Astra Zenecan rokotteen seurauksena onlöydetty erittäin harvinaisia aivolaskimotukoksia Brittien tietojen mukaan 1/250 000 rokotettua, joskin Suomen THL kertoo suhteen olevan 1/1 000 000 rokotettua kohden.
Nyt on Johnsson&Johnssonin rokotteen yhteydessä todettu samankaltaisia tukoksia alustavien tietojen mukaan 1/1000 000 rokotettua kohden.
Koronataudin on todettu aiheuttavan merkittävästi enemmän verisuonitukoksia.
Nyt voi ihan perustellusti kysyä, johtuvatko nämä tukokset rokotteiden aineksista vai niiden aikaansaamasta elimistön puolustautumisreaktiosta, mikä periaatteessa vastaa taudin aikaansaamaa reaktiota.
Jep, meikä ei ensi kuussa tietääkseni saa Astraa toisen kerran kun rokotetaan. Siitä eka kerrasta jäi saatanan kova ja syvä yskä, siitä olin viimeksi tänään yhteydessä paikallisen kylän sairaalaan, voi olla vielä käyntiä isommassa kylässä ja sen sairaalassa, on muitakin oireita…mutta se siitä.
Silti näiden rokotteiden hyödyt on luultavasti isommat kuin haitat 👍
https://yle.fi/uutiset/3-11881823
Johnson & Johnson keskeyttää toimitukset Eurooppaan
Neljä tapausta neljällä miljoonalla rokotetulla
Nohynekin mukaan ongelmat J&J:n rokotteessa eivät tulleet aivan yllätyksenä. Jo rokotteen laajoissa testeissä havaittiin yksi vakava veren hyytymisongelma.
Lisäksi runsas viikko sitten tuli ilmoitus neljästä mahdollisesta veren hyytymisongelmasta suhteessa neljään miljoonaan rokotettuun.
– Kyseessä on siis äärimmäisen harvinainen ilmiö, mutta hyvin samanlainen kuin Astra Zenecan yhteydessä on nähty, Nohynek sanoo.
Juhak,esität avauksessa hyvin mielenkiintoisen näkökulman rokotteisiin yhdistetystä ”veritulppa” riskistä.
Ymmärrykseni mukaan kyseessä on autoimmuunnireaktioa ja olisikin mielenkiintoista tietää se, että onko kyseisen haittavaikutuksen kokeneilla henkilöillä myös muita autoimmuuni sairauksia / ongelmia taustalla.
Olen yrittänyt etsiä tarkempaa tietoa asiasta niin kotimaisilta kuin myös ulkomaisilta sivustoilta, siis ihan alan julkaisuista, mutta en ole sitä löytänyt.
Onko esittämälläni merkitystä, en tiedä, tuskin, mutta aika usein on niin, että yhden autoimmuuni reaktion saanut / kokenut, kokee myös toisen.
Edelliselle on tutkimuksia sekä puolesta, että vastaan, joten en esitä asiaa millään tavalla totuutena.
Riippuu molemmista. Kaikill ei käy kaikki geneettisesti, niinkuin tiedetään allergioista. Syynä on (heikennetty) adenovirus, jota käytetään viemään lääkeaine soluihin, ei itse aine. Tää on ehkä vähän vanhanaikaista tekniikkaa. Myös Kiinassa on tietääkseni käytetty samaa perusmenetelmää.