Syntyperäni vuoksi olen aina arvostanut tuota itäistä ruokaperinnettämme.
Toisaalta, nykypäivin tuolta ”juutuubista” löytyy mahtava varasto venäjänkielisiä valmistusohjeita + reseptejä.
Ilmeisestikkin venäläisen nykyinen ruuanlaiton perusta luotiin jo Neuvostoliiton aikoina; ei ollut kaikkia raaka-aineita tarjolla; kokin luovuus astui vaikuttavasti kuvaan.
Nyt raaka-aineita on saatavilla mutta perinne säilyy, aivan kuin karjalaisen ruokaperinteen suhteenkin.
Nuo venäläiset ruokavideot ovat aivan uskomaton aarreaitta. Niitä jaksan tutkiskella ja kokeilla ja ei tuo vaimokaan hanttiin ole pannut.
Nuo venäläiset paisto- ja keitinpiiraat ovat suosikkejani.
Kallelle varmasti tuttua asiaa, mutta muille:
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/hyva-tavaton-ruoka-ja-tapakulttuuri/ruokakulttuurit-naapurimaissamme/venaja
Mikalta oikein hyvä ja perusteltu linkki.
Minä nyt viimevuosiin olen pitäytynyt noissa nykyvenäläisissä resepteissä ja ruokaohjeissa.
Maukasta on aina syntynyt; vaimonkin mielestä.
Itäistä ruokaperinnettä on myös tuo karjalainen malli.
Kyllä sielläkin kaikki käytettiin hyödyksi jo ennen neukkulaa.
Nurmeksessa kerran söin paikallista lihakukkoa ja olihan suunmukaista!
Venäjä ruokakulttuuri perustuu pitkälti kaikkeen syötävään ja vähän siltä väliltäkin, mitä luonnosta saadaan sekä ruoan säilyttämistapoihin; hapattamiseen, suolaamiseen, etikkaan ja kuivaamiseen. Maakellarit säilyttämispaikkoina maalla ovat olleet aarreaitta niin kuin maalla Suomessa aikanaan.
Laittelin eilen jauhelihaa pakkaseen. Levittelin suolalla, pippurilla ja sipulimurskalla, valkosipulimurskalla sekä kananmunalla maustetun levyksi, neliön muotoinen, päälle juustoraastetta ja rullasin pötköksi, kääräisin talouskelmuun ja sitten jääkaappiin. Maanantaina valmistan ja kertoilen lisää.
Muuten; joka on venäläisen suolakurkun ystävä, löytyy yllättäen sotkamolainen valmistaja: Arctic International oy. Aivan oivallista venäläistä suolakurkkua.
Aiemmin olen ostanut tuota puolalaista; muuta kun en ole löytänyt, maukasta sekin mutta kun löytyy kotimainen laadukas vaihtoehto, miksipäs ei?
Hieman kalliimpi mutta kotimainen.