Demareiden selkäranka

Kepuli on Kepuli mutta kyllähän tämä on jo naurettavaa. Puolue joka lupa vappusatasia ja antaa euron, puolue joka vastustaa aktiivimallia ja tekee natsityyppisen jatkon aktiivimallille. Minä syvästi ihmettelen kuinka pitkälle suomalainen duunari näiden tarinoita uskoo…

Tässä näiden kahden puolueen agendaa 3 vuotta sitten…

 

11 vastausta artikkeliin “Demareiden selkäranka”

    1. Asia on käytännössä sama.
      Järjestys on sama ja seuraukset ovat samat vain muutama prosenttiluku viilattuna.

      1. Tässä uudessa ei kyykytetä työnhakijaa, vaan pannaan työvoimaviranomaiset hommiin auttamaan työpaikan löytymiseksi eikä vastuuta jätetä jo muutenkin ahdingossa olevalle työnhakijalle tehdä lukemattomia turhia hakemuksia.

        1. Utopiaa. Jo vuosikaudet on pätenyt neljän prosentin sääntö, ts. työttömyyskausista vain noin 4 prosenttia päättyy siten, että TE-hallinto onnistuu välittämään työttömän töihin avoimille työmarkkinoille. Miten tämä paranisi sillä, että hommaan pestataan tuhat kokematonta ja osaamatonta työntekijää lisää? Koko rakennelma pitäisi rakentaa uusiksi.

          1. En tiedä, mutta kyykyttäminen vähenee. Ongelma ei ole hakevan työntekijän, vaan sopivan työpaikan löytymisessä. Kaikkihan me sen tiedämme- siitä ei kenenkään pidä viisastella.
            Jos työhaluinen saa ansiottoman potkun tuskin hänen tavoitteensa on alkaa lojumaan laakereilla.
            … eli mikä olisi oikeampi ratkaisu ?

            1. Eipä tähän lyhyttä vastausta ole. Pitäisi tässä tapauksessa löytää vastaus peruskysymykseen, joka kuuluu:

              Kun henkilö, jolla on vain muutama vuosi aikaa eläkeikään, jää työttömäksi, mitkä ovat ne keinot, joilla hänen työllistymisensä täksi aikaa muodostuisi kannattavaksi ja sujuvaksi niin työntekijälle kuin työnantajallekin – ja vielä kansantaloudellisesti järkeväksi ja hyödylliseksi?

              En näe muuta keinoa kuin koko nykyisen tukiviidakon ja verotuksen perinpohjaisen uudistuksen. Jos nykyhimmeliin lisäillään uusia korjausvirityksiä, tuloksena on entistäkin sekavampi himmeli.

              Lähtisin liikkeelle negatiivisen tuloverotuksen mallista. Samalla heittäisin romukoppaan koko nykyisen tukijärjestelmän ja rakentaisin sen uudelleen tuon uuden verotusjärjestelmän pohjalle. Tavoitteena pitäisi olla järjestelmä, jossa kaikki palvelut (poikkeustapauksia jää, mutta ne olisivat poikkeuksia, eivät sääntö) tulevat samalta luukulta. Jokaisen ansaitun euron täytyy parantaa toimeentuloa, nykyisen kaltaista työttömän yli sadan prosentin työllistymisen kynnysveroa ei saa syntyä. Samalla pienten yritysten työllistämistä pitää helpottaa.

              1. Siitä vaan, varmaankin noita on pähkäilty. Pitää voida löytää vain malli, joka menee lävitse SAK/EK:ssa ja päättävissä poliitikoissa.
                Lähes jokainen monessa työelämän sopassa keitetty on ollut hetken tai kaksi työttömänä työnhakijana.
                Irtisanotun työnhakijan pitää vain selviytyä ensiksi taloudellisesti yli katastrofin ennen kuin ajatukset selviävät, miten eteenpäin. Sitten riippuu monesta, monesta tekijästä, mistä se polku vie eteenpäin.
                Siinä ei hakija ehdi selvittelemään kymmeniä työ-työttömyyspolkuja, vaan pitää olla yksi luukku josta lähdetään eteenpäin nopeasti ja henkilökohtaisesti.
                Eläkkeelle tai putkeen päässeellä on huomattavasti helpompi polku päästä eteenpäin.

  1. Hmm, olisiko tietoa montaako työpaikkaa piti hakea vanhassa aktivimallissa ja montaako tässä ja mitä seurasi ja seuraa jos ei hae?Ja miten huomioitiin tai huomioidaan esimerkiksi asuinpaikka?

  2. Luulen muistikuvieni perusteella seuraavaa:

    Joskus 1980-luvulla oli lama.
    Presidentti Koivisto ehdotti elvytystä PM Sorsalle devalvaatio avulla.

    Koska vahva markka ylläpiti työttömyyttä, niin Sorsa kehitti vastapainoksi palkkasidonnaisen työttömyyskorvauksen, joka koski tosin vain ay:n työttömyyskassan jäseniä.
    ———
    Eurottaminen on ylläpitänyt työttömyyttä. Moni on alistunut kohtaloonsa, syrjäytynyt ja alkanut elää verovaroilla. Työttömyyttä aiheuttavasta liian suuresta palkasta maksetaan enemmän veroa. Toki valtion velkakin on kasvanut lakkokenraalien mesomisen seurauksena.
    Lipponenkin on ilmaissut pettymyksensä eurottelun epäonnistumiseen moittien ay:tä, joka ei ole kehittänyt joustoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *