Olemme huonoilla teillä jos noin teemme sellasta kuitenkin on Suomessa liian kanssa
Näytämme muiden maiden mm kokkeja jotka tekee oman maansa kansoille ei Suomalaisen maun mukaan mistään kohtaa
Minua ei kiinnosta onko mausteena kurkkumaa vai kurkuma eikä tuo chili ihan kaikkeen sovi
Meillä on aika hennot maut raaka aineissa jossa liika maustamiinen vie perusmaun ja noin se hieno aromi katoaa liikaan mausteeseen
mm Marinaadit ovat lähes kaikki sellasia ne lähinnä tuhoaa
Mitä taas tulee muiden maiden kokkeihin kyllä niitä Suomestakin löytää eikä tarvitse etsiä edes
Ja noin saadaan sellasta ruokaa joka sopii Suomalaisen suuhun eikä tarvtse irvistellä liika mausteisissa sapuskoissa
Vanha totuus on liika on liikaa kerjätessäkin sopii maustamiseen oikein hyvin
Siksi valmistan marinaadit itse ei se ole lainkaan vaikea juttu sekoitella öljyyn mausteet
Noin siitä saa sellasta josta myös itse pitää seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast
Ei, hyvä ystävä tepi, kyllä se chili sopii kaikkeen! Kahviin, aamupuuroon, limppariin…
No tuohan on Kyuu makuasia kuten noissa nais jutuissakin tyttäret ja äidit jotkut sitten tykkää molemmista terv tepivaari
Jos tuohon Tepin vuodatukseen uskoo, meidän pitää syödä vain perunaa, naurista, porkkanaa, kaalia , punajuurta ja metsämarjoja. Mauste, suola ja sokeri. Särpimeksi vesi ja maito ja joppi. Tai sahti ja pontikka. Muu on kiellettyä.
Turistien pitää mässyttää samaa.
Ei blogissani keltään kieletty kyllä mitään mtään tulee turisteihin samaa mitä ravintolat nyt myykin
Oma mieli tekoja noin vois katsella ja kyse on liika mausteista ei niinkään mistään erikseen chili vaan on aka tummaa maustetta minulle
Itse voit mässyttää nuot mitä mainitset
Ja juoda pontikkas ja sahtis mulle niille ei ole vähäsintäkään käyttöä
Ja Heikki mikään sanomani ei ole kielto vaan enpä itse pidä kukin voi niitä syödä kunhan en mnä joudu sitä tekeen terv tepivaari
Chili pitää nähdä lääkkeenä. Onhan se todettu avuksi mm. monenlaiseen kivunlievitykseen.
Toki liian tulinen chili aiheuttaa myös kipua. Tässäpä dilemma.
Juuri tuota liian tulista tarkoitin asia on vaan noin kun muualla tehdään jopa neljää tasoa väkevyydessä meillä tehdään vain tulista mutta se onkin sellasta jota ei kaikki kykene suuhunsa laittamaan
Siksi teen itse ne saan väkevyyden sille tasolle jonka mun suu hyväksyy terv tepivaari
Meillä on Suomessakin muutama miljoona suomalaista, jotka ovat täysin eri mieltä Tepin makumaailmasta.
Rangaistukseksi tuosta kiroituksesta Tepin suu pitäisi ”pestä” saippuan sijasta chili n:o 10 vahvuusasteeltaan. Ja patonki tulpaksi.
No jos vaan tyydyt peseen omaa suutasi vaikka tärpätillä terv tepivaari
Saavat olla ei se minua kiinnosta mistään kohtaa jos et ymmärrä ettei kaikki siedä liian väkevää maustamista en voi sille mitään
Tuo loppu on aika hullua ja kenen suu pitäisi pestä saippualla pese ensin omas kun ei ymmärrys ole vahvimpia puoliasi Ja kun olet tuota mieltä et ole oikealla asialla
Olen kirjoittanut miksi ei Suomessa saa lievemmin maustettua kun on vain yksi aste chilin suhteen
Muualla niitä on kolme neljä tulisuus luokkaa meillä ei terv tepivaari
No, kun tuo ei käy, niin grillissä kärtsätyn Wilhelm”s Devil souce grillimakkara tulisen konjakkisinapin kanssa nostaa vähätkin karvat päästäsi pystyyn.
Kyllä semuissa maissa onistuu kun asiakas valitsee mauste tason saa sitä kyllä sen Suomalainen osaa tehdä siinä kun muutkin
Kyllä mulla karvoja on päässä en minä mikään kalju ole mutta suu sanoo on liikaa maustettu terv tepivaari
Ei meillä oikeata vahvaa sinappia edes saa, paitsi jos itse tekee: Pöltsamaan Kange Senap, se on vahvaa.
Kertomasi sinappi sopii kinkun paistoon muuten on kovaa kamaa uunissa se taitaa menettää väkevyyttään terv tepivaari
Makuasioista ei voi kiistellä vai, olisikohan niinpäin, että juuri niistä voi.
Minä muuten Tepi käytän useinkin kurkumaa mausteena, sillä kun myöskin on terveysvaikutusta, samoin sumacia ja rohtosarviapilaa.
Se muuten on niin, että itse juuttuu helposti samaan makumaailmaan. Olen sen omakohtaisesti huomannut, vaikka mausteina meillä on tosi iso arsenaali käytössä, mutta jotkin purnukat tyhjenevät nopeammin.
Nyt, kun käytämme pääasiassa usean eri koulutusravintolan ruokia sekä leivonnaisia, on päästy omista saman kaavan mauista laajemmille vesille.
En koe olevani oman makumaailmani vanki. Olen kovin taipuvainen, ensinnäkin, ottamaan selvää minulle uusista, eksoottisistakin mausteista. Suomesta jos en saa, Eestistä useinkin, esim Piprapoodista useitakin saa.
Olen kyllä jossain määrin sitä mieltä, että me suomalaiset mausteiden suhteenkin, olemme hieman liian konservatiivisia.
Maustaminen ei tosiaankaan tarkoita suuta polttavaa maustetta vaan sopivan ja hyvän jälkimaunkin tuottavaa. Kokeilla kannattaa aina.
Joo mutta mitä tuo kurkuma on siinä kun ei ole monessakaan tuote selostetta
Ja kun sanon ettei ole oikein maustaa liikaa jota nyt tehdään tulta syöksee suu sekö on ruuasta nauttimista ei minusta terv tepivaari
Kurkuma on ikivanha intialainen mauste. Sillä on jopa terveysvaikutuksiakin.
Kurkumaa ei tule käyttää sellaisenaan vaan esim öljyyn lisättynä ja sitten jatkaa paistohommia.
Keittoihin kurkuma sopii sellaisenaankin.
Öljyssä olen kurkuman käyttänyt en sellasenaan koskaan eikä se onkelma olekkaan vaan liika maustaminen meksikon tapaan terv tepivaari
No kun mikään ei käy, niin tönkkösuolattu silli tai ruotsalainen hapansilakka sitten ja pyykkipoika nenään, niin Tepille monipuolinen makumaailma on parhaimmillaan.
No kyllä mutta liika maustamiselle sanon en huoli
Pidä Heikki vaan itse hapanhailis jos kerran oot Ruotsinkielinen sen pitäisi maistua sulle terv tepivaari
”Mikä kumma saa meidät ihaileen ihmsiä muissa maissa”
Blogin avaaja esittää hyvän kysymyksen.
”Olemme huonoilla teillä jos noin teemme sellasta kuitenkin on Suomessa liian kanssa”
Aivan.
*
Mielestäni tällaista muiden maiden ihailua on Suomessa aivan liikaa – ei yksistään ruoan suhteen.
”Mielestäni tällaista muiden maiden ihailua on Suomessa aivan liikaa – ei yksistään ruoan suhteen.”
Ilmeisemmin Ranska, Italia ja Espanja ovat kauheita, ei pelkästään hyvän keittiönsä vuoksi vaan, koska kuuluvat persujen EU- kauhukabinettiin tai eksoottiset muut maat.
”– ei yksistään ruoan suhteen.”
No ei ne huonoja keittiöitä nuot mainitsemasi lainkaan ja niissä maissa saa chiliä riittävästi muttei liikaa kuten Suomessa
Asia jonka vuoksi aloin tän blogin oli ulkolaiset kokit joita meille esitellään vaikka omassa maassa on hyviä kokkeja ja useita
Ja eniten esiintynyt on tuo rittien saarilla elävä kokki makumatkoineen
Niin ostin lihaa jossa oli marinaadi valmiina ja tullisuudessa ei ollut puutetta suu liekehti no siitä on kysymys
No enpä osta enää teen marinadin itse saan hyvää jossa mausteet ovat juuri niin kun minulle on sopiva määrä
Onko pakko laittaa noin pirusti maustetta jonka varmaan tietää mitä laittaa
Ja persut ei taas minulle kuulu mistään kohtaa mistä pitävät tai eivät jotenka kun olet niitä äänestänyt no ei niitä taritse muistaa
Mutta älä tunke noita politisia nimikeitä minuun poliittisesti olen sitoutumaton en lliioin tuuliviiri terv tepivaari
Sitä on kaikessa terv tepivaari
Eipä kait ainakaan minulla ole vieraiden kulttuurien jos ei ruokakulttuurien osalta mitään ihailua.
Venäläinen ruokaperinne on minulle läheinen, paljon olen oppinut eestiläisestäkin ruokaperinteestä.
Suomalainenkin ruokaperinne on minulle tärkeä, vaan ne mausteet, erilaiset, ihminen jää köyhäksi ruokakokemuksiltaan ellei uskalla kokeilla.
Kalle silti kaikessa pitää pysyä rajoissa joita ihminen kykenee myös syömään ja nauttimaan ruastaan
Liian mausteinen saa aikaan aivan muun kokemuksen painotan sanaa liikaa maustaminen
Chiliäkin sopivasti ei ole onkelma liika saa aikaan kipua
Kyllä on kokemusta Venäläisestä ja Eestiläisestä keittiöstä molemmista olen saanut hyvää syötävää
Parhaat olen saanut Saksasta terv tepivaari
Ei tätä maailmaa nyt yhden chilimiehen mukaan rakenneta, onneksi on vielä jalopeno.
No miksi sitä yhden ukon vuoksi tekisikään enkä ole sellasta edes vaatnut et vaan ymmärrä ettei liika maustaminen ole parasta asiaa lainkaan
Se vie asiakkaita pois siitä paikasta
Ja kun muissa maissa mausettua ruokaa saa monen tasoista miksi sen saaminen on Suomessa vaikea asia
Ja olen saanut Mexcikossa tulista sitä tosin en kyennyt syömään tuskinpa Heikkikään yritä käsittää ettei ihankaikki sovi ihan kaikille
Ja siksi tää blogikin on avattu että tajuttas erilaiset ihmiset
Jalopeenosta saa Heikki nauttia minä taidan jättää kokeilun hänelle terv tepivaari
Mutta missä on kotimaisten kokkien ammatti taitoa sitä ei kukaan arvosta kun muiden maiden kokit ovat heistä parempia
Onko niin en sano että ne olis aina parempia kun Suomi kokin
Meillä on prempia kokkeja kun vaikk esim Gordon Ramsay karjuva kokki brittien saarilta meiltä löytyy tuolle aina parempi versio mitä tulee kokin taitoihin
Itse arvostan Suomi kokkia samalla koko Suomen kansaa terv tepivaari
Ei suomalaiset osaa tehdä ruokaa suomalaisille,vaan kebab-pizza-sushi-taco-kiina jne. maakarit ja Hese riistää henkilökuntaansa niin kuin nuo muutkin. Halvalla saa hyvää!
Meneppä joskus ravintolaan jossa on kokki tulet huomaan että saat hyvää ruokaa Suomi kokin tekemänä
Älä sano noita hesejä ja muita saman kaltaisia ravintolaksi sitä ne ei ole eikä niissä ole minkään asteen kokkeja
Jotenkin tuntuu ettet arvosta kotimaista työntekoa no en suuresti ihmettele onko sulle hyvä kokki vaikka tuo Gordon minulle ei ole
Mutta älä koko ajan hauku Suomalaista vai onko joku muu maa parempi jossain asiassa
Esim Espanjassa saat chiliä sen määrän mitä haluat suomessa sitä lapotaan niin paljon ettei ne ihmiselle sovi
Hyvissä ravintoloissa Suomessa ei niin tehdä vaan saat sanoa paljonko suus kestää
Kysymys on liika maustamisesta jota et näytä ymmärtävän terv tepivaari
Älä neuvo minua ravintolista. Tunnen sen alan aika perijuurin niin Suomen huipuilta aina kansainvälisiin keittiöihin täällä ja ulkomailla.
No mun pitää sanoa että jos tunnet niin miksi laitat ravintolaksi hesen tai vastaavan ei ne ole sitä
Ja sen verran olen ollut ulkomailla että tiedän myös missä on hyvät keittiöt Brittein saarilla on surkea taso silti meille esitetään Gordonin ihme seikkailuita
Kun oleilee muualla pitkiä aikoja ja varmuudella monessa maassa reilusti päälle 200 maan tietää mistä puhuu
En minä sinua neuvo missään mutta jospa söisit välillä huomaisit että ei lainkaan hassumpi sapuska Suomi kokin tekemä ole terv tepivaari
Täytyy sanoa, että on kokkeja ja ruuan lämmittäjiä. Viimemainitut ovat ABC-porukka, hampurilaispaikat, jopa kebab- ja pitsapaikoissakin on kokkeja.
Täytyy puolustaa suomalaisia kokkeja kun perheessäkin yksi nuori kokki on ja minä semmoinen harrastelijakokki.
Meillä taas poika on arvostettu kalan erikoiskokki ja toisen puoliskon veli Savoyn kokki. Nyt siirtyi vastaamaan Silja Sernaden ravintolatoiminnoista. Siinä sivussa olen oppinut ja opettanutkin.
Ei savoissa ole mitään oikeaa tasoa nykyään pelkkä nimi ei takaa hyvää ateriaa terv tepivaari
Koska olet Savoyssä syönyt ? Ja mitä ?
vuosi sitten keväällä eikä se hinta ollut laadun mukaan vaan savoin heittämä huonosta laadusta
Se mitä söin tuskinpa kuuluu asiaan lehti pihvi sen piti olla mutta raaka
Ja silloin oli joku ulkomaan kokki asialla terv tepivaari
Nythän en suosittele Helsinkin matkoja lainkaaan en keltään jos käy pitäisi tulla karenssi heti kun kotiutuu Tampereelle
Lehtipihvi ei voi olla koskaan raaka, ei sellaista kapakkaa olekaan, joka sen raakana osaa paistaa. Tässä kohdassa vika on asiakkaassa ja sen suussa.
Siinä oli punaista keskellä mulle se on silloin raaka
Ihmettelin itse asiaa kun ohut pihvi voi olla punaien keskeltä en syönyt koska en sellasta sisääni ota
Vikaa ei ole kummassakaan vaan ulkomaisessa kokissa terv tepivaari
Enkä ole varma oliko se lehtipihvi jotenka itse laitoin tuon nimenkoska ei ollut ainoa paikka jossa söin silloin
Kun siellä olin kolme päivää savoissa ei tullut muita terv tepivaari
Näin se Kalle on itse arvostan Suomi kokkia se osaa siinä kun joku Gordon ja enpä siinä maassa ole saanut mitään hyvää kala perunatkin saanut timesiin käärittynä
rasvaset perunat käärittynä sanoma lehdn sivuun paljonko paino väriä olisin saanut siinä sivumausteena
Jäi muuten syömättä ja otin uudet pyysin lautaselle josta haarukalla söin terv tepivaari
Eihän sitä noin tehdä ! Perunat kääritään ensin leivinpaperiin ja sitten kostutettuja sanomalehtiä kääreeksi. Uuniin tai hiillokselle.
… tai yksistään kalat samoin
Ei tulllut erikseen vaan samalla lehden sivulla sain sekä potut että kalat ja melkoisessa rasvassa terv tepivaari
No kyllä olen saanut nuot potut pelkästään Timesin käärittynä ja joka kerta sama tarina sanomalehdessä ensin
Kun heitin roskiin ja tilasin ne sain kerta käyttölautasella ne samat asiat terv tepivaari
Tuo ei ole yhden kerran kokemus vaan useamman kun kymmenen kertaa terv tepivaari