Eläkepuheet totta vai tarua

Ei nuoret tule saamaan eläkettä?
Eläkkeitä pitää leikata?
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008306301.html
Itse kerrytin omaa eläkettä n 40 vuotta työelämässä olon ajan.
Nyt väitetään että työssä käyvät maksavat eläkkeeni?
Totta lienee se että nykyään työssäoloajat jäävät lyhemmiksi,
mutta palkka on sitävastoin monella suurempi joka kerryttää paremmin.
Työttömät ovat eri asia heille ei työeläkettä kerry.
Tämänpäiväinen eläkevaranto on kuitenkin suuri
ja tulevaisuudessa eläkeläisten määrä vähenee,
kun me suuret ikäluokat poistumme eläkkeeltä.
Ehkä olisi hyvä muistaa että me eläkeläiset osaltamme pyöritämme
työllisyyttä eläkkeillämme.

10 vastausta artikkeliin “Eläkepuheet totta vai tarua”

  1. Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) yritti takavuosina saada korjattua eläkeläisiin kohdistuneen suuren vääryyden, taitetun indeksin, Hän ei kuitenkaan saanut ”ymmärrystä” edes omasta puolueesta. Kiljunen on vuonna 2016 julkaissut kirjan ”Eläkeläisten taitettu itsetunto”. Olen lukenut kyseisen kirjan, enkä ymmärrä vieläkään miksi taitettua eläkeindeksiä ei korjata. Rahasta se ei ole tietääkseni kiinni.
    Asia on kismittänyt sen verran, että olen lähettänyt lehtiin useampiakin tekstiviestejä tästä taitetusta indeksistä. Viimeisin viestini kuului näin (menee muistin mukaan) ”Taitettu eläkeindeksi on kurittanut eläkeläisiä jo 25 vuotta. Onko taitetun indeksin perimmäinen tarkoitus harventaa suuria ikäluokkia.”

  2. https://www.kaleva.fi/elakelaisten-ostovoima-enaa-50-prosenttia-palkansa/1707011

    Uudella hallituksella olisi nyt erinomainen mahdollisuus lisätä verotuloja korottamatta kuitenkaan veroja. Poistamalla taitettu indeksi – jolloin työeläkkeet palaisivat 1995 rakenteeseen – ja tekemällä työeläkkeisiin keskimäärin kahdeksan prosentin tasokorotus. Tämä toisi eläkkeensaajille lisätuloa 2,5 miljardia euroa ja valtion kirstuun lisätuloja miljardi euroa.

    Väliaikaisratkaisu on ollut nyt voimassa 24 vuotta ja purkulupauksesta on jäljellä vain se, että eläkerahastot ovat kasvattaneet varojaan 1995 36 miljardista eurosta nykyiseen 200 miljardiin.
    Vastaavana ajankohtana ansiotasoindeksi on puolestaan kasvanut vuoden 2018 loppuun mennessä 96,7 prosenttia, mutta eläkeindeksi vain 48,8 prosenttia.

  3. Ei minulla ainakaan ole uskoa että eläkettä saisin, tai ainakaan sellaista että sillä voisi edes matalimman elintason ylläpitää.

    Uskoni palautuu kun näen poliittisia muutoksia.

  4. Tulevista eläkeitä joudutaan vähentämään ne lisäpalvelut, joita nyt jaellaan sinne tänne.
    Myös kaikenlaiset asumistuet, ilmaiset koulut jne ovat palveluita, mitä suuret ikäluokat eivät saaneet, joten heidän eläkevarojaan ei tarvittu sellaiseen, vaan ne saadaan eläkkeinä.
    Sama koskee suuremmissa kaupungeissa julkista liikennettä, kaupunkifillareita jne. jne, joihin uppoaa nykyisen työssä käyvän joukon – ja eläkeläistenkin – verorahoja melkoiset määrät.

  5. Voin vain toivoa, että saan säästettyä tarpeeksi vapaaehtoisilla eläkkeillä ja muilla säästöillä.

    Voisin olettaa, että itse saan jäädä eläkkeelle aikaisintaan 75-vuotiaana ja siitä mitä YEListä nyt luvataan euroina, tulen saamaan ehkä noin puolet. Valtio houkuttelee jatkamaan töissä pidempään, ja käytännössä jos haluat kaurapuuroa lautasellesi saada, työskentelet 80-vuotiaaksi.

    …ellet ole sijoittanut sopivasti rahoja johonkin supermassiiviseen hittifirmaan ja elät osingoilla. Tuskinpa olen niin hyvin osannut ennustaa, saati että olisi ollut tarpeeksi pesämunaa.

  6. Onhan sitä eläkekateilijoita tälläkin sivustalla. Toisaalta en myöskään usko tämmöisiin juttuihin kuin, että vasta 80-vuotiaina pääsisi eläkkeelle.
    Tein töitä 74-ikävuoteen asti, tosin yrittäjänä.

  7. On aika turhaa pelkoa levitetty jo pidemmän aikaa eläkelaitosten varallisuus on sen verran isoja etteivät ne lopu ihan huomenna
    Mitään tarvetta eläkeleikkauksiin ei ole ja isot ikäluokat ei niistä saa kun parin prosentin verran
    Mutta ne jotka levittää tuota asiaa ei oikeasti muuta halua kun saada eläkelaitosten omaisuus itseleen
    Kukin voi miettiä asiaa n 250 mljardia se on esim Suomenv vuosi budjetti muutaman kerran jotenkin vaan tuntuu että asiaa provosoidaan
    leikkaukset tulisi vaikkuttamaan maan talouteen melkoisilla summilla joita eläke ukot ja akat käyttää ostoksiinsa
    Tosin kukaan ei ole eläkkeellä vaikkapaa 75 tuhannen arvoinen kuukausi eläkkeen saajaksi mutta sellasiakin nyt maksetaan terv tepivaari

  8. Kuten edellä.
    Jos eläkkeitä korotettaisiin niin se lisäisi ostovoimaa ja kulutusta sekä työllisyyttä ynnä monet eläkeläiset auttaisivat jälkikasvuaan lapsineen joka raha menisi heidän hyvään auttamiseen.
    Eläkeiän korottamisella on tavoite lyhentää eläkkeiden saantia ja mitä useampi kaatuisi sorvin ääreen sen parempi, mutta tämänpäivän työelämä tuottaa raakkeja ennenaikaisesti ja se on isoin kysymys?

  9. Ja oikeasti ne eläkkeen korotukset ei jäisi eläke ukon / akan taskuun vaan menisi kulutukseen taikka lapsien tukemiseen valta osalta joka centti
    Ja kuinka iso prosentti kaatuu sorvin ääreen vaimoni kuoli 56 vuotiaana eikä ehtinyt saamaan maksamistaan rahoistaan centtiäkään
    Eikä tuo ole varmuudella ainoa joka noin on mennyt terv tepivaari

  10. Vihreä siirtymä. Tuulivoltti. Valtion eläkerahaston toimintaa valvoo valtionvarainministeriön rahoitusmarkkinaosasto.

    Miksiköhän Iltalehden korruptioon ja talousrotöksiin erikoistunut toimittaja Jarno Liski raivosi taannoin Twitterissä verkkolehti Partisaanille, kun kyseinen media paljasti sisäministeri Maria Ohisalon puolison ja tämän lähipiirin saaman 70,2 miljoonan euron hyödyn tappiollisen firman myymisestä. Kyseisen median mukaan rahat tulivat veronmaksien rahoista eli valtion eläkerahastolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *