Naurattaako?

Pääministeri, naurattaako? No, ei naurata, naurahti pääministeri ja ministeri Saarikko nauroi koko ajan.

Kyseiset repliikit tänään eduskunnan kyselytunnilla. Samassa pääministeri yritti moneen kertaan vastata miten syntyvät 30 000 uutta työpaikkaa. Päätökset Kokoomuksen ja Perussuomalaisten mielestä puhuvat jotain muuta ja vain noin 6000 työpaikkaa vastaavasti. Pääministeri totesi, että päätöksiä on tehty nykyajassa, menneessä ajassa ja myös tulevat ajat huomioden. Menneessä ajassa varmaan jo edellisen hallituksen toimesta.

Onhan se vaikea yhtälö luoda työpaikkoja ja toisaalta osallistua yritysten työpaikkojen vähentämiseen omistajana.

(hiukan kieli poskessa luonnehdittua ja Saara nauroi)

28 vastausta artikkeliin “Naurattaako?”

  1. Minua lähinnä suretti, kun kuuntelin hallituksen omaa kehua, kun on pistetty velkaraha poikimaan mahoon maahan.

      1. Kyllä minä uskon katekismukseen ennenkuin hallituksen tuhannen ja yhden yön tarinoihin.

  2. No ei hallitus ole työnantaja miten se palkkaisi työntekijöitä paitsi avustajia?
    Hallitus voi ainoastaan jakaa verohelpotuksia ja se heikentää sosiaaliturvaa!

  3. Mielestäni Marin vastasi hyvin Kokoomukselle siitä miten sen työllistämiskeino on alentaa sosiaaliturvaa. Verohelpotuksia rikkaille, se on Kokoomuksen ”työllistämistä”. Palkanmaksu haittaa pahasti työllistämistä ja sosiaaliturva laiskistaa.

  4. Sanontoja:

    Itku pitkästä ilosta.

    Mies se tulee räkänokastakin, vaan ei tyhjännaurajasta

  5. Mutta hauskimmat kommentit tulevat nykysin Matti Vanhaselta. Kuivan huumorin mestari kysyi halusiko Perussuomalaiset viime vaalikaudella kuulua viher-vasemmistoon kun hyväksyi päätöksen jota nyt sanoo viher-vasemmistolaiseksi ja tänään hän lohkaisi Perussuomalaisten edustajalle, joka väitti turpeen verottamisen ”tuhoavan elinekeinon: ”Turpeen verotus nostetaan nyt samalle tasolle kuin se oli 2013 -2014, tuhosiko se silloin elinkeinon”?

    1. Viime hallituksessa oli Sininen Tulevaisuus, ei nykyiset Perussuomalaiset.
      Jos muistat oikein, niin Sipilä ja Orpo eivät hyväksyneet heitä hallitukseen.

  6. Elämme ihmellistä aikaa, menot ovat saatavia, eikä velkoja tarvitse maksaa.

    Henkilökohtaisesti olen valmis tunnustamaan oman rajallisuuteni, nimittäin mielikuvitukseni ei riitä kumoamaan matemaattisia faktoja ja näin ollen en kykene ymmärtämään hallituksen esittämiä taloustoimia.

    1. Miten sinut saisi ymmärtämään sijoitustoimintaa, jota kuulemma harrastat. Siellä tuo matematiikka toimii harvinaisen usein.
      Eli otat velkaa pankista ja sijoitat sen voiton toivossa ja odotat sen muuttuvan saatavaksi osingon tai osakkeen myynnin kautta velan maksuksi. Voi käydä myös toisin päinkin toheloitaessa.
      Ei tuo matematiikka sen kummempaa ole valtion taloudessakaan.
      Velkaa sijoitetaan tulevaisuuden turvaamiseksi, jolla taas luodaan takaisinmaksukykyä.
      Eikös ole ihmeellistä ?

      1. Kait sijoitustoimintaa voi sentään harrastaa myös jo ansaituista varoista?

  7. ”Velkoja ei tarvitse maksaa” tarkoittaa ettei valtion taloutta voi suoraan rinnastaa yksityiseen talouteen. Valtio maksaa velkaa ja ottaa uutta, koko ajan. Velanoton on tietysti oltava kestokyvyn mukaista. Toisaalta EU voi painaa uutta rahaa ja maksaa velkoja sillä, kansalainen ei voi painaa itselleen uutta rahaa.

    Elvytyksellä raha pidetään liikkeellä ja yritykset toiminnassa. 1990-luvun lamassa tehtiin se virhe että annettiin rahaa vain pankeille ja päästettiin yritykset kaatumaan.

  8. Johan oli A-studio taas kerran 17.9. klo 21.05.

    Osallistujina oppositiopuolueista Elina Lepomäki ( KOK ), Vlhelm Junnila (PS), ja hallituspuolueista Anders Adlercreutz (RKP) ja Tarja Filatov ( SDP) kaikki valtiovarainvaliokunnasta.

    – Lepomäki pyöritteli kokoomuksen työllisyyden lukuviidakkoa eri käsittein, kun hallitus oli julkaissut ja tuos on kuulemma ihan nolla työllistä ellei jopa vähemmän.
    – Junnila yritti talonpoikaistaa asioita, mutta ei tiennyt oikein, kenen edustajana ja, lopuksi Lepomäkeäkin vastaan. Muuten ihan selkeäpuheinen kaveri.
    – Adlercreutz eli tulevaisuuden digi-ufo-maailmassa ihan hyvin vision, mutta jalat irti tukevasti maasta. Ukko ei meinannut pysyä housuissaan. Lepomäki kutsui jo noilla ajatuksilla kokoomukseen.
    – Filatov, entinen työministeri, oli ainoa, jolla oli tieto-taito hallussa ja jalat maassa sekä osasi selvittää asiat ymmärrettävästi. Paikallisesta sopimisesta oli hänellä lopuksi hyvä veto Lepomäelle = paikallinen sopiminen = palkan alennuksesta sopiminen. Pakallista sopimuskulttuuria Filatov(hallitus) kannatti, mutta lakien turvin. Sekä sitä, että nyt kahden kuukauden päätöksien siirto marraskuun loppuun pani ison vastuun SAK:lle ja EK:lle saada työllisyystavoite 30 000 täyteen, muute hallitus tekee sen vaikka väkisin.

    – Lepomäen kanssa olen väitellyt joskus sen perusteella, että hän on pihalla kuin lumiakka tavallisen ihmisen elämänmenosta ollessaan pankkiirimiljonääri Lontoon ajoilta ja kuin Roope Ankka rahakasansa päällä. Hän sanoi minulle, että hänen henkilökohtaiset raha-asiat eivät kuulu minulle. Hmmm???
    – Adlercreutz- aatelissuku on varakasta teollisuussukua nyk, mm. Porvoosta, jos suvun vanhin on oikeasti työläisten ja köyhien tukipilari lahjoituksineen pitämättä mitään melua omaisuuksistaan.
    – Filatov on ollut työministeri ja monet kiemurat ja kolhutkin kokenut omassa puolueessaankin, joka tuntee työelämän kiemurat kuin taskunpohjansa.
    – Junnilasta en ole koskaan kuulutkaan mitään- selkeäsanainen, kunhan ajatukset olisivat selkeitä, mitä haluaa sanoa.

  9. Anders Adlercreutz ei kylläkään osallistunut ohjelmaan vaan Joakin Strand.

    Lepomäen henkilökohtaiset asiat eivät todellakaan kuulu sen enempää sinulle kuin kenellekään muullekaan, mutta tekeekö se Lepomäestä huonon ihmisen, että on pärjännyt pankkimaailmassa?

    Tarkalleen ottaen missä asiassa Lepomäki oli väärässä kyseisessä ohjelmassa ?

    Ymmärrän toki tuohtumuksen siitä, että Lepomäki palautti hallituksen toimet realismin tasolle.

    1. Filatof on tempputyöllisämisen oppiäiti, joten mihinkäs se seepra raidoistaan pääsee.

    2. Ei huonoa ihmistä, vaan ymmärrys tavallisesta tallaajasta on jossakin roopeankan säiliön päällä.
      Lepomäellä oli ihan samat luvut kuin Filatovillakin takuissaan, mutta viestinä oli vain kokoomuksen jatkuvaa mantraa ”olisi pitänyt” ja ”meidän laskelmamme”, mutta hänellä ei ollut mitään annettavaa, kuinka kokonaiskriisi ratkaistaan, ei edes työllisyyttä. Lepomäki leijaili todella jalat irti maasta juuri sen vuoksi.

      1. Jos joku politiikassa tukevasti jalat irti maasta niin kyllä se on hallitus, budjettiriihi ja näennäistoimet työllisyyteen ovat siitä viimeiset esimerkit ja käynnissä oleva sotemaakuntahärdelli on vielä mainittujakin pahempi hötönhötönhöttö.

        1. Miten sinäkin voit olla jalat noin irti maasta ?
          Eikö Vanhasen kokonaisakuvan antamien muutama päivä sitten riittänyt selvittämään, mikä on nyt tärkeintä nyt ja seuraaviksi askeleiksi ja, missä järjestyksessä asioita viedään eteenpäin?
          Nyt veisataan vain jonkun yksittäisen puolueen mantraa ratkaisuna, ei kokonaisyhteiskunnan ratkaisua, josta hallitus vastaa. Eli, ei persujen tai kokkareiden politiikalla, joilla ei ole edes päätösvaltaa.

          1. Et kai nyt ihan vakavissasi esitä, että Vanhasen selvitykset tulisi kaikkien niellä sellaisenaan?

            Faktat eivät selittelyllä muuksi muutu muuten kuin mielikuvituksissa.

            1. Minä en Vanhaselta ostaisi käytettyä autoakaan, saatikka luottaisi koijariin rahasalkun vartijana.

        2. Sote-ratkaisu viedään maaliin nyt lähes 20 vuoden jälkeen ja siihen on ollut kaikilla puolueilla ja hallituksilla mahdollisuus tehdä sama, mutta ei. Varmasti joku asia kivistää, mutta kivistäkööt, sille löytyy kyllä lääke.

  10. Ei kuulu ihan tähän avaukseen, mutta kun tuli puheeksi niin miksihän Lepomäelle ei kelvannut puheenjohtajan vakanssi. Kyllä olisi Kokoomuksen tuuletus ollut ihan tervetullutta toimenpidettä, ei ihan varapuheenjohtajana pysty sitä tekemään.

  11. Kyllä tällaiset Lepomäet tunnetaan, ei niillä ole muuta annettavaa kuin luulo siitä, että kaikki köyhät ovat laiskoja ja rikaat ahkeria. MItä Soteen tulee niin onneksi Kokoomus ei ole siitä päättämässä ja yksityistämässä terveyspalveluita. Onhan se nähty miten yksityistämisen autuus vaikuttaa esimerkiksi vanhusten hoivakodeissa.

    Hallituksen työllistämiseväistä puuttui tosiaankin opposition haluamat leikkaukset sosiaaliturvaan ja hyvätuloisten veroihin.

    Velkaa olisi ottanut mikä tahansa hallitus. Finanssikriisin aikaan 2010 Kokoomuksen ja Keskustan hallitus otti yli 14 miljardia velkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *