Voitte ladata sen sovelluksen ja asentaa sen helposti. Tämä kun on mahdollisimman monella käytössä voimme vaikuttaa viruksen leviämiseen ja selvittää altistuminen nopeasti.
Kommentti: Se on täällä – järkisyitä olla lataamatta Koronavilkkua ei ole https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000006619156.html
Ylläpitäjän lisäys: koronavilkun voi ladata menemällä kännykällä osoitteeseen koronavilkku.fi
Tässä THL:n linkki mistä sen voi turvallisesti ladata.
https://koronavilkku.fi/
Laitoin leipätekstiinkin tuon. Olen ladannut.
Totean myös tietoturvapäällikön ominaisuudessa, että olen lukenut kaikki pienet präntit, selosteet, tekniikat, yms ja sen pohjalta Koronavilkkua on turvallista käyttää.
Se ei yhtään auta turvallisuudentunnettaakaan, jos tartunnan saaneet eivät pane tietojaan järjestelmään, eikä pane. Se pitäisi olla laki ja viranomaistoimi.
Onhan tuo yksi keino muiden joukossa. Helppo ja yksinkertainen. Aukoton ei ole mikään, koska ihmiset näitä käyttävät.
Tietoturva ei minua huoleta lainkaan tässä asiassa ja olenkin jo sovelluksen käyttäjä.
Ei vara venettä kaada.
Juu, yksi keinohan tämä vain on ja perustuu siihen että ihmiset käyttävät sitä oikein. Sanoisin itse että vaiva on olemattoman pieni joten kannattaa ja lisäsin muistutuksen myös etusivulle.
Tuli mieleen, että minkalainen riski on se, että sovellus toimii bluetooth -yhteydellä. Tasaisin välein on varoiteltu bluetooth -yhteyksien haavoittuvuukista. Varsinkin tietyissä android -puhelimissa.
Mitä ymmärsin aplikaation laadukkuudesta, pitäisi olla hyvä. Loppu on kiinni käyttäjien ahkeruudesta ladata se ja hyödyntää se. Tämä on lisäapu selvittää mahdollisten tartuntojen lähde ja laajuus, sekä saamme samalla tilannekuvan näkymätöntä vihollista vastaan jotta voimme toimia oikein.
Bluetooth itsessään on riskitekijä vanhemmissa puhelimissa. Viime vuosina sen turvallisuustaso on saatu ajan tasalle, mutta on totta että siinä on tiettyjä riskejä, etenkin jos käytön kanssa on varomaton, puhelin on yli kolme vuotta eikä siihen tule päivityksiä.
Uskon sovelluksen olevan hyvä työkalu muiden työkalijen joukossa, vaikka itse en sitä aio ottaa käyttöön, johtuen siitä, että olen nykymittapuussa todennäköisesti erittäin huono osallistuja, kun en jaksa olla 24/7 luuri mukana.
Mahtaakohan se vapaaehtoisena toimia, kukahan ilmoittaa saaneensa tappavan taudin. Miksei se ilmoittaminen ole viranomaisten velvollisuutena ja oikeutena. Täällä maaseudulla epäilen se toimivuutta ja salaisuutta.
Korona on harvoin ”tappava tauti”. Kyllä uskon sen verran vastuulllisia ihmisten olevan että ilmoittavat jos ovat tietämättään muita altistaneet jotta tartuntaketjut saadaan selvitettyä. Latasin koronavilkun itse heti kun se oli mahdollista.
Olen kuullut että toi on joku kommunistien vakoiluohjelma.
Joo, sillä voi myös vakoilla kommunisteja. Se perustuu siihen että jokainen kommunisti hohtaa punaista valoa jonka koronavilkku havaitseen samoin kun sen jos joku sairastaa koronaa. Jos sovellus alkaa vilkkua niin lähelläsi on joku jolla on korona tai joka on kommunisti. Jos henkilö ei näytä sairaalta, niistä nenää ym. niin todennäköisesti hän on kommunisti jota voit vakoilla.
Kirjoittelevat lehdissä, että koronavilkku vaatisi myös gps:n päälle, vaikkei sitä tarvikaan.
Tämä on ainakin tehokas tapa tyhjentää akku huomaamatta, jos asia pitää paikkansa.
Väitetään, että bluetoothin laittaminen päälle vaatisi en gpsn.
Väite siitä, että bluetooth vaatisi gps:n on sellaisenaan ainakin satua, koska minulla on bluetooth korvanappia varten päällä, mutta gps sammutettuna.
Täytyy tutkailla asiaa ja ladata tuo sovellus, jota asia selviää.
Ohjelma kytki minulla automaattisesti Bluetoothin päälle. Ei aiheuta tietoturva ongelmia. Katsotaan nyt kuinka tämä alkaa Suomessa varoittelemaan ja onko tästä hyötyä, toivotaan että on.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006620807.html
1.9.2020
Trumpin kieltolista estää Koronavilkun asentamisen jopa 200 000 uuteen puhelimeen – myöskään vanhoissa puhelimissa sovellus ei toimi
Tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettu sovellus ei myöskään toimi vanhoissa älypuhelimissa. HS:n laskelmien mukaan vajaat kymmenen prosenttia suomalaisten puhelimista ei tue sovellusta.
.
Sovellus ei kuitenkaan toimi kaikilla vanhoilla puhelimilla, eikä sitä voi ladata kiinalaisvalmistaja Huawein uusille puhelimille. Ongelma koskee myös Huawein uusia Honor -puhelimia.
.
Yhdysvallat asetti presidentti Donald Trumpin johdolla Huawein kieltolistalle viime vuoden toukokuussa. Sen jälkeen julkaistuihin Huawein uusiin puhelimiin ei ole pystynyt lataamaan Googlen sovelluskauppaa.
Eipä tuo asennu iPhone kännykkään, ei muuta kuin jumittuu kesken latauksen. Kännykkä on muutaman kuukauden vanha, viimeisin versio ja muutenkin toivoton tapaus.
Pitäisi toimia jos päivitykset on ok.
https://apps.apple.com/fi/app/id1520576224
En ota käyttöön. Se lisää vain liikaa turvallisuudentunnetta ihmisillä ikään kuin se olisi joku pelastus. Kunhan nähdään ensin kuinka moni siihen tietonsa panee niin… ?
Parempi olisi panna tieto siitä, että on ollut yökerhossa, bileissä tms., joissa tartuntoja todennäköisimmin syntyy.
Nyt vain mellastetaan latausten määrällä, joka ei ratkaise yhtään mitään.
Kyllä se sitten suostui asettumaan, kun kokeilin useamman reitin kautta, todennäköisesti johtui Telian umpisurkeasta langattomasta yhteydestä.
Onneksi nyt on kilpailijan valokuitu muutaman sadan metrin päässä, parhaillaan sitä kaivetaan maahan. Pitäisi olla kaiken valmiina vielä kuluvana syksynä.
Kännykän käyttäjälle tilanne paranee vasta, kun kuidun päähän saadaan 4G-tukiasema (tai peräti 5G)
Onkohan siinä ylläpitäjän push- viestiominaisuus, joka tarkoittaa sitä, että sillä voi panna kaikille liittyneille massaviestin.
Kehitys kehittyy. Älypuhelimien sovellutusmahdollisuudet lisääntyvät vauhdilla. Jo kauan älylaite on antanut mahdollisuuden olla julkisella paikalla seurassakin yksin näyttöruutuun intensiivisesti tuijottamalla. Huikea parannus on mahdollisuus älylaitteen avulla saada varoitus lähestyvästä ihmisestä, jonka rasitteena on tämä tai tuo toiseus.
Jean-Paul Sartre sanoi että ”helvetti on muut ihmiset”. Muinaiset roomalaiset sanoivat samaa tarkoittaen ”homo homini lupus”. On huomattava että näitä sanomisia ei ole lausuttu minkään tunnekuohun tai ihmisvihan vallassa, vaan filosofisesti viileän analyyttisesti.
Olisiko Sartrea ja roomalaisia lohduttanut jos heidän aikanaan olisi ollut nykyteknologian mahdollistamia älylaitesovellutuksia?
”Connecting People”, sanoi Nokia-vainaa. Näinköhän?
Satuinpa eilen lukemaan Nokiasta 90-luvulla, nyt sattumalta tänne lukemaan siitä, kuinka bongata kommunisti koronavilkulla.
Viljo Asikaisen kommentiin liittyen luin jokin hetki sitten:
https://www.netresilience.fi/tieto-ja-viestintateknologia-vaikuttaa-perhesuhteisiin-seka-myonteisesti-etta-kielteisesti/
Net resilience-sivustolta:
”Tutkimme väestönmuutoksen vaikutuksia ihmisten sosiaalisiin verkostoihin ja sitä, millaiset verkostot vahvistavat väestön kykyä sopeutua vastoinkäymisiin ja yllättäviin tapahtumiin.”
__
Samasta maksumuurin takana:
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008901825.html
Väitöskirjatutkija Kristiina Tammisalo Turun yliopistosta:
”Älypuhelinten ja internetin runsas käyttö voi laskea tyytyväisyyttä parisuhteeseen, huonontaa yhdessäolon laatua ja lisätä konflikteja.”
__
Tammisalon ja Rotkirchin tutkimuksen päätelmissä:
”Directions for future research include, assessing how often ICT is used in relationship-strengthening versus relationship-interfering ways, investigating causal pathways between ICT use and relationship quality, and focusing on understudied relationship types, such as siblings and grandparents.”
Enpäs tiedä oliko hurjan antavaa, tutkijoitakin tuntuu kiinnostavan ainainen ydinperhe ja parisuhteet.
Juupa juu ja hallelujaa.
Sovellus vaatii sijaintitiedon ottamisen käyttöön. Se ei kuitenkaan selviä, onko se gps vai jokin muu, joten täytyy jatkaa tutkimuksia.
Onhan se tietysti selvää, että altistumisia ei voi selvittää, ellei tiedä, missä puhelmet olivat mahdollisen altistumisen hetkellä.
Gps, mutta siinä se ongelma piileekin, niin kuin sanoit aikaisemmin – akku.
Ei tarvitse gps:ää, vaan se toimii pelkästään bluetoohilla.
https://www.hs.fi/teknologia/art-2000006621797.html?utm_source=email&utm_medium=toimitus&utm_campaign=hs_uk_2019