19 vastausta artikkeliin “Metsien hävittäminen kieltoon – katastrofi Suomelle?”

  1. Jep, Suomesta ei saa hakata risun risua, kun mennään itään päin Venäjälle niin kaikki on hakattavissa. Mutta kun Suomessa ei hakata niin maailma pelastuu..🤔

  2. Oikea päätös rikollisille metsien hävittäjille erityisesti Etelä-Amerikassa. Saas nähdä meidän paperiteollisuus siellä ?
    Kyllä Suomi tulee täällä päjäämään, mutta hakkutavat muuttuvat ja isot avohakkut tullaan kieltämään. Aukot varmaan onnistuvat, mutta nekin kontrolloidusti.
    Jatkuva kasvu tulee olemaan päämuoto hakkusissa.

  3. Paras tuotto ja hiilen talteenotto saadaan hakkaamalla vanha puu ja istuttamalla uusi joka tietysti suhteessa kasvuun.
    Kyseinen on varmaankin Suomen viesti eri asia mikä tulee päätökseksi jota noudatamme pilkuntarkkaan ja muut tekevät oman päänsä mukaan…

  4. Nythän nämä maat ”lupaa” että vuoteen 2030 mennessä näitä 🌲 metsätoimia aletaan tekemään = nyt aletaan hakkaamaan puita kilpaa…🤔

  5. Kyllä täällä uskotaan, metsästä tulin iltahämärissä, mukava ilma tehdä metsätöitä. Yhtään tikkua ei jää pystyyn meillä.

  6. Kuitenkin vanhaa viisautta ei voi poistaa millään paperilla se kun on vieläkin oikea asia
    Metsänparas kaveri on aina kirves ja hyvin hoidetun metsän kyllä tunnistaa ja voi laulaa siellä niitä honkia humisee siellä Suomen salomailla
    Niin ne asiat menee ja asia jonka meillä on havaittu jo aikaa sitten ja hoidamme metsiämme hyvin
    Joskus niissä pitää tehdä kaatoja mutta silloinkin ne alkaa kasvamaan melkoisen nopeesti
    Emme me metsissä haravoi tosin hakkuu jätteitä ei paljon jää metsiin mutta metsiä pitää hoitaa järki mukana terv tepivaari

  7. Vastaava sopimus tehtiin myös vuonna 2014. Mitään ei kuitenkaan metsien osalta tapahtunut. Vuoden 2014 jälkeen on esim. sademetsiä hakattu ennätysvauhtia.

    Eiköhän tämäkin sopimus merkitse käytännössä yhtä paljon kuin edeltäjänsä.

    Vastuulliset toimijat, kuten suomalaiset metsänomistajat, toimivat vastuullisesti ilman tälläisiä sopimuksiakin.

    Enemmän tämä on taas sitä ”ollaan tekevinämme” meininkiä monen allekirjoittajamaan kohdalla.

  8. On ihan oikein, että metsien hävittäminen kielletään.

    Kokonaan eri asia on miten se ”hävittäminen” tulkitaan ja miten sopimuksia noudatetaan.

    Minusta sekin on metsän ”hävittämistä”, että metsää ei mitenkään hoideta, vaan annetaan muodostua läpipääsemätön viidakko. Esimerkiksi Virosta löytyy surkeita paikkoja kun puoli vuosisataa kestäneen Venäjän brutaalin miehityksen aikana metsää ei hoidettu.

    Hyvin hoidettu metsä kasvaa hyvin ja siellä on mukava kulkea vaikka poimimassa marjoja.

  9. Se mitä oon vähän lukenut kyse näkyy olevan enempi siitä, että metsää ei oteta muuhun käyttöön vaikkapa maanviljelyyn tms. Eikä polteta kuten Brasiliassa. Vaan näitä julistuksia tehtiin jo 2014 ilman mitään vaikutusta. Yle=

    Vaikuttaako julistus Suomessa avohakkuiden määrään?

    – Ei ole missään tapauksessa kysymys siitä, että tämä liittyisi avohakkuisiin, Metsäteollisuuden Niemi sanoo.

    – Julistus vaikuttaa siihen, että metsä muuttaa muotoaan johonkin muuhun maankäyttömuotoon. Avohakkuut ovat normaali metsänkäyttötapa osana kestävää metsätaloutta, Niemi sanoo.

  10. https://wwf.fi/uutiset/2021/09/wwfn-selvitys-yritysten-kayttama-palmuoljy-aiheuttaa-edelleen-sademetsien-tuhoa/

    Kestämätön palmuöljyntuotanto on merkittävä syy maailman metsäkatoon. WWF:n raportin mukaan hieman yli 10 vuodessa metsää on hävinnyt noin Ruotsin pinta-alan verran. Useilla näillä metsäkatoaloista palmuöljyn tuotanto on pääsyy metsien tuhoutumiseen. EU:ssa palmuöljyn plantaasiviljely vastaa noin neljäsosasta EU:n aiheuttamasta trooppisten elinympäristöjen tuhoista. (Uutiset 30.9.2021.)

    1. Palmuöljy on erittäin haitallista, moni sen käyttäjä ei edes tiedä sitä, se kuulostaa hyvältä mutta ruokana täyttä myrkkyä:

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/21c68a6f-bd45-46c0-b8e7-17896fccae35

      ”Herkut, einekset, kosmetiikka… Palmuöljy on maailman käytetyin kasviöljy, mutta erittäin haitallista – 5 syytä välttää”

      ”sitä käytetään lukuisissa tuotteissa kuten valmisruuissa, kekseissä, karkeissa, leivonnaisissa, sipseissä, muroissa ja levitteissä. Palmuöljyä on myös pesuaineissa ja kosmetiikassa.”

  11. Floorastakin tuli räiskyvää sontaa kun siellä vaihdettiin öljy palmuöljyyn siksi en osta unileverin tuotteita mitään
    Mitä taas tulee metsien tuhoamiseen palmumetsiä tuhotaan suomen kokoinen alue joka vuosi terv tepivaari

    1. En usko tuohon ilmastokokoukseen. Puhetta oli paljon….veikkaan ettei tule tekoja…

  12. Oliko viime vuonna, kun Iltalehti nosti esiin sen, että haitallisiin rasvoihin kuuluvaa palmuöljyä käytetään myös levitteissä, joissa on sydänmerkki.
    Itse kierrän kaukaa elintarvikkeet, joissa tiedän olevan palmuöljyä.

    Mitä tulee tuohon ilmastokokoukseen, uskoisin että paljon melua tyhjästä. Sekä että ekoterroristit tulevat käyttämään tuota ”metsien hävittämistä” omalla kierolla tavallaan, jotta metsien hyödyntämisestä ja metsien hävittämisestä tulisi synonyymeja.

    1. Palmuöljyä in käytetty ikiaikaisesti ja käytetään useimiin öljyihin ja margariineihin. Kannattaa katsoa purkin kylkeen ja välttää niitä. Sen voi korvata voilla, voirypsilevitteellä tai öliiviöälyvoilla tms..

      1. Käytän voita en käytä ruokani valmistuksessa ulostetta terv tepivaari

  13. https://www.luke.fi/blogi/metsapalot-ja-tuhot-koettelevat-kanadan-metsatalouden-hiilitasetta/

    Kun puhutaan boreaalisista metsistä, johon vyöhykkeeseen kuuluu Suomi, Ruotsi, Norja, Venäjä, Alaska, niin yksi metsien hävittämismuoto on jättää metsät hoitamatta.

    Kanadan valtavan laajoilla metsäalueilla suurimpia ongelmia ovat mittavat metsäpalot, joiden määrä vaihtelee paljon vuodesta toiseen. Myös hyönteisten tuhot ovat laajoja ja ne ovat helpommin ennustettavissa. Hyönteisten kohteeksi joutunut puu kuolee pystyyn ja sen kyky sitoa hiiltä loppuu. Lahotessaan puu vapauttaa hiiltä ilmakehään. Laajat pystyyn kuolleet alueet myös lisäävät metsäpalojen riskiä. (Luke 6.4.2020.)

  14. Korjaus. Kanada jäi pois tuosta boreaalisesta vyöhykkeestä. Pahoittelen kömmäystäni.

  15. Mitä tulee syöntirasvoihin, lääkärikirjailija Antti Heikkilän mielestä rypsiöljy kelpaa saranoiden voiteluun.
    Itse luotan neitsytoliiviöljyyn ja voihin pääpaino oliiviöljyssä. Molempia on käytetty niin kauan kuin historia tietää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *