Tulihan tehtyä tänä aamupäivällä tuota kukkakaaligratiinia.
Öljyttyyn vuokaan pohjalle parsakaalin kukintoja, sen päälle hajotettu kukkakaali ja maustaminen sumakilla, mustapippurilla ja suolalla. Päälimmäiseksi pekonisilppua ja kolme kananmunaa ruokakermaan vatkattuna sekä paketillinen mustaa koskenlaskijaa.
Kypsään gratiiniin vielä basilikasilppua paiston jälkeen.
Ja artikkelikuva ohessa.
Kyllä on nyt Kallella tukeva gratiini, jaksaa pitkälle kun tuota lautasellisen pistelee. Epäilemättä herkullista mutta saattaisi olla että emäntä kauhistelisi kalorien määrää jos kotona yrittäisin.
Olinpahan vähällä tehdä tuon gratiinin ruohoruokailijoiden tapaan. Viime tingassa lisäsin siihen sitten kananmunat ja pekonin; näin minua ei päästä leimaamaan ihan kasviskiivailijaksi, jaa mutta olihan siinä tuo musta koskenlaskijakin; eipä hätää sekasapuskaa syödään.
Juusto kasvattaa luustoa. Ja loput sitten kukkakaalilla.
Aterian jälkeen kyllä jäi miltei tunniksi hyvä jälkimaku suuhun; aluksi tuntui suolaiselta mutta sitten selvisi sumacin ja valkosipulin yhteisvaikutukseksi.
Vaimon arvostelun mukaisesti, saisin tehdä toistekkin.
Paistoastiana minulla oli vaimon viime perjantaina kirpparilta ostama suomalainen, emaljoitu valurautapata.