Silakan syönti on ekoteko! Nappaa silakkareseptit ja lue lisää …
– Stadin Silakkamarkkinoilla on pitkä historia kalastuselinkeinon, terveen Itämeren sekä silakan ja muun särkikalan puolestapuhujana. Särkikalan kalastaminen auttaa vähentämään Itämeren rehevöitymistä, joten silakan syöminen on jo itsessään ekoteko, muistuttaa myös Silakkamarkkinoiden vastaava tuottaja Susa Nokelainen.
Ylläoleva kopioitu otsikosta: Silakan syönti on ekoteko! Nappaa silakkareseptit ja lue lisää. (Mtv-uutiset)
Artikkeli sinällään on oikein hyvä, paitsi se vilisee asiavirheitä muutenkin kuin tuo lainaamani pätkä.
Minä kun olen aina luullut, että silakka ja kilohaili ovat pääsääntöisesti ulappakaloja ja sillikaloja, särkikalat taas oma sukunsa; no, ainahan sitä uutta oppii, näinkin vanha mies.
Ristiriita piilee myöskin siinä, että annetaan ymmärtää silakan kalastamisen olevan ekologista; miksikähän ne silakan ja kilohailin kalastuskiintiöt?
Juu kyllä olet Kalle aivan oikeassa, silakka ei tosiaankaan ole särkikala.
Molemmat ovat herkullisia, silakka halpaa ja särkikala miltei ilmaista.
Minä valmistan lähes aina särkikalafileet paistamalla, joskus laatikon lisukkeena ja savustaenkin.
Kuivannutkin olen sekä fileitä, että kokonaisia kaloja. Aivan unohdettu kalansäilömismuoto ja ihan tosissaankin ekologinen. Kizukalaa olen paljonkin käyttänyt laatikoissa ja keitoissa.
Eilen syötiin hapanleivän päällä ”järkisärkeä” lasipurkista. Oli kauppatavaraa ja, uunissa pitkään haudutettua mausteina mm. herkkusientä, sipulia ja erilaisia mausteita. Herkullista.
On se särki uskomattoman maukas kala. Pyydän itse ja valmistan omalla tavallani.
Säilykettäkin olen tehnyt jos minkälaista.
Noiden purkkikalojen, niin herkullisia kun ovatkin; kilohinta melko korkea. Kilohinta karsii ostajia, ainoastaan laatutietoiset ymmärtävät.
On todella epäekologista, että silakasta pääosa syötetään minkeille.
Se pitäisi täysin kieltää ja tuoda silakkaa halvempana kauppoihin.
Täällä saaressa aloitti jokin aika sitten toimintansa silakkaan keskittyvä jalostamo, josta on jonkin verran myös uutisoitu Ylen sivuilla.
Pyrkimyksenä on nimenomaan saada silakkaa enemmän ruokapöytiin, rehun sijasta.
Silakka on herkullista, saatavuus vain ajoittain heikkoa. Töllöstä tuli muuten jo aikaa sitten dokumentti, jossa ammattikalastaja selitti silakan huonoa saatavuutta ruokakalaksi. Jos saalis sattui tulemaan vääränä päivänä, niin keskittynyt tukkusysteemi ei ottanut vastaan, vaan kaikki meni rehuksi.