Erittäin hyvä vihkonen kaikille sivustojemme korpisotilaille.
Painotalo Auranen Forssa; koottu Suomen Sotilaasta 1944.
Kun tätä vihkosta noudattaa, ei tarvitse pussikeittoja pakissa lämmitellä.
Nykypäiväänkin soveltuvia ruuanvalmistusohjeita sotatilassa ja soveltuu arkiruuantekoonkin.
Kukahan onkaan tutustunut ruuan keittämiseen ilman kattilaa, pökkelöpaistiin, savimiina, jankki, … paljon muuta sotilaselämään rakastuneille.
Kalle, oliko oikeesti Painotalo Auranen?
https://www.forssanlehti.fi/lounais-hame/forssan-kirjapaino-100-vuotta-kun-puhelinmyyja-soittaa-jari-aaltonen-kysyy-aina-missa-maassa-lehti-painetaan-515110
Onhan se ihan oikeasti. Eeva ja Jukka Saarto olivat perhetuttujamme.
Tämä kirjanen; Korpisoturin keittokirja, on ns näköispainos ja siksikin arvokas, että siinä on 9.1.2009, kirjoitettu Jukka Saarron omistuskirjoitus. Jukka kun tiesi keittiöharrastukseni, kaiketi siitä syystä.
Minulla näitä tämän tyyppisiä sota-aikaisia ja vanhempiakin kenttämuonitusta käsitteleviä useitakin, samoin kuin viestiaselajin vanhoja koulutusoppaita ja ohjesääntöjä.
Kirjasen saa ladatuksi täältä
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/11/korpisoturin-keittokirja-1944.html
Kieltämättä ihan hyvä aina välistä muistuttaa että joskus ratkaisu on takatukan ja peilin välissä.
Se muuten tämä Aurasen painama, oli Suoen sotilaan toimituksen luvalla, klausuulilla, ei myyntiin.
Löytyyhän minulta tuommoinen 1942 julkaistu; Ruuanvalmistusohjeita kenttäjoukkojen ruoanpitoon.
Siitä muuten löytyy aikamoinen määrä tietoa, miten ruokataloudessa hyväksikäytetään vähän vaatimattomiakin ruoka-aineksia.
Herkullisen ruuan valmistaminen ei ole aina kalliista ruoka-aineksista kiinni.