13 vastausta artikkeliin “Kevät koitti viimeinkin.”

  1. Meidän rinteillä sinivuokot alk 1.4. kukkivat viimeisillään ja valkovuokot tuppaavat ylös.
    Verkkokalastajat olleet jo liikkeellä veneineen pari viikkoa.
    Valkosipulit jo 15 cm:n varrella, tuppaanit tuppaavat ylös narsissien joukosta . Skillat ja krookukset lumikelloineen jo kohta ohi. Tuomen kukinnot pullistuvat nyt, kun on taas kosteaa ja viileää. ”Vilu viljan kasvattaa”.

  2. Meillä kun pihassa kasvaa tuo vuorijalava; on melko aikainen silmuineen, nyt jo rusehtaa. Se muuten tuotiin pihaan n 20v sitten, puolen metrin taimena, nyt yli viisimetrinen, lähentelee pian kymmentä. Hieno puu, levittää oksansa melkoisen leveälle, rakentaen näin luonnollisesti eräänlaisen lehtimajan, päivänvarjon.

  3. Alkoi tässä aurinko paistamaan ja heti tuli puolentusinaa kauriita tuohon runsaan sadan metrin päähän; oli niitä mukava seurailla tuolla putkella, suurennosta ei tosin voinut laittaa kun runsaat 20, muutoin mahdolliset hirvikärpäsetkin olisivat näkyneet kauriin turkissa.
    Tosi kauniita eläimiä.

  4. Eipä se kovin keväiseltä tunnu kun lämpömittari näyttää + – 0 ja taivaalta roiskii lunta, muutenkin mieli on matalalla.

  5. No, meillekin tuli juuri äsken noita kauriita pihaan, ei auttanut muu, kuin mennä ajamaan pois.

  6. Kauriita on täällä lähiöissäkin ihan tarpeeksi. Ja kaneja. Mutta onneksi myös ihan hullun paljon lintuja. Ja ajoittainen kettu.

    1. No lintuja on aika paljon yksi on mistä en nin piittaa se kun kiljuu aamulla parvekeeni edessä se on fasaan
      Kettu meilläkin seikkailee lähes päivittäin viime syksyllä vastaani tallusteli hirvi onneksi naaras kun menossa oli hirvien rykimä aika
      Slläkin oli suuntana koivistonkylän metsikkö terv tepivaari

  7. Kauris on tosi kaunis eläin ja ainakaan minulle eivät meidän pihapiirimme kauriit mitään haittaa aiheuta.
    Toisaalta, tästä vieraslajista, valkohäntäpeurasta en niin kovin välitä, jos toisaalta, aika vähän niitä esiintyykään meidän nurkissamme.

  8. Katselin tänään mäntyjen vuosikasvannaisia. Olivat pituudeltaan alle puolet tavanomaisesta. Taisi olla kuiva kesä-heinäkuu. Taisi tässä olla syy pieneen sienisatoonkin. Herkkutattia, joka tykkää lämpimästä alkukesästä, jonkin verran tuli. Puolukka taisi olla vähissä.

    Halla ei ole ollut yleistä moneen vuoteen. Olisiko tänä vuonna hallan huki?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *