Hallituksen arvostus.

Olen vuosia näillä sivustoilla lueskellut näitä avauksia + kommentteja.

Nyt aivan  viimeisen vuoden aikana on silmiinpistäväksi piirteeksi tullut tuo hallituksen  arvostelu; kritiikkiä ehkä syntyy näilläkin palstan ”ammattikriitikoilta”, kritiikkihän on aina hyväksi mutta … oli ammatti mikä hyvänsä, oppilasaika on elettävä jopa poliitikkojenkin. Nuoria saadaan politiikkaan kunhan heitä ei heti alkuunsa ”lytätä”. Kokemus tekee mestarin, kaikkialla nähty totuus.

Tämä hallitus on työskennellyt vasta runsaan neljänneksen (kovissa olosuhteissa) kaudestaan, Eiköhän katsella vielä vajaat kolme vuotta ja sitten kritiikkiä pöytään.

Ikävin piirre mielestäni on sitten se, että ja varsinkin näillä blogeilla, ensiarvoisen suuri tietämys nuorten naisten kykyyn johtaa yhteiskuntaamme, on suuren tietämyksen valossa  ehdottoman varma ja kielteinen. Täältä Pirkan Blogeista olisi helppo poimia päteviä ministeriehdokkaita valtioneuvostoon, siis miehiä; naisia kun täällä ei juurikaan löydy.

Nyt en puolustele nykyhallitusta, samaahan nähtiin hallituksen toimista viime hallituksemme kohdilta.

Nyt vain kuvioihin on tullut vanhan feministivihan lisäksi nuorehkojen  naisten pätevyyden väheksyminen.

Vaikeaa tämä yhteiskunnallinen elämä, jos sitä se on ollut läpi itsenäisen Suomen historian.

18 vastausta artikkeliin “Hallituksen arvostus.”

  1. Siis annetaan kritiikkiä vaikkapa EU:n elvytyspaketista vajaan kolmen vuoden päästä, eikä nyt kun asia on ajankohtainen ?

    Aika hassu ajatus ja on kyllä ihan hyvä huomata se, että vapaassa demokratiassa valtaapitävien arvostelu on kansalaisoikeus, oli valtaapitävillä sitten jalkojensa välissä mikä värkki tahansa.

    Sanotaan, että poliittinen muisti on lyhyt, mutta ei se ainakaan minulla niin lyhyt ole ettenkö muistaisi miten nykyiset valtaapitävät arvostelivat edellisiä valtaapitäviä, eikä nuoret naiset / nykyiset ministerit jääneet siinä suhteessa yhtään muista jälkeen, pikimminkin päinvastoin.

  2. Eu:n elvytyspaketin siemenet kylvettiin; vajaan tietämykseni valossa jo liki 30vuotta sitten.
    Aika vaikeaa olisi nykyhallituksen + eu-poliitikkojen siihen mitään suurempia viilauksia tehdä.
    Olihan tämä ”takatukkainen tohtorikin” siellä aikanaan edustamassa Suomea tarpeineen.

    1. En kyllä ymmärrä miten Eu:n elvytyspaketin siemenet oltaisiin kylvetty jo 30 vuotta sitten, tuolloin EU oli vielä aivan erilainen yhteisö kuin mitä se on nyt.

      Jos oikein punnertaa niin, ehkä elvytyspaketin siemen saatettiin kylvää 2009-2010 finassikriisin aikoihin.

      Eikä elpymispaketti suinkaan ole kuin yksi monista ajankohtaisista arvostelun kohteista.

      Ilmastopolitiikka, verotus, koulutus, sote, työllisyyspolitiikka jne.jne. nämä kaikki ovat ajankohtaisia asioita, joita saa vapaasti arvostella, toki hallitukselle olisi mukavaa jos asioista ei puhuttaisi.

  3. Sanoisin vielä tuosta ”takatukkaisesta tohtorista”; arvostan, hyvästä perheestä, eim ratsastellut suvullaan, opiskeli ja teki töitä; arvostan akateemista suoritusta. Mutta EU:ssa, törmäsi samaan muuriin kuin kaikki Suomen mepit; ei mahdollisuuksia mutta hyvä palkka ja edut; kuittaavat.

  4. Se nykyisen ja aikaisempienkin hallituksen pääasiallinen arvostelu kumpuaa pääasiassa nykypersuista, jotka eivät ole olleet koskaan hallitusvastuussa, eivätkä näillä näkymin jatkossakaan kelpaa kenenkään kanssa mihinkään hallituskokoonpanoon.
    Arvostelun sijaan, ei tule mitään sellaisia uusia ehdotuksia, jotka voisivat mennä laajasti lävitse myös muiden kanssa yhteistyössä.
    Ja lisäksi kaikki on jälkijättöistä, olisi, olisi, olisi pitänyt…..

    Vedotaan demokratiaan ja sananvapauteen, jopa turtiaisineen ym..
    Persut eivät demokratiaa kunnioita, vaan taustalla on ”hajota ja hallitse” ajattelu, jopa vaarallinen epäyhteiskunnaallinen vastakkainasettelun lietsominen.

      1. Hallituksen arvostus on laskenut ja 37% kansalaisista ei enää arvosta sitä.
        Persukammo estää rehellisen ajattelun tai sitten persut ovat ehdottomasti Suomen suurin puolue.
        Hallitusta saa ja pitää arvioida ja arvostella sen tekojen mukaan ja silloin, kun asia on ajankohtainen.
        On perusteetonta kehua hallitusta asioissa, missä se selkeästi on muninut ja koronan suhteen niitä on ehdottomasti liikaa.
        Myös se, että hallitus ja yksittäiset ministerit koittavat vierittää syytä muille omista munauksistaan, antaa aihetta arvostella.

        1. Pääosa arvostaa hyvin selvästi ja on edelleen korkealla tasolla huolimmatta siitä, että jatkuva narina ja pitkäaikainen koronaväsymys ja määräykset kyrsivät. Persut tietenkin arvostuksen alimpana, kuinkas muuten.

    1. HK: ”Se nykyisen ja aikaisempienkin hallituksen pääasiallinen arvostelu kumpuaa pääasiassa nykypersuista,”

      Heikin persu, persu ..

      Nii’i, pitäisikö kaikkien ihmisten Suomessa hynistä jees, jees –hymniä?

  5. Onko tuon ”takatukkaisen” nimi jotenkin vaikea sanoa. Se muuten on henkilökohtainen ominaisuus ja arvostelu, jota ei edes poliitikosta pitäisi sanoa. Poliitikkohan on vapaata riistaa yleensä, mutta jossakin kulkee heilläkin se raja, eikä se mitenkään liity tukkaan.

    1. Se se takatukkatohtori, kuulunee aivan samoihin argumentteihin kuin arvopohja Ana, sorry siitä Stub ja monet muutkin poliitikot, joiden ihan omaa persoonaa on sanakuvioin ilmennetty.
      Voit tietenkin poistaa kommenttini, jos se sotii arvomaailmaasi vastaan.

      1. Ana kuuluu samaan sarjaan kuin Manu ja Urkki.

        Ana ei ole jättänyt kehumatta arvopohjallaan. Tahtoaan kunnioittakaamme.

  6. Eiköhän tuo liene halventavaksi tarkoitettu tuo nimitys ”takatukkainen tohtori”. Hupaisaa sinänsä, kun ottaa huomioon avauksen sisällön.

    Voisiko kuitenkin olla niin, että arvostelu kumpuaa aivan muista seikoista kuin siitä, että päättäjät ovat nuoria naisia? Voisiko olla niin, että kritiikki kohdistuu todellakin tekoihin, eikä sukupuoleen?

    Toki tulee varmaan somessa vastaan naisia solvaavaa tekstiä, mutta ei kai se mitenkään poikkea ”keski-ikäinen setämies” tai ”toksinen maskuliinisuus” argumentaatioista.

    Mitä tulee elpymispakettiin, niin kyllä se on puhtaasti 2020 vuoden tuotos. Toki sen juuret on pidemmällä, koska sillähän lähdettiin paikkaamaan asiansa jo aiemmin huonosti hoitaneiden maiden talouksia. Se vain pitäisi avoimesti myöntää.

      1. Nimittelyyn erikoistunut PB:n bloggaja avaisi (pienen) sanaisen arkkunsa.

  7. Oikeastaan JuhaU, melkoisen hyvä ja tyhjentävä kommentti. Hyvin paljon samaa mieltä olen.
    Se tuo EU:maiden hyysääminen kyllä tosiaankin lähtee tuolta 90-luvun alkuvuosilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *