Kirjoitin aikaisemmin blogissani:
Jos nuo hyönteiset kuolevat tai vähenevät merkittävästi, linnut eivät lennä, hedelmät ja marjat eivät kasva, niin seurauksena pitkässä ketjussa tapahtuu ihmisten massakuolema- nälkään. Siihen ei tarvita Linkolan sotia ja ruttoja ihmisiä vähentämään, vaan hänen biologinen ajattelunsa aukottomat kulmakivet.
Jos merkittävä populaatio hyönteistä ja eläimistä kuolee puskureina virusten ja ihmisten välillä- me kuolemme. Sillä matkalla olemme miljoonien koronakuolleittemme paljastamalla esimerkillä – ihan itse aiheutettuna.
Mika Salminen kuvasi viruksen karkaamista ihmisiin juuri näin kommentoidessaan kysymystä viruksen ilmaantuvuudesta nyt ja tulevaisuudessa. Elinvoimainen ja monimuotoinen luonto kokonaisuudessaan on tarkoitettu suojelemaan ihmistä uusilta pandemioilta.
Salmisen haastattelu puoliseitsemän 4.3. klo 18.30
https://areena.yle.fi/1-50688697#autoplay=true
Vähän lisää edelliseen, mihin suuntaan olemme menossa pitkällä aikavälillä.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/53269fbb-4c66-4239-8cfb-f55e26275515
Ei muuta kuin foliohattu päähän ja uusia salaliittoteorioita levittämään.
Ei kyse ollut Salmisesta, vaan maapallon tuhoutumisesta miljardin vuoden päästä.
Saattaa mennä niin, vaan ei liity nykytilanteeseen mitenkään.
Tuolla alustuksessa on Salmisen haastattelu, johon viittaan. Tuo lisälinkki on muuten mielenkiintonen, joka on jo sitten pois käsistämme. Ks. ”Puolisitsemän” noin puoliväli.
Jos ei mikään muuttuisi, niin saisimme tänäänkin täällä vaeltaa yhdessä Dinosauruksien kanssa.
Ihmisille ei näytä suositukset riittävän?
Veljeni piti minulle puhuttelun, kun oli nähnyt minut Hennalan s-marketissa ilman maskia. Unohtui tosiaan ottaa mukaan, mutta ruokaa piti saada.
IL: ”Tuomiopäivä koittaa miljardin vuoden kuluttua.”
Mielestäni on turha funtsia mitä maapalolle tapahtuu miljardien vuosin kuluttua.
************************************************************************************
Ihmiskunnan määräksi vuonna 2100 on arvioitu 11 miljardiksi.
.
Luulenpa että jo paljon ennen vuotta 2100 kutakuinkin kaikki viljelykseen kelpaava maa-alue (esim. Etelä-Amerikan sademetsät) on otettu tuottamaan ruokaa ihmiskunnalle.
Jotkut jaksavat kirjoitella vaatimuksia luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä – turhaa toiveajattelua.
.
Kun luonnon varat, lähinnä ruoka ja puhdas vesi, alkavat käydä riittämättömiksi koko ihmiskunnalle, niin sitten alkaa rähinät. Luonnon monimuotoisuus on kylä silloin jo menetetty.
.
Moni ihminen ajattelee, ettei edes muutaman kymmenen vuoden päässä odotettavista uhista ei nyt vielä kannata murehti – ehkäpä niin onkin parasta.
.
*************************************************************************************
Vuonna 2019 väkiluku oli noin 7,7 miljardia, ja vuosittainen kasvu 1,07 prosenttia, noin puolet 2,09 prosentin huipusta vuonna 1968. Tämänhetkiset ennusteet näyttävät tasaista madaltumista populaation kasvuvauhdissa. Ihmispopulaation ennustetaan kuitenkin kohoavan 10,9:een miljardiin vuoteen 2100 mennessä. [ Lähde: Wikipedia ]
Synkkää mutta valitettavasti totta. Ja amazonin sademetsästä raivattu viljelyalue tuottaa vain yhden sadon ja niinpä sitä metsää raivataan aina uudestaan ja uudestaan.
Miten niin turha ??
Minulla oli väärä linkki alustuksessa, nyt se on korjattu- SORRY !
OK
OK
Blogin avauksessa esillä olevan linkin takaa löytyvän tekstin oleellinen osa.
Tyypillistä: toivotaan. toivotaan.
Miloin voidaan ajatella että esim, Kiina ja Intia lopettavat kivihiilen käytön?
Milloin Lähi-idässä (Norjassa) lopetetaan öljyn pumppauksen maaperästä?
Milloin Saksa lopettaa maakaasun tuonin Venäjältä?
j.n.e.
*********************************************************************************
https://www.is.fi/viihde/art-2000007824952.html
KERTTU Kotakorpi kirjoittaa Ylen sivuilla ilmastonmuutosaiheista blogia. Siellä hän kirjoitti hiljattain, että vuosi 2020 oli yksi historian lämpimimmistä ja huolestuttavimmista.
.
Viimeiset kuusi vuotta ovat olleet maapallon mittaushistorian lämpimimmät, ja vuosi 2020 oli noin 1,2 astetta esiteollisen ajan keskiarvoa lämpimämpi.
.
– Kansainvälisissä sopimuksissa pyritään pitämään ilmaston lämpeneminen alle 1,5 asteessa. Nykytahdilla tuo raja ylittyy 20 prosentin todennäköisyydellä jo seuraavan kolmen vuoden aikana. Vuosisadan loppuun mennessä lämpeneminen on tällä menolla kolmen ja viiden asteen välillä. Aika käy vähiin ilmastotoimien kiristämisessä, Kotakorpi kirjoittaa.
.
Ilmastonmuutosta voi hillitä. Fossiilisista polttoaineista luopuminen on yksi merkittävimpiä asioita ehkäisemisessä. Näitä ovat muun muassa kivihiili, öljy, maakaasu ja turve.
Kertu Kotakoven kirjoituksia kannattaa lukea, vaikka linkki olikin aluksi väärä.
Kotakorvan kertoo mitä hän uskoo. Kunpa hänen toiveensa toteutuisi – niin, kunpa ..
Luitko viimeisen kommenttini. Linkkini oli alustuksessa väärä. Nyt siellä on oikea Salmisen haastattelu, johon alustukseni piti viitata.
Albanus 5.3.2021 20:54
OK
Blogin avauksesta olen alkusanoista samaa mieltä.
”Jos nuo hyönteiset kuolevat tai vähenevät merkittävästi, linnut eivät lennä, hedelmät ja marjat eivät kasva, niin seurauksena pitkässä ketjussa tapahtuu ihmisten massakuolema- nälkään. Siihen ei tarvita Linkolan sotia ja ruttoja ihmisiä vähentämään, vaan hänen biologinen ajattelunsa aukottomat kulmakivet.”
*************************************************************************************
https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Polyttajat_vahenevat__maailman_ruoantuot(38560)
Pölyttäjät vähenevät — maailman ruoantuotanto vaarantuu
Tiedote 17.3.2016 klo 9.53
Luontopaneelin tiedote — Helsingin yliopisto ja Suomen ympäristökeskus tiedottavat 17.3.2016
Toinen osa on virustorjunnan tärkein osa. Sen totesi myös Salminen.
Jos ei aleta sassiin tekemään jotain niin voipi olla, että paras laittaa ittensä kaulakiikkuun, että ei joudu kitumaan tai jaa voihan sitä kuolla nälkäänkin.
Moni ihminen ajattelee, ettei edes muutaman kymmenen vuoden päässä odotettavista uhista ei nyt vielä kannata murehti – ehkäpä niin onkin parasta.
Taitaa olla niin. Tai vallanpitäjien ja päättäjien taitaisi olla aihetta murehtia ja ennenkaikkea ryhtyä toimeen.
Me kiellämme Saksalta fossiiliset ja Saksa kieltää meiltä ydinvoiman.
Ei tarvitse ajatella kymmeniä vuosia eteenpäin, vaan nyt on toimittava ja estettävä luonnon monimuotoisuuden häviäminen. Se on paljolti kiinni viranomaisten maankäyttökaavoituksista, kaivosten luvista, teollisuuden järkevästä sijoittamisesta, metsien käytön uudistamisests (hakkuutavat), vesien valumien kontrollista, vesien suojelusta, liikennöintitavoista. Se näkyvä osuus voidaan tehdä täällä. Eli se on nyt täällä. Amazonille emme kerkiä. Emmekä pysty koko maailman ilmaa ja murheita ottaa kontollemme.