Luonto ei tarjolle antimiaan tasaisesti, vaan ilmenee huomattavaa vaihtelua tuotteiden saatavuudessa. Huono saatavuus nostaa hintaa ja liika saatavuus alentaa hintaa niin, että kannattavuus alenee. Hintojen vaihtuvuus antaa kuluttajalle käsityksen siitä, mikä vaihe on menossa.
Itse pyrin mukautumaan tarjontatilanteisiin.
En osta koskaan uusia perunoita, vaan tyydyn edellisvuoden satoon, jota saa edullisesti.
Säiden takia on nyt ylitarjontaa tomaatista, kurkusta, kesäkurpitsasta ja mansikasta. Niitä siis nyt ostan, vaikka en yleensä mansikkaa raatsi ostaa.
Kalojen tarjonnassa on paljon sesonkivaihtelua. Käytän hyväkseni hintavaihtelun tarjoamia herkkuhetkiä.
No kyllä ostan uutta perunaa ja sen ostan Tammelan torilta hinta on nyt 5 ekee huomenna taas menen torille ja ostan niitä saas nähdä mikä on hinta kg huomenna
Mksi ostan no kieli sanoo että ne ovat hyviä ei kait siihen muuta syytä tarvita
Ja samaan aikaan eräs muka halvin kauppa myy samaa perunaa kuitenkin kilo hintaan 6.95 kg
Eikä sillä ole niin suurta merkitystä tuo kg hinta ei niin saita pidä olla ihmisen pitää myös nauttia
Eräiden mielestä se on tuhlaamista terv tepivaari
Varhaisperunan viljely on myös epäekologista keinolämmityksineen ja katteineen.
Nin taikka näin ostan kuitenkin niitä olkoot epä loogista mitenkä vaan terv tepivaari
….En osta koskaan uusia perunoita, vaan tyydyn edellisvuoden satoon, jota saa edullisesti….
Mage
Niin, että sesonkiruokaako?
Alesesonkiruokaa.
Pitäisi kait ymmärtää käsitteet varhaisperuna ja uusiperuna.
Lämmityksellä ja katteen alla kasvatetusta perunasta voitaisiin käyttää myös nimityksiä hätäpottu, keinopottu, jippopottu, elostelijan peruna
Nmike voiolla vaikka mitä kieli sanoo että hyvää on terv tepivaari
Kyllähän Turun saariston varhaisperuna kasvatetaan aivan eteläisillä hiekkapitoisilla pelloilla, ilman katteita sun muita lämmityksiä.
Uusi peruna taas esim täällä Kanta-Hämeessä aluksi harson alla ja sitten myöhemmin harsot pois.
Varhaisperuna ei vedä koskaan vertaa uudelle perunalle olipa se milloin tahansa nostettu. Uusi peruna on parasta, jos se on voinut kasavaa katteettomasti ja tuleentua kukinnon jälkeen kunnolla. Se takaa maun.
Kyllä minä keväisin Rymättylän varhaisperunaa ostan kerran pari vaikka se sikahinnoissa onkin.
Rymättylässä ne kasvatetaan joskus pakkaseristetylle katetulle avomaalle. Samaan aikaan saa skoonelaista hyvän makuista sikahalpaan hintaan.
Se tuo varhaisperuna on eri lajikkeilla, kuten Timo, Siikli, Solist, Annabelle, esimerkiksi, varhaisperunaksi lasketaan ennen juhannusta nostettu saaristolainen peruna.
Aikanaan kun sillilaivasto vielä oli olemassa; kesä alkoi kun Rymättylän Röödilästä käytiin hakemassa Rymättylän varhaisperunaa ja Saukon uutta sokerisuolattua silliä. uskomaton herkkuyhdistelmä. Se oli sitä aikaa kun vielä asuin Turussa.
Asiallisesti oikeata uutta perunaa nostettiin vasta elokuun lopulla ja syyskuussa.
Kainuulainen Kuhmon mustapottu, hiekkapitoisessa maassa kasvanutta, alettiin nostamaan jo heti juhannuksen jälkeen.
No perunan osto ei nyt ole älystä kiinni joskus parkki ruudusta Tammelantorilla terv tepivaar
Juuri näin Tepi 👍
Uudet 🥔 perunat omasta maasta sekä tillit, salaatit,,,yms. On hyvää 👍
Kaikilla ei ole omaa maata silloin pitää uudet potut ostella torilta haen huomenna taas viikoksi terv tepivaari
Minulla tätä maata olisi mutta; viljelköön perunaa, jotka osaavat, ryytimaa minulla kylläkin on.
Omasta maasta: perunat ( annabelle), maa-artisokat( dag neutral), talvivalkosipulit, sipulit, kesäkurpitsat, kurpitsat, vattuja ja mansikoita maisteluun, mustia viinimarjoja, monia tomaattilajikkeita, herneet, lehtikaalit, kyssäkaalit, paljon yrttiä tillien ja persiljojen lisäksi, mm. ranskalaista rakuunaa, joka on harvinainen. Parikymmentä eri aikaan kukkivia kukkalajikkeita.
Jep, siinä on hyvä määrä kaikkea hyvää
Vaatii aika ison työn tuollanen oma lukunsa onkin sitten varkaat jotka saattaa viedä sadon terv tepivaari
Ei ole vuosiin vienyt. On aidattu. Ainoastaan jänöjussi joskus, kun on livahtanut niin kauan kun elää. Jousimetsästäjät panevat syksyllä pataan. On kameravalvonta ja ”ansat” pitkäkyntisille, etteivät toista kertaa yritä. Meinaan ”laittomat” koiranpommit ja sellaiset vinkuintiaanit, että heikkohermoiselle tulee slaagi.
Mustelin näitä Tahmelan lähteen vierestä kun vorot vei koko sadon hyvä jos on valvontaakin kovan työ sato saattas mennä ns parempiin suihin terv tepivaari
Karmea ja hoitamaton alue koko Tahmelan palsta-alue. Ei sinne erkkikään edes hevonpaskaa veisi.
Noinkin voi sanoa mutta kyllä varkaille kelpaa senkin alueen tuotteet enkä sanonutkaan onko karmeen näköinen
Saman näköisiä ne kaikki ovat terv tepivaari
Missä muualla olet sellaisia viidakoita nähnyt? Niitä kuulemma isännöi 4 H yhdistys.
Valtaosa on huonosti hoidettu jotkut aika hyvin mutta jos vertaa siirtolapuutarhoihin ne yksikään ei menisi läpi sitä syyniä
ja kunnan mata ne molemmat ovat terv tepivaari
Kyllä siirtolapuutarhat Nekala, Litukka ja Rahola ovat 90%:sti hyvin hoidettuja. Niitä valvotaan. Palstakokonaisuuksia ei valvo kukaan, vaikka 4 H niitä ”isännöi” Tamperella.
Minä vain isännöin omaani.
Niin ovat hyvin hoidettuja kaikki siirtola puutarhat ja mitä omaa maata on kellään Tampereella
Nuot palstat ovat vuokrattu kunnan toimesta eikä niistä voi kukaan muu sanoa että omastan
Nuot 4 h hoidot on kyllä monasti aivan lapsien hoitamaa ja ei heiltä voi vaatia samaa kun aikuiselta terv tepivaari
Minäkin aitasin juurikasmaan, aitasin vielä mansikkamaan ja muutaman marjapensaankin. Ajattelin, että meillä on valtion karjan juhlat juhlittu, aikanaan paikkoistutin monena keväänä kuusen taimia, enää en tee sitä, en ikinä
Tämänkin päivän makasin Tampereella hoidossa, siihenhän se tämäkin päivä taas hupeni.
”Aikanaan kun sillilaivasto vielä oli olemassa; kesä alkoi kun Rymättylän Röödilästä käytiin hakemassa Rymättylän varhaisperunaa ja Saukon uutta sokerisuolattua silliä. uskomaton herkkuyhdistelmä ”
Näistä Kallen mainitsemista Saukon ”sillherkuista” minä ainakin sain kakarana kuvotuksen koko suolasilliin. Enkä nykyäänkään ole niitä ostanut edelleen ”jalostettaviksi”.
Nykyään ravintolapurkitetut matjessillit ajavat hyvin sillin asian. Samaten muutamat muut maustesillit uuden perunan ja tillivoin kanssa. Samoin muna-valkokastike tilli-suohosipulin kanssa on erinomaista.
Aitoa Saukon silliä ei ole sitten 70-luvun lopun ole ollut saatavilla, siis sitä sokerisuolattua.