Iltalehden kolumnisti Oskari Onninen mollaa suomalaisia olan takaa

 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c5d1c90-65fc-4ab8-8c5f-548f2c772975

25.5.2022

 

Suomi syöksyi hysteriaan ja paljasti oman militarisminsa

[ Käsittämätön otsikko. Sataviisikymmentä tuhatta miestä käsittävä Venäjän armeija hyökkää vailla perusteita Ukrainan kimppuun, joka on kuten Suomi, NATO’on liittymätön maa. Artikkelin kirjoittaja ihmettelee suomalaisten reaktioita.]

.

Ukrainassa soditaan Neuvostoliiton hajoamissotaa, sanovat asiantuntijat. Samalta se näyttää myös Suomessa, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Oskari Onninen.

.

Sotahistorian tutkija [ paskantutkija] Jussi Jalonen kirjoittaa, miten suomalainen julkinen keskustelu on luonut kuvan ”maasta, joka on epävarma puolustuksestaan, joka pyristelee yhä epätoivoisesti irti myöntyväisyyspolitiikan taakasta, ja joka on silkasta pelosta valmis mihin tahansa päästäkseen puolustusliiton jäseneksi”.

.

[ Jussi Jalonen ’ on epävarma puolustuksestaan’ . Haluaisiko tämä sivari suomalaisten joutuvan samaan tilanteeseen kuin ukrainalaiset ovat joutuneet? – sotimisen välttämin on NATO’on liittymisen tavoite.]

.

Sodan luulisi olevan hyvä syy sille, että Suomessa puhuttaisiin nyt ”vaikeista päätöksistä”, joilla voi olla ”ikäviä seurauksia”, kuten talouspolitiikassa aina sanotaan.

.

[Iltalehden kolumnisti Oskari Onninen: ” Sodan luulisi olevan hyvä syy sille..”

Käsittämätöntä platinaa IL:n toimittajalta. Katsopas Oskari minkälaista jälkeä ryssät ovat saaneet aikaan Ukrainassa kolmessa kuukaudessa. Ryssät ovat raiskanneet naisia, pieniä tyttöjä ja poikia – kokonaisia kaupunkeja rysät ovat pommittaneet maan tasalle.

.

Tämä kolumni luulisi olevan hyvä syy sille, että Oskari vaihtaisi alaa. ]

.

Mutta reaktio pelkoon ja epätoivoon on ollut tehdä Nato-jäsenyydestä parempaa kuin kiekkokulta. On suomettumisen kuolinilmoituksia ja hyvesignaloivia julistuksia halusta palata reserviin. Suomesta tulee ”läntistä arvoyhteisöä”, kuten abortinkieltäjämaat Puola ja Yhdysvallat, kunhan arvomme eivät ole ”arvoyhteisön” jäsenelle Turkille liian länsimieliset.

.

Voitonpäivänä historiaakin sopii vääristellä.

[ Kerropa Iltalehden kolumnisti Oskari Onninen. missä on historian vääristely?]

.

Eduskunnan Nato-keskustelun eli -monologien huipennukseksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo herkisteli kenraali Adolf Ehrnroothin sanoilla kuin karstulalainen teiniskini.

.

”Ei enää koskaan yksin”, Ehrnroothin muistetaan sanoneen talvisodan opetuksena. Yksinolo loppuikin jo jatkosotaan, kun päästiin poteroihin vetämään metamfetamiinia natsien liittolaisena.

*

”II maailmansota (Natsi-Saksa), ”

.

Ellei suomalaiset olisivat ottaneet pirulta, Natsi-Saksalta apua, emme olisi kestäneet venäläisten odotetavissa olevaa toista hyökkäystä. Venäläisen, Molotovin mukaan Suomi oli ratkaisematon ongelma. Tämän ajatuksen Molotov esitti vieraillessaan Berliinissä 1941, vähän ennen kuin saksalaiset hyökkäsivät Neuvostoliittoon.

 

 

16 vastausta artikkeliin “Iltalehden kolumnisti Oskari Onninen mollaa suomalaisia olan takaa”

  1. Suomi on vielä vapaa maa ja kaikenlaiset neukkulauskovaiset saavat sananvapauden nimissä kirjoittaa mitä tahansa potaskaa.
    Pasifismista tässä kirjoituksessa on turha puhua, koska se on läpikotaisin nato- ja puolustusvastainen putinan ”hyödyllisen idiootin” sepustus.

  2. Sivari Oskari Onnisen taustoita

    *
    https://suomenlehdisto.fi/oskari-onninen-arvostaa-elamassaan-mukavuutta-mutta-miksi-han-on-teksteissaan-niin-ilkea/

    ”Oskari Onninen arvostaa elämässään mukavuutta, mutta miksi hän on teksteissään niin ilkeä?”

    ”Omassa elämässäni asetan mukavuudenhalun kaikista ylimmäksi ja valitsen työtehtäviä sen mukaan.”

    Hän aloitti journalistin uransa 17-vuotiaana tekemällä levyarvioita Rumbaan, oli perustamassa musiikkimedia Nuorgamia ja sai porttikiellon Cheekin tiedotustilaisuuteen, mikä Wikipedian mukaan nosti hänet kuuluisuuteen. { Moniko tuntee?]

  3. Sotahistorian tutkija Jussi Jalonen on samaa kaliiperia Iltalehden kolumnisti Oskari Onninen kanssa
    .
    Jussi Jalonen : ” ..joka on epävarma puolustuksestaan.” . Kuka on epävarma.
    .
    Jos kaikki Suomen miehet olisivat Jussi Jalosen ja Oskari Onnisen kaltaisia, niin silloin syytä epävarmuuteen tosiaan olisi aihetta.
    .
    Sotahistorian tutkija Jussi Jalonen varmaan ainakin kuvittelee tuntevansa sotahistoriaa.
    Nykyiseen sodankäynnin varusteisiin hän ei ilmeisesti ole laisinkaan halunnut perehtyä. Jos Jussi Jalonen olisi vähänkään seurannut Ukrainan sotaan, niin hän olisi huomannut millaista tuhoa ryssät ovat aiheuttaneet tuhansilla ohjusiskuilla. Ohjusten lähetysalustat ovat satojen kilometrien päässä Ukrainanasta.

    *
    Blogin avauksesta:
    .
    Sotahistorian tutkija [ paskantutkija] Jussi Jalonen kirjoittaa, miten suomalainen julkinen keskustelu on luonut kuvan ”maasta, joka on epävarma puolustuksestaan, joka pyristelee yhä epätoivoisesti irti myöntyväisyyspolitiikan taakasta, ja joka on silkasta pelosta valmis mihin tahansa päästäkseen puolustusliiton jäseneksi”.

    1. Putinan hyödyllisiä idiootteja on kaikenlaisia.
      Jalosta ei tosiasiassa voi pitää tutkijana vaan hutkijana.

  4. Mitä sitten ajatella Iltalehdestä kun se julkaisee tällaisen jopa veteraaneja herjaavan kirjoituksen? Hesarin samantapainen mutta maltillisempi kolumni sai erään blogistin kutsumaan Hesaria Pravdaksi. Kuitenkin juttuja Hesarista löytyy eri näkökulmista ja hyvä tasoisia. Iltalehti keskittyy viihteeseen uutisoiden milloin mistäkin tv- ohjelmasta tai julkkiksesta. Mutta se kirjoittaa myös politiikasta ja hyvin tarkoitushakuisesti. Oskari Onnisen lisäksi kolumnistina on myös Sami Lotila jonka elämäntehtävänä näyttää olevan yrittää tehdä suomalaisista Viron vastaisia. Juttu toisensa jälkeen on ilmestynyt Lotilalta, aiheena miten virolaiset ovat ylimielisiä suomalaisia kohtaan. Vihapuhe on tarkoituksellista, motiivia voi arvailla. Mikään lehti ei voisi julkaista vastaavaa jos kyseessä olisivat esimerkiksi somalit tms. vaan syyte rasismista ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ropsahtaisi nopeasti.

    Kolumnistit ovat oma lukunsa joten heidän juttunsa voi vielä selittää heidän mielipiteikseen varsinkin kun Iltalehdessä on myös konservatiivisesti kirjoittava Sanna Ukkola. Raskauttavinta on kuitenkin, että Iltalehti ottaa välillä jonkun poliittisen asian ajamisen yleiseksi tehtäväkseen julkaisemalla ”uutisia” jotka ovat propagandaa ja pyrkivät ajamaan jotain yksittäistä asiaa. Niin tapahtui kun Iltalehti kehitteli suuren kirkosta eroamisen aallon ottamalla Päivi Räsäsen maalitaulukseen. Alunperin Vapaa- ajattelijat kertoi kirkosta eroamiseen tulleen piikin Räsäsen esiinnyttyä tv:n homokeskustelussa. Piikki oli noin 200 henkilöä mutta Iltalehden ryöpytyksen takia se kasvoi kymmeniin tuhansiin. Median valta todella toimii kun ihmiset eivät ajattele vaan lukevat lööppeja ja reagoivat tunteella. Toinen kerta kun Iltalehti on pyrkinyt propagandalla vaikuttamaan yhteiskuntaan ovat hyökkäykset pääministeri Marinia kohtaan johon on kaiveltu mahdollisimman negatiiviseen sävyyn aamupalat ja kommentit UPMn Pesoselle.

  5. Tuossa Onnisen tekstissä esitettiin amfetamiinin käyttö jonkinlaisena sotilaiden paheena. Samantapaisen kommentin antoi tänään myös Ylen toimittaja kertoessaan Suomen sodissa haavottuneista tehdystä tutkimuksesta. Toimittaja sanoi ”sotaintoa” haetun pervitiinistä eli amfetamiinista. Amfetamiiniahan käytettiin sodissamme mutta minun käsitykseni on että sillä torjuttiin väsymystä äärioloissa kun nukkuminen jäi olemattomaksi ja piti säilyä hengissä. Liekö toimittajan löysää puhetta vai onko asiasta jotain näyttöä, itse olen lukenut pervitiinin varaamisesta kaukopartimiehille hätätilanteita varten.

  6. ”Liekö toimittajan löysää puhetta v..”

    Eiköhän Sivari Oskari Onnisen tavaramerkki ole juuri löysä puhe.

    ’***************************************************************************
    https://suomenlehdisto.fi/oskari-onninen-arvostaa-elamassaan-mukavuutta-mutta-miksi-han-on-teksteissaan-niin-ilkea/

    Oskari Onninen arvostaa elämässään mukavuutta, mutta miksi hän on teksteissään niin ilkeä?

    ******************************************************************************
    .
    Oskari Onnisen tyyli sopii Iltalehden tyyliin – sisällön asiallisuudella ei niin väliä, tärkeintä on herättää huomiota vakavasta asialla ilkkumisella.

    1. Tuo kommentti amfetamiinista ”sotainnon nostattajana” tuli kylläkin Ylen toimittajalta. Se voi olla sellaista luuloihin perustuvaa ”tietoa” joka on nykyään tavallista. Samalla tavalla jos joku toteaisi vaikka sotilaspappien olleen ”sotaintoa nostattamassa” se menisi monille läpi kuin häkä. Vastakkaisena luulona voisi esittää vaikka Hesarin kutsumisen ”kulttuuri-marxilaiseksi mädättäjäksi” joka tietyissä piireissä otetaan ”totuutena”.

  7. Norppa sanoo tämän ketjun kommentissaan klo 22.25 mm, seuraavasti: ”Hesarin samantapainen mutta maltillisempi kolumni sai erään blogistin kutsumaan Hesaria Pravdaksi.”

    Niin sai ja aiheesta. Helsingin Sanomat (levikki 203 456 (Lt 2019)). Päivittäisiä lukijoita lehdellä on keskimäärin 688 000. Lähde Wikipedia) on punavihreyden äänitorvi ja Ylen ohella kulttuurimädätyksen ykkösnyrkki (Suomessa). Tämä on mielipide.

    Mitä tulee tuohon Hesarin artikkeliin ”Sota herätti myytit eloon”: sen maltillisuudesta en tiedä, mutta teknisesti ottaen artikkeli on hyvin kirjoitettu. Ja kuten mielipidekirjoituksen aapisessa neuvotaan ”Tekstin tärkein asia on hyvä panna joko kirjoituksen alkuun tai loppuun”. Toimittaja Iida Sofia Hirvonen on pannut tärkeimmän asian loppuun ja se kuuluu seuraavasti:

    ”Valtion rajat eivät ole pyhiä ja uhrauksen arvoisia itsestään. Niistä tehdään sellaisia keksimällä ja kertomalla niihin liittyviä tarinoita. Myytit puhuttelevat ennen kaikkea tunnetasolla, ja niiden ymmärrys edellyttää eläytymistä draamaan.

    Jo hyökkäyssodan alussa ukrainalaiset hyödynsivät myytinluomisessa uusia mediakanavia. Tiktok-videolla, jossa nuori pakenee kotimaastaan, on kansaa ja toisaalta laajempaa yhteisöä yhdistävä vaikutus. Monen ihmisen äänenpainot ja sanavalinnat muuttuivat kertaheitolla.Videot luovat tehokkaasti uusia tarinoita, joita kansallisvaltion myytti tarvitsee pysyäkseen voimissaan siinä määrin, että ihmiset ovat valmiita hyväksymään ajatuksen, että sen puolesta pitäisi voida tappaa ja kuolla.”

    Kyllähän tuo Onninenkin osaa mollata suomalaisia ja kertoa jonottavalla tyylillään kuinka paha juttu kansallismielisyys on, joka kansallismielisyys on sallittua ainoastaan imperialistiselle roistovaltiolle nimeltä Venäjä. Ja manitseehan Onninen kolumnissaan tuon HS:n toimittajan Iida Sofia Hirvosen kolumnin.
    Sitä Onninen ei kylläkään sano, että kyseisen Hesarin artikkelin yksi päätarkoituksista on toimia esimerkkinä ja rohkaisuna Vladimir Verisen hyökkäysosodan ymmärtäjille ja puolustajille.
    Ehkä tämä Onninen ei ole sitä tajunnut!

    1. Hesarin kirjoittaja on naivi mutta ei sentään herjaa veteraaneja. Lisäksi kuten sanoin se on vain yksi kolumni Hesarissa. Parhaiten lehden linja ilmenee sen pääkirjoituksista. Hesari on laatulehti, esimerkiksi juttu Ukrainassa taistelevista suomalaisista vapaaehtoisista oli todella mielenkiintoinen ja laadukas, videohaastatteluin höystettynä. Sääli niitä jotka eivät voi sitä lukea.

  8. Varmaan Hesari on laatulehti kuten Norppa edellä sanoo. Ko. laadusta voidaan tietenkin olla montaa mieltä.
    Muistaakseni lääkintöneuvos Mikko Paunio kirjoitti melko äskettäin, ettei ole tilannut Hesaria kymmeneen vuoteen. Sanoi vielä, että lehden kymmenestä toimittajasta yhdeksän on agendajournalisteja kun suhdeluku pitäisi olla yksi kymmenestä, jos sitäkään.
    Tietenkin Paunionkin näkemys on mielipide, niin kuin Norpan, niin kuin minun, etc.

  9. Minulla on sivistyksessä Aatos Erkon mentävä aukko. Tarkoitus on paikata se lähitulevaisuudessa, kun pääsen käymään Kittilän kirjastossa.
    Tarkoitan Lauri Karenin kirjoittamaa teosta ”Aatos Erkko, yksityinen valtiomies” (Otava 2018). Kirjan takakannessa kuulemma lukee ”Yllättävä ja ainoa Aatos Erkon hyväksymä elämäkerta itsestään.”

    Tiedän toki Aatos Erkosta jonkin verran. Esimerkiksi olen lukenut Juha Ahvion kirjasta ”Sananvapaus uhattuna Suomessa” (2018) luvun otsikolla ”Aatos Erkko ja Helsingin Sanomat poliittisen korrektiuden muokkaajina” sivut 49-70.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *