Tänään sitten tuli tehtyä tuota Kievin kanaa, ei mitään yhteyttä Ukrainaan.
Tulipahan ostettua broilerin rintapaloja ja niitä työstettyä.
Aluksi avasin fileet; laitoin basilikan päälle yrtti/valkosipulivoitani, alle basilikaa, voin päälle runsaasti valkosipulirouhetta, päälle taas basilikaa.
Paketti kiinni, pyörittely vehnäjauhossa, sitten kananmunassa, korppujauhossa, paistaminen kullanruskeaksi, siinä se.
Se tuo kananrinta saa paistua melkoisen ruskeaksikin; tarkkana pitää olla ettei pala.
Se tuo kievin kana on siinä mielessä herkullinen; sen sisään kun on laitettu yrtti/maustevoita, sen imeytyminen muuten niin kuivahkoon rintafileeseen, maustaa todella hyvin tuon fileen.
Itse olen jotenkin kyllästynyt broileriin ihan sen joka muodossa ja kaupassa käy niin, että katselen ja pohdin, että saisihan tuosta, mutta kauppaan se vaan tahtoo jäädä.
Sen sijaan sain rouheet 1,5 kiloa jauhettua hirveä ja laitan sen kolmeen osaan joista kahdesta teen pullia, toiset possun kera ja toiset ilman, mutta smetana tuo niihin rasvaa ja kolmannesta osasta teen Lindströmin pihvejä. Punajuuren maanläheinen maku sopii mielestäni hirvenlihan riistanmakuun oikein hyvin.
Nuo hirven jauhelihat odottavat minullakin pakasteessa ja tuo oli hyvä vihje.
Jos Heiki tuota Lindströmin pihviä tarkoitat niin kokeile ihmeessä, on ainakin omasta mielestäni aivan erinoimainen yhdistelmä.
Toisaalta suositelen myös tuota smetana versiota, muutoin periaatteessa ihan norni lihapullataikina, mutta nesteen / kermaviilin tilalle smetanaa antamaan rasvaa. Tulee erittäin mehviä pullia, eikä yhtään kuivia vaikka ei possua olekaan mukana.
Se on tuo smetana paljon maukkaampaa kuin ranskankerma tai kermaviili. Silloin kun meillä tehdään lihapullia, lisään siihen taikinaan lurauksen Dijonin sinappia, antaa hyvän säväyksen,
Tuosta kievin kanasta olen yleensä valmistanut versioita siten, että maustaminen tapahtuu yrteillä; basilika, rosmariini, timjami, jne. Täytteenä olen käyttänyt myöskin rouhetta kuivatusta suppilovahverosta. Valkosipuli kuuluu lähes jokaiseen valmistamaani ruokaan.
Vähemmän käytän kanan kanssa esim pippureita, suolaa tosin mutta muita mausteita vähemmän.