Törmäsin tänään videoon, joka kertoo kuinka muikku puhkotaan (perataan) ja kuinka fileoidaan.
En sitten yksinkertaisempaa kalankäsittelyä osaa kuvitella.
Kaikki tapahtuu vielä kaiken lisäksi ilman mitään työkalujua, vain sormin.
Tartutaan muikkua päästä, sormet rintaevien taakse, kiskaistaan suolet pois. Peukalolla työnnetään vatsaontelo auki, sitten sormi, se kuuluisa peukalo; keskiruotoa pitkin irroitetaan toinen puoli ja nypätään ruoto pois. Se on siinä.
Paistoin tänään vähän eri tavalla muikkupihvejä, pekonisilpulla. Mausteena vain suolaa ja sumacia.
Paistettu pekoni antaa kalan kaverina hyvän kokonaisuuden.
Se mikä on yksinkertaista kalamiehelle on toiselle liian yksinkertaista siitä siis pitää saada aikaan tietellisempi versio
Noin kun Kalle kertoo olen itse tehnyt n viis vuosikymmentä ja sen opetti mulle vanhempi kalamies silloin jo päälle seiskakymppinen
Mutta aina ne muikut on saatu syötäväksi eikä kukaan ole kuollut niihin terv tepivaari
Ruuanlaitto, maustaminen, mm kalankäsittely; ikuista opiskelua, koskaan et mestariksi tule.
Lähes 60 vuotta on noita muikkkuja perkailtu ja hyvin on onnistunut tähän asti.