Tulihan eilisnä tehtyä tuommoisia lihavartaita, joku saattaisi saslikiksikin kutsua, souvlakiksikin, ihan miten vaan. Mahdollisuuksia kun riittää.
Leikkelin naudansisäfileestä, kaslerista sopivia kuutioita; upotin ne turkkilaiseen jogurttiin, terästettynä konjakilla ja soijaöljyllä. Lihat kannelliseen kulhoon ja vuorokaudeksi jääkaappiin.
Morttelissa (muuten valmistusvuosi 1880 Venäjällä). Messinkimortteli. survoin mustapippuria, silputtua timjamia ja rosmariinia, lisäsin tilkan oliiviöljyä, voitelin vartaat.
Laitoin puutikkuihin (huolellisesti kasteltuja) vuorotellen kasleria, sisäfileetä, paprikaa, sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja, herkkusienien siivuja, muutama chilinsiivu (mietoja). Vartaat uuniin, 200 astetta, 15 min ja sitten 150 astetta 15 min.
Tykkään noista puuvartaista kun niitä voi käännelläkkin, metallivartaat liukuvat.
Paahtoperunoita mustapippurilla ja valkosipulilla.
Sanoisin, että melkoisen maittavaa tuli aiolikastikkeen kera.