Jos et olet jäänyt paljosta vaille sillä tuo leivonnainen on maku hermoja kutkuttava kokemus
Minulle se on hyvinkin tuttu ja Saksan lahja Suomelle eräänlaisen leivoksen vaikka lähinnä on pullapitkon muodossa
Olematta silti perinteinen vehnä pulla siellä kun on sisällä aika paljon rusinoita
Onhan niitä vehnäpullassakin jotenka se siitä stollenissa ne ovat vain yksi mutta makua antaa vielä moni muukin asia
Tuo stolleni on Saksassa perinteinen joulun ajan leivos makuinen pitko joita on muuallakin
Suomessa vastaavaa ei kyllä ole mikähän siinäkiin on varmaan taitoja meidän omissa leipureissa varmaan siihenkin olisi
No tuota stollenia saa Suomessakin liidelistä jotenka ei jää vaari ilman joulupullaa tänäkään jouluna
Itse asiassa tuolla keittiössä on puoliksi syöty stolleni ja taitaa olla että eipä sitä ole huomenna siellä
Mutta sitten haemme uuden seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast
En ole ainakaan minä maistanut, enkä todellakaan tiedä minkälaisia pullia ovat. Rusinaisia pullia olen kylläkin syönyt, ihan täällä kotona leivottuja, hyviä ovat olleet. Eivät ole kylläkään minun leipomiani, sekin on taitolajai.
No aina kotona leivottu on se numero yks olipa leipomus mitä hyvänsä ei sitä voita mitkään kaupan tuotteet
Oikeasti tuota stollenia vois pitää eräänlaisena kakkuna koska se ei ole pullataikinasta tehty vaan lähinnä kakku taikinasta
Mulla se ei tahdo säilyä syön sen mutta nami nami se on terv tepivaari
Meillä kyllä vaimo leipoo silloin tällöin stollenia: oppinut kaverini saksalaiselta vaimolta. On muuten hyvä kahvileipä.
Tuota stollenia ei oikein kykene kuvaan millanen se on mutta mielestäni on hyvää kahvi leivonnaista
Ja ihan kaikkia ei ole taitoa itse tehdä mutta on onneksi tuo Liifeli josta sitäkin saa mutta varmaan kotona tehtynä sekin on parempaa kun kaupan tuote
No itse olen saanut sitä kun isä oli opettanut äidille stollenin teon ja aidolla reseptillä jota isäni sanoikin Saksan joulupatukka
Jota se eniten muistuttaa terv tepivaari
En ole ainoastaan maistanut vaan myös leiponut tuota saksalaista joulupullaa useita kertoja.
Mikään pikaleivonnainen ei ole kyseessä, se kun on parhaimmillaan parin kolmen viikon päästä leipomisesta.
Marsipaani tekee siitä alkuperäisen mutta sitä ei saa laittaa liikaa tulee ätläkkää terv tepivaari
Näin se oikeasti on on muuten kiva huomata että täällä on tekijä taitoisia pikku nysväys tuo ei ole
Mulla ei ole taitoa tehdä itse koska se ei ole pieni homma lainkaan ostan valmiina
Nyt kun sitä saa aitona Saksalaisena valmisteena terv tepivaari