Virkistystä sivustoon

Millähän tähän perin ummehtuneeseen ja paikalleen pysähtyseeseen sivustoon saisi hiukan uutta potkua ja väriä?

Minä lähdin päivittämään uusimman version Windows 10 ohjelmistosta. Itseasiassa se on jo pitkään ollut koneellani päivitysjonossa, lähinnä syystä kun sitä on aika paljon moitittu. Ammattilehdet ja viikklolehdet ovat ottaneet sen kynsiinsä epäluotettavuutensa takia.

No minä latasin sen kumminkin, eikä se kestänyt viittä minuuttia, kaikista olettamuksista huolimatta. Nyt se ainakin hyvin toimii ja lataan sen aikaa myöten vanhempiinkin läppäreihin.

Mutta ei tässä mitään uutta ollut, mennään silti näillä.

Ps. Lehdet ovat olevinaan viisaita, mutta valehtelevat senkun ehtivät.

28 vastausta artikkeliin “Virkistystä sivustoon”

  1. Minulla on yksi tuttava joka vähän pohti voisiko tehdä grafiikkaa, mutta hänellä on niin kova kiire nyt työn ja opintojen välissä ettei ihan ehdi. Kyllähän tähän ulkoasua saisi sinänsä, se vaan vaatisi henkilön joka osaa.

    Ja kyllähän heitä on, mutta se vaatii rahaa. Tämän sivuston pyörittäminen nykyisellään maksaa n. 200 euroa vuodessa. Pienipalkkaisempi freelance-graafikkokin ottaisi äkkiä 500 euroa pienestä ehostuksesta. Kriisin tulotasoilla en näe että moinen onnistuisi.

    Valitettavasti tätä taitoa ei minulla ole.

    Meillä oli myös määrä olla vähän mainostusta tässä keväällä eräässä yleisötapahtumassa mutta… noh, te tiedätte miten niille kävi.

    1. En näe, että siitä grafiikasta olisi mitään hyötyä. Olisi hyvä saada joku kiinnostavia blogeja kirjoittava tänne mukaan – esimerkiksi Kalle Isokallio. Hän vetäisi lukijoita, kommentoijia ja lisää kirjoittajia.

      1. Kattia kanssa, vaan Yrjö Hakanen, Esko Seppänen, Paavi Väyrynen, Stubbi, Erkki Tuomioja, persudosentit ja Per- Erik Enestam.

        – Yrjö Hakanen kertoisi kommunismin ja SKDL:n juurista tähän päivään tuhoon
        – Esko Seppänen väittelisi eri aatteiden talousvaikutuksista ja kapitalismin keppihevosista
        – Paavi Väyrynen kertaisi perunakuopassa ikinuorena säilymisestä ja tietenkin tulevan presidentin egotripistä
        – Stubbi maratonkeskusteluista kaverinsa Sergein kanssa
        – Erkki Tuomioja anarkian hallitusta kasvamisesta Nalle-kommunistin kanssa yhteiskunnan huipulle
        – pari persudosenttia tappelemaan kaikkea liikkuvaa vastaan sanaleikein
        – Per-Erik Enestam, kuinka pelastaa itsensä paskaisesta laista

  2. Poistakaa avaajan mahdollisuus estää ja poistaa kommentteja avaukseensa.

    Sivusto saisi kosolti elämää. Se lakkaisi olemasta etupäässä julistamista ja muuttuisi enemmän keskustelemiseksi.

  3. Peukku kyllä, mutta eihän me voida ihmeitä hyväntekeväisyyttä vaatia ylläpitäjällä kun on rajansa.
    Kuvien laitto voisi olla yksinkertaisempi.

  4. Kalle Isokallio kirjoitti Iltalehden blogeihin. Oli paljon lukijoita ja kommentteja.

    Iltalehden blogeja ei enää ole. Uuden Suomen Puheenvuorossa Kallelle tulee niin paljon paskaa silmille, että hän on joutunut estämään kommentoinnin.

    Kommenttien ennakkotarkastus estää keskustelun melko tehokkaasti ja on työlästä. Vapaa kommentointi taas tuo riitaa haastavat rakkikoirat saaliin kimppuun. Parasta olisi, että bloggaaja voisi sekä bannata jonkun kommentoijan omasta blogistaan, että poistaa haluamansa kommentit. Silloin normaalien keskustelijoiden kanssa voisi keskustella asiallisesti ja pitää paskiaiset ulkona omasta blogistaan.

    1. Putkinen esittää Vladimir Leninin lanseeraaman periaatteen: ”Luottamus on hyvä, mutta valvonta paras”. Autoritaarikoilla on aina pohjimmiltaan samat niin lähtökohdat kuin lopputulematkin.

    2. Siis ei mitään uutta, vaan jatketaan niin kuin Putkinen nytkin toimii.

  5. Ja tuloksena on, kuten avaaja avauksessaan muotoilee: ”perin ummehtunut ja paikalleen pysähtynyt sivusto”

  6. Minä en tätä koe niin ummehtuneeksi. Vaikka aina ei olekaan kovin kiinnostavista aiheista blogeja niin tänne on rattoisaa tulla. Luulen, että niin ajattelee moni muukin kun kerran täällä on.

    Itse olen myös kotisivuja tehnyt ja opetellut kaikenlaista, html, CSS, Javascript, php ovat tuttuja tosin ohjelmointipuoli aika heikkoa. Mutta ulkoasu, se on jotain, mitä en meinaa osata. Toisaalta se on myös makuasia. Mitä joku pitää hienona on toisen mielestä tylsä tai ruma. Omista sivuista sain aina haukkuja joltain, varsinkin naiset eivät teknisistä asioista piittaa vaan tyrmäävät oitis jos ulkoasu ei miellytä. Nettisivuja luullaan joksikin taideteokseksi silloinkin kun tavoitteena on ensisijaisesti tiedottaa. Navigoinnin selkeys pitäisi edelleen olla ykkösasia, latausnopeudella ei enää ole niin suurta merkitystä kun tiedonsiirtonopeudet ovat kasvaneet. Minusta nämä sivut ovat ihan hyvät ulkoasultaan, eivät ne muutkaan sivut sen kummempia ole ja joidenkin yritysten sivut ne vasta kauheita ovat koska eivät toimi, linkeistä päätyy kiertämään kehää eikä löydä mitään.

  7. Joskus yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, siksi kuvien lisäämismahdollisuus kommenteihin olisi iso plussa.

  8. Koitetaanpa vähän vastata.

    1. Mielestäni blogaajalla pitää olla oikeus hallita blogauksensa kommentteja.
    2. Tykkäystoiminto oli olemassa, mutta siitä ei pidetty. En ole itsekään suuri fani, mutta kokeilimme ja sai tyrmäyksen.
    3. Kuvat kommenttiin on ristiriitainen. Onhan se mahdollista jo nyt, mutta vaikeaa. Jos vaihdamme kommentointijärjestelmää toiseksi, siihen on tapoja. Moni ehkä muistaa että kävimme tämän keskustelun taannoin. Toisaalta, paljon kuvia kommenteissa tekee kommenttien luvusta hyvin paljon vaikeampaa.

    Mitä tulee uusiin kirjoittajiin, rohkaisen itse kutakin kutsumaan tänne kirjoittajia. Heille ei voi luvata rahaa ja lööppejä, mutta heille voi luvata jotain mitä mikään muu maamme blogipalvelu ei lupaa: kukaan ei myy mainoksia heidän tuotoksillaan. Kukaan ei saa heiltä edelleenjulkaisuoikeutta, eikä kukaan tee heidän työllä tiliä täällä. Toinen mitä voi luvata on muistuttaa, että täällä kaikki saavat kommentoida juttuihin, ei ainoastaan rekisteröityneet.

  9. ”Mielestäni blogaajalla pitää olla oikeus hallita blogauksensa kommentteja”

    Miksi ihmeessä blogaajalla pitäisi olla oikeus hallita toista mieltä olevia?

    Mikä on tällä tavoin ”hallitun” kommenttiketjun funktio – ”hallitun” syntymisen ja olemassaolon tarkoitus?

    Asetelma tuo uudempien vuosisatojen sijaan tuulahduksen feodaalijärjestelmästä, jossa blogaaja on feodaaliruhtinas ja kommentoija tälle alisteinen vasalli.

    Ei oikein sovi tämän aikakauden henkeen vastata että jos eivät nämä ehdot miellytä, ei tarvitse kommentoida – se ei ole velvollisuus.

    Toisaalta on kiistämätöntä että sivuston omistaja voi tehdä sivustonsa kanssa ihan mitä haluaa (minun sivustoni! – minun blogini!). Tämän juridiikasta lähtevän katsomustavan seurauksena on koko median, painetun ja sähköisen, kuihtunut rappiotila.

  10. En tarkoittanut tuolla avauksella sivuston ulkoasua vaan sen sisältöä. Se polkee mielestäni paikoillaan, kun näitä blogeja lukee, niin hyvin paljon ne ovat toisten kopioita. Näkökulmat vaan ovat hiukan erilaisia, mutta jos pidetään hyvinä, niin se on pelkästään positiivista.

    Mitä tulee peukutukseen, se miestäni on laiskan ihmisen tapa. Ei nähdä vaivaa muutaman sanan kirjoittamiseen, ei hyvässä, eikä pahassa, ei jatkoon.

  11. Hyvinpä sanasi laittelit. Tämmöisiä ruhtinaan oikeuksia tosin melko harva käyttää mutta aivan liian moni kuitenkin.
    Jos mielipiteensä aikoo saada julkaistuksi; pitää samasta asiasta avata rinnakkaisblogi, jolloin se luo sivustolle vähintäänkin huvittavan ilmeen.
    En todellakaan näe ensimmäistäkään haittapointtia siinä, että kirjoitettu teksti pysyy julkaistuna pl ehkä ylläpidon poistamat sopimattomuudet ja asiattomuudet, lähinnä koskien julkisen sanan lainalaisuuksia.

  12. Jäi tuosta edellisestä pois tuo eräs asia; kieltämättä jos nuo muutamat poikkeukset sivuutetaan; sivustolle on mukavaa kirjoitella.
    Eihän mikään sivusto valmis koskaan ole, aina riittää kehiteltävääkin.

  13. ”Toinen mitä voi luvata on muistuttaa, että täällä kaikki saavat kommentoida juttuihin, ei ainoastaan rekisteröityneet”.

    Saavat kommentoida ellei jutun kirjoittaja rajoittamattomalla vallallaan poista kommenttia sen sisältämien mielipiteiden tai kommentoijan henkilön perusteella.

  14. Miten paljon sitä kommenttien poistamista tapahtuu. Minä olen kuvitellut sen olevan aika poikkeuksellista, saatan olla väärässä. Se mitä moderaattorit poistavat on harvinaista, jos verrataan yleensä sivustoihin.

    1. Tänä aamuna voit sitten Pentti ihan oikeasti havaita Putkisen systeemin; Iivon aivan asiallinen kommentti sitten meni ”roskiin” heti kun Putkinen aamuaktivoitui.

      1. Niinhän se näyttää olevan, mutta ei minulla ole siihen mitään sanomista. Se on täysin sääntöjen mukaista ja aloittajalla on siihen täysi oikeus.

        1. ”Millähän tähän perin ummehtuneeseen ja paikalleen pysähtyseeseen sivustoon saisi hiukan uutta potkua ja väriä?”, sanoo Pentti tässä avauksessaan.

          Ainakaan ylläolevassa kommentissaan hän ei yritäkään vastata kysymykseen. Itse asiassa dementoi koko kysymyksensä esittämisen.

          Sääntöjä voidaan muuttaa mutkattomasti samalla tavalla kuin ne on luotukin – yhden henkilön nopealla päätöksellä Muuttaminen ei ole mikään itsetarkoitus, mutta tarpeen jos mielitään löytää jotakin ratkaisua Pentin avauksen kysymykseen.

          Mutta, mutta: ”Laki ennen mua syntynyt myös jälkeheni jää” . Sanoi Ruuneperi.

  15. Eipä tuo näiden kahden blogistin osalta tuo deletointi mitenkään poikkeuksellista ole. Puolen tusinaa meitä on, tästä pienehköstä joukosta, joiden tekstit häviävät pian ilmaantumisensa jälkeen, olipa sisältö mitä hyvänsä.
    Kommunisteiksi ja punikeiksihan meistä suurinta osaa tituleerataan.

  16. Säännöt ja säännöt; kenenkä luomat? Viljo Asikainen mielestäni esitti aivan toimivan systeemin. Ei se kelvannut edes pohdittavaksi käyttökelpoisuudestaan huolimatta.

  17. No mitä väliä sillä loppujen lopuksi on, jos joku poistaa kommenttisi? Eikö se ole vähän niin kuin oma häpeä? Toki siinä mielessä asia voi harmittaa että haluaisi kommentoida aiheen otsikkoon ja jos tarve on pakottava, pitää luoda uusi blogi samasta aiheesta. Olisihan se mukavaa, jos asioista voisi aina käydä keskustelua, mutta toisaalta ei sitä keskustelua tahdo aina syntyä vaikka voikin kommentoida jos vastaus tulee kuin papukaijalta.

    Jos omaa blogia ei voisi itse siivota tarvittaessa niin se edellyttäisi ylläpidolta enemmän vaivaa emmekä me voi alkaa vaatia keneltäkään sellaista palkatta.

    Peukuttaminen on tosiaan turhaa. Se on vain selkään taputtelua eikä sitä tänne minusta tarvita. Kohta joku blogi voisi olla pelkkä aloitus ja paljon peukkuja. Se vasta tylsää olisi.Kuvien lisäämisessä taas pitää muistaa tekijänoikeudet,muiden kuvia ei saa noin vain poimia ja julkaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *