Vertailisin kaksi purkkihernaria
Kivikylän Tapion savusaunapalvilihahernekeitto (s-market) Tätä lusikoi ihan mielellään ja ei kaipaa paljon tuunausta Annan 8+
Kanian hernekeitto (LIDL) Valmiiksi lantattu, eli ei pidä lisätä vettä. Sisältö; paljon kokonaiseksi jääneitä herneitä, porkkanaa ja hieman pekonia. Jotain jäi maussa puuttumaan ja jouduin lisäämään aromisuolaa. annan 7-
Niin ja meillä aina lisätään yhtä ja toista sinapin kera…
Kyllä paras, edullisin ja maukkain syntyy kuivista herneistä liottamalla yön yli, jos nyt ei ole ns. ”hetinälkä”. Yhdestä pussita saa melkein 10 purkkihernekeiton määrän.
Joukkoon porkkanaa, sipulia, valkosipulia, jotain savulihaa tai vaikka savulihaluita tai vaikka makkaraa, kermaa, sinappia, yrttimausteita.
Kannatta tehdä nälänpoiston valmiuteen per heti.
Samaa mieltä Heikin kanssa. Tosin tuunaamalla saa joistain purkkihernekeitoista ihan syötäviäkin, melko edullisiakin ovat.
Ei ole hetinälkä. Kuivat herneet ovat olleet kaapissa ainakin 15 v. Söisiköhän joku uskalikko lintulaudalta. Ehkä pitäisi pehmentää.
Heikki juuri noin itse laitan savupotkan sekaan tulee hyvää hernekeittoa ja aina voi pakastaa siitä pussilisesta herneitä tule niin paljon
Kun ne herneetkin voi liottaa yöllä laittaa illalla veteen ja aamulla keittelee potkan ja sen jälkeen herneitä sekaan
Voi sinne laittaa porkkanaa taikka monia muitakin itse laitan sipuli rouheen raakana vasta lautaselle samoin sinapin terv tepivaari
Liiallisten ruokahalujen hillitsemiseksi kerron, että viime yönä vaivasi hirveä ripuli. Nukkumaan pääsi vasta kuudelta. Jos se aiheutui ruokamyrkytyksestä, niin myrkytyksen lähdettä en keksi. Tuli nautittua kaikenlaista. Tavallisuudesta poikkeavaa oli vanhentunut glögijuoma. Mutta ei kai siitä, justiinsa avatusta tölkistä.
Aamusella join lasillisen ab-piimää ja hyvin menee – ainakin toistaiseksi.