Kevät meillä ja maailmalla

Japanissa kukkii jo kirsikkapuut etuajassa. Itsekin haluaisin joskus Japanissa käydä. Isosiskolleni ja isoveljelleni tuli aikoinaan Japani tutuksi koska molemmat voittivat aikoinaan mitalit Japanin Sendaissa käydyissä taidon maailmanmestaruuskisoissa . Isosiskollani oli myös aikoinaan kunnia käydä vierailulla taidon perustajan Seiken Shukuminen luona. Seiken Shukumine toimi toisen maailmansodan lopussa kamikaze-lentäjien kouluttajana ja perustamansa taidon liikeradat hän keksi kamikaze-lentokoneiden väistöliikkeistä miten ne väistelivät  amerikkalaisten ilmatorjuntatulta.

1980-luvulla kun olin itse teini-ikäinen niin kodissamme Lahden hennalassa kävi vierailulla kolme ranskalaista taidokaa jotka olivat leirillä Lahdessa siskoni ja veljeni kutsumana. Äiti teki karjalanpiirakoita ja tykkäsivät niistä kovasti.

Itselläni on taidossa vain vihreä vyö. Ruskean vyön koetta tuskin olisin läpäissyt koska en esimerkiksi pystynyt tekemään puolivolttia taaksepäin mikä olisi hokeissa vaadittu.

3 vastausta artikkeliin “Kevät meillä ja maailmalla”

  1. Monet Kamikaze lentäjäksi joutuneet oli melko tavallisialentäjiä ja pakotettuja tehtävään, viimeinen ryyppy sakea ja kone käyntiin sellaisella polttoainemäärällä ettei takaisin ole tulemista. Lopulta tämä ”kunniallinen kuolema” oli ihan turhaa sodan lopputuloksen kannalta.

    Monesti perustellaan ”Samurai kulttuurilla” Kamikaze toimintaa, urheana viimeiseen taisteluun.

    Sinänsä samuraita olivat ns palvelijoita, hallitsijan joukkoja. Heillä oli toisenlaiset kunnia näkemykset, he pyrkivät voittamaan taistelun oli tilanne mikä hyvänsä. Mutta itsemurha tehtiin vain häviön jälkeen kunniaitsemurhana, ei kesken taistelun.

    Olen heistä lukenut ja minulla on Katana tallessa sekä Wakizashi miekka.

  2. No ei ollet kamikazet kunniallisia, mutta ei ollut atomipommitkaan.

  3. Atomipommit olivat Hirohiton tekemä tilaus. Kundi ei vain tainnut honata, mitä tuli tilanneeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *