Vaimo toi toissa päivänä kanan rintafilepaketin; valmistaja HK-scan. Siis kotimainen yritys.
Avasin paketin ja huomasin; eihän näistä nyt mitään kievin kanaa pysty tekemään. Kolme aivan ohutta rintafilettä, repaleisia, siis laatupuoli käsittelyssä o-tasoa.
Nuijin fileet ja friteerasin sekä panin merkille valmistajan; ei koskaan enää, ” kotimaisuudesta” huolimatta.
Suosi siinä nyt suomalaista.
Minulle on tullut HK:n muistakin tuotteista sellainen negatiivisen kehityksen mielikuva, enkä niitä enää ole juuri ostellut.
Eikös se sieltä teiltä, Forssasta sitten ollut kotoisin. Se on pitkän tien käynyt kannattavuuden kanssa, nyt Kiinan viennin ansiosta pärjännyt ilmeisen hyvin.
Mitäs se Pentti merkkitseekään, jos laadutonta lihaa tuotetaan Tammelan naapurissa, siis Forssassa.
Huonolaatuinen liha; tuotetaan missä tuotetaankaan, se on silti aina huonolaatuista lihaa.
Ennen oli hk sininen makkara ei ole enää eikä nuot yllärinä tullut olen saanut samaa ns hk kanan ja broilerin paketeissa
HK on ollut pitkään mulle poistettujen listalla vaikka kotimainen onkin terv tepivaari
Ei ole koskaan HK:n sininen kuulunut ruokavaliooni.Tuosta tämän päivän leikkeestä edes jonkinlaiseen tulokseen päästiin kun ne ”roippeet” maustoin kohtuu vahvasti sumacilla, se on muuten melko mielenkiintoinen mauste, sopii lihaan, kanaan ja kasviksiinkin.
Sumac on todella monikäyttöinen mauste, kuten Kalle edellä toteaa, suosittelen kyllä tutustumaan.
Nopeasti löytyi linkkikin kyseisestä mausteesta jos jotakuta asia kiinnostaa:
https://makuissa.com/2019/01/13/sumac-sitruunainen-supermauste/
Velimies opiskeli terveysteknikoksi ja oli Saarioisilla leikkaamassa broileria.
Siihen tuli sitten jokin esittelykiertue paikalle. Joku sitten kysyi, että miltäs nämä broilerit näyttävät.
Veli vastasi asiallisesti, että näyttävät kokeneen väkivaltaisen kuoleman. Tehtaan edustaja ei kuulemma näyttänyt ilahtuneen kommentista.
En nykyään osta mitään raakaa lihaa tai kalaa. Olen huomannut, että itsevalmistuksessa ostaa liikaa ja liikaa oheistarvikkeita.
Ainoastaan keitot ja juuresmuusit teen itse.
Hallista inventoin lihatiskin ja sorruin lihajalosteen lenkkimakkaraan ja tytinään. Ankkaakin on tullut. Sen sentään teen itse.
Jää aikaa muuhun kuten kävelyyn maastossa ja rannalla, jäällä ja kaupungilla.
Tänään oli superaurinkoista, mutta pirun liukasta nastakengilläkin, mutta saldo 12 550 askelta, reilu 10 km.
Tosiasiahan on, että jokainenhan valintansa tekee itse. Olen oppinut kyllä ostamaan vain tarpeellisen, silloin kun kokkaan, ostan raaka-aineet pääsääntöisesti itse.
Monen ruokalajin kohdalla vain itse tekemällä ja oppimalla saa mieleisensä aterian, monasti olen kantani kertonut noihin eineksiin ja valmisruokiin; niitä on aika vaikea saada tuunaamallakaan mieleisekseni.
Kyllä ruuanlaitto ja varsinkin hyvän ruuan laitto on kehittävää ja mielenkiintoista.
Paljon olen oppinut ja paljon, ehkä loputtomastikkin lienee opittavaa.
Ymmärrän hyvin oman tekemisen. Eineksiä minä en käytä ollenkaan, vaan Nygreniä, Ahlmanin, Wivin ja Tredun opetuskeittiöiden tuotteita. Ahlmanilla itse tuotetut liha- ja muut ruoat juustoineen jne. Vieläpä edullisia.
Viime aikoina ei ole tullut käytettyä tuota Nygreeniä koska sinne pääsy on aika monimutkaista itselle
Tredun taas on liian kaukana asunnoltani
Mutta Ahlmannia olen käytttänyt koska asun aika lähellä ja sopii muuhun kauppa reissuuni hyvin
Ja sieltä saa hyvää ei aina halvin mutta paras saada esim lihaa kun haluaa hyvää
Ja saa sieltä maitoa jolle ei ole vertaista missään Tampereella terv tepivaari
HK:ta ei ole tullut aikoihin ostettua, samanlaiset fiilikset. Ei jatkoon.