Pakastimesta löysin; 3kk sitten savustamani naudanpaistin pala. Maustoin aivan mieltymysteni mukaan savustuksen jälkeen valkosipulirouheella (oma tuote), sumacilla, mustapippurilla ja ripaus suolaa. Sitten vacumiin ja pakastimeen. Siis takuuvarmasti ei sisältänyt mitään E-lisäaineita ja lihakin takuuvarmasti kotimaista.
Tuli tuosta leikkeleestä niin hyvää, että vain rippeitä ehdin valokuvaamaan.
Kuten lihasta näkeekin, jo hieman marmoroitunutta; ei tosin mitään Kobe-härkää.
Täällä kaupungissa pitää luottaa hallin Laatulihan lihatiskin E-vapaisiin lihoihin, jotka ovat puhtaita.
Eilen Tammelantorilta Kaivannon keskikokoisia savumuikkuja, jotka olivat erinomaisa ja miedosti savutettuja vähäsuolaisia. Perattuina juureen tehdyn hapanleivän päälle ja olivat suussa sulavia. Lisäaineet suola.
Muikut ja lihajalosteet nyt kuuluvat aivan eri kategoriaan.
Mistäpä Heikki voit tietää, miten E-vapaita tuotteet siellä kauppahallissa ovat, mainoksia pystyy kuka tahansa tuottaja tekemään. Arkinen tosiasia voinee olla aivan toinen.
Minä kun ostan Makulihasta lihan ja itse jalostan; tasan tarkkaan tiedän mitä syön.
Kaupungissakin pystyy tekemään, ihan sähköuunissa, jopa savunmakuista paistia; osaamisesta kiinni.
Ai e-lihaa kauppahallin avoimessa lihatiskissä, josta saat sen palan lihaaa, mitä haluat, nautaa, possua, hirveä tms. ?
Satavarmasti suoraan teurastamolta tuoretta tai riiputettua lihaa.
Ja saat sellaista jauhettua lihaa, mitä ja mistä sitä silmiesi edessä jauhetaan.
Kirjoitin kait vähän väärin painotuksin. Kyllähän se tuoreliha E-vapaata pääsääntöisesti on; toisaalta lihajalosteet, kuten esim savustettu, kylmäsavustettu ine; ilman lisäaineita niitä juurikaan ei valmisteta, puhumattakaan makkaroista/vast. Kirjoitin mielestäni lihajalosteista. Otsikossakin mainitsin sanan leikkele.
Harvoin kauppahallista saa sellasta lihaa jota nuot vanhat eräkaverit tuovat on sitten varmaan tuoretta tosin roikutettua on terv tepivaari
Oi varmaan hyvää mulle tuovat vanhat eräkaverit syksyllä hirveä savustettuna ja tuoreena niin nytkin on hyvää pakkasessa terv tepivaari
Minä ostan hirvenlihaa tuolta Makulihasta, peuraa en huoli vaikka ilman saisin ja olisihan sitä ilmankin saatavilla noita muita ruhonosia paitsi paistit ja lavat..
Joskus ”sata” vuotta sitten ravintolassa Mallorcalla tuotiin lautaselle kokonainen peuranpotka. Sen parempaa en ikinä ole syönyt ja maistui muksuillekin naama rasvassa.
Voipi ehkä olla saksanhirveä; siellä yleinen raaka-aine. Saattoi olla osaavissa käsissä tehtynä erinomaista.
Eipä ole tarvinnut ostaa hirveä eräkaverit tuo vaarille sen mitä vaari vuodessa syökin puolet niistä on kypsää savustettua ja loput raakaana
Pakastimeen en ole noihin peuran lihoihin kovin innokas on maku asia sekin tietysti terv tepivaari
Joku ei sitten ymmärrä lihasta mitään, jos peuraa haukkuu.
Oikein käsiteltynä siinä ei ole mitään sivumakuja, mutta se käsittelytaitokin pitää opetella.
Juuri pistelen leivän päällä peurajuustomakkaraa ja hyvää on.
Ei ole E-lisukkeita kuin suola
Kun tuolla erästämässä ei enää käy voi saada sellasta lihaa jota ei ole kunnolla käsitelty elikkä talia poistettu
En minä ainakaan peuran lihaa sinänsä ole moittinut olen opettanut muutamalle tuon talin poiston
Eikä sinne muuta tarvii laittaa suola riittää terv tepivaari
Oikein käsitelty peuranliha on toki herkkua mutta jos sitä talia jää lihaan; ei sitä voi syödä. Varsin monia kiloja peuran lihasta talia olen veistellyt-
Siinäpä se onkin – kun peuran on ampunut, se tärkein työ on poistaa rasva ja tali mahdollisimman pian.