänen menneisyydestään.
Tämän jälkeen Massaquoilla oli hyvä syy pelätä entisiä tovereitaan. Hän asui perheineen useissa eri turvataloissa. Heinäkuussa 2005 veitsimiehet hyökkäsivät yhteen niistä: vartijan onnistui pidätellä hyökkääjiä sillä välin kun Massaquoi pakeni aidan yli naapuritaloon.
Seuraavana vuonna presidentti Tarja Halonen allekirjoitti lain, jonka nojalla Sierra Leonen erityistuomioistuimessa kuultavana olleita voitiin sijoittaa Suomeen. Massaquoi oli yksi sijoitetuista.
.Hänet lennätettiin perheineen Freetownista Helsinkiin elokuussa 2008. YK ehdotti tilataksin hankkimista ja 100 euron lainaamista kullekin. Tulijoilla ei ollut juurikaan rahaa.
Eikös se lähes aina ole että tyhjästä ne suuret rahat tulee mutta kelle se onkin eri juttu kokonaan terv tepivaari
Tulihan se hintalappukin esille
*
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d13da6eb-a0f2-4e9d-8c78-1b37a7051873
Gibril Massaquoin syytteet sotarikoksista nurin – lasku yli 2,5 miljoonaa euroa
Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi syytteet sotarikoksista.
Koska oikeus hylkäsi syytteet, miehellä on mahdollisuus hakea korvauksia aiheettomasta vapaudenmenetyksestä. Se kuitenkin edellyttää vielä tuomion lainvoimaisuutta.
Normaali korvaus aiheettomasta vapaudenmenetyksestä, eli ns. koppikorvaus, on 100 euroa päivä. Se tekisi Massaquoin tapauksessa noin 70 000 euroa.
Korvaus voi olla myös suurempi.
Juristit voittavat aina, yksi hieno tuontikonsepti jenkkilästä.
Älyttömin toimi. Kaveri olisi pitänyt karkottaa perusteluna epäselvyydet?
Miksi juristit jättäisivät tuottoisan jutun kesken? – jutulla voi vielä tienata muutama miljoona lisää..
..kyllä valtion (veronmaksajan) kirstusta rahaa piisaa.
*************************************************************
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008851375.html
30.5.2022
Syyttäjät jättivät valituksen Liberian sotarikossyytteiden hylkäämisestä – Oikeuden matkapäiviä Afrikkaan on kertynyt jo nyt 109
Syyttäjien mielestä käräjäoikeus on tehnyt selkeitä virheitä näytön arvioinnissa. Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi huhtikuun lopussa kaikki syytteet 52-vuotiasta sierroleonelaismiestä vastaan.