Niissä ei ole mitään järki pohjaa onko joku klaseraus vai soosi nyt vaan pitäisi sanoa klaseeraus
No kaikella pitää noppailla ja silloin usein mennään suolle meille ei tule mitään hyvää ruokaa mistään meillä osataan tehdä Suomalaisen suussa mistuvaa
Ja soosi on soosia eikä klaseerausta
Kuuluuko Pizzaan sitten pippurit taikka chilit mielestäni ei mutta niitä kahta valmiissa pizzassa on riittävästi viemään ruoka halut
Siksi teen aina itse pizzat enkä osta näitä valmiita kun suoraan sanon ne ovakin silkkaa tuskaa ne syödä
Ja esim oregaanon osuus on nykyään nolla astetta ja oregaanolla se oikean pizzan tuoksu saadaan aikaan
Toki siinä saa ja voi olla öljyssä raaka valko sipuli murska kelle se sopii minun pitää katsoa koska tuo aine närästää liiankin kanssa
Ja oregaanoa on aika runsaasti pizzoissani ja se luo pizzan hyvän tuoksun ei sitä chilipippuri tuo eikä pippurit seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast
No onko tuo ilme tuoremehu mainoksessa aivan nolla linjalla kun iso mies saakin hölmön ilmeen naamalleen terv tepivaari
Taitaa lopulta olla pizzan kanssa tuo että makuasioista sitä vasta pitääkin kiistellä.
Joo eipä tarvitse kiistellä teen omat pizzat aina itse ja ne maistuu minulle terv tepivaari
Glaseeraus on kansainvälisesti tunnettu valmistustapa ”karamellisoida” lihan pinta.
Se ei todellakaan ole mitään soosia
No tiedän varsin hyvin mitä tuo glaseeraus on jotenka ei se mitään soosia ole vaikka mauste sinänsä onkin mutta kun sille myös löytyy Suomeksi nimi miksi käyttää tuota glaseerausta Suomessa
Meillä muutoinkin käytetäänliikaa vieras peräsiä nimiä terv tepivaari
Glaseeraus voi merkitä kahtakin asiaa; lämpimän paistin pintaan levitetään sokeripitoinen kastike, joka paahdetaan lihan pintaan. Toinen termi, glaseeraus on sitä kun esim kala nopeasti pakastetaan, upotetaan pakastettuna kylmään veteen ja laitetaan takaisin pakastimeen, Toistetaan n niin monta kertaa, että kalan pinnalle muodostuu parin millin jääkerros, joka suojaa kalaa hapettumiselta.
Karamelisointi taas on esim sipulien paahtamista pitkään, jolloin sipulin sokerit erottuvat ja sipuli saa makean maun.
Maustamisen suhteen; olen innokas käyttämään erilaisia mausteita lähes kaikissa ruuìssa, se on kokeilua ja ikuista kokeilua ja kun hyvän saa aikaiseksi, tulee tehtyä toistekkin samanlainen maustaminen.
Usein tuon Eestistä Piprapoodista mausteita, joita ei täältä saa, tai ovat järjettömissä hinnoissa; tosin eivät aina halpoja Eestissäkään. Karamelisoituja valkosipuleita tuon usein sieltä, niitä kun täältä ei oikein saa.
Yleisin glaseeraus ( karamellisointi) keittiöissä on sipulirenkaiden ( puna-keltasipulin) paistaminen paistinpannulla miedossa rasvassa kuitenkin siten, ettei sipuli pala, vaan hiljalleen hämmentäen ruskistuu ja tulee kiilto pintaan.
Upeaa paistetun pihvin tai kalojen päällä tai vain lisäkkeenä.
Noita valko sipuleita tuon heti kunhan Eestiin taas pääsee ja jos ovat Tallinnassa myynnissä jos taas menen Pärnuun sieltä niitä kyllä löydän samoin muutmaa maustetta
Joiden hinta Suomessa on aivan järjetön verrattuna paikalliseen hintaan
Tuo Glaaseerus on nimenä nieras vaikka sen tiedänkin miksi käyttää vierasta nimikettä kun käytössä on sama Suomeksi
Vai onko se fiinimpi nimi terv tepivaari
Tuota kala olen tehnyt aika usein maito tölkillä vettä tölkkiin ja kala veteen pakastanut ja siellä kala on jään sisällä jossa se ei saa happea joka sen kalasatsin pilaa
Kala on syötävää paljon pidempään kun normaalisti pakastamalla
Tuon minulle opetti yksi saaristolainen kauan sitten terv tepivaari
Pitipä oikein avata sivistyssanakirja kun en ollut aivan varma; suomalaisia vastineita näyttäisivät olevan kastike ja kuorrutus. Aina sitä oppii.
Oikeastaan aloin miettiä noita nimikkeitä, suomen kielisiä vastineita; eivät oikeastaan kovinkaan hyvin toimenpidettä kuvaavia. Lihan suhteen pinnan kastikkeella kuorruttaminen ja paahtaminen, kokonaistoimenpiteenä mutta kalan pakastusprosessi?