Iltavirkku/aamuvirkku.

Esitän tässä kysymyksen ilman mitään linkkejä ja kuvaliitteitä.

Esimerkiksi laitan oman päivärytmini; aamulla herään n 03,45 _ o4, oo. Joko aamulenkille, kalanpyydyksille yms touhuihin.  Vaimo herää siinä n 06,00 ja alkaa keittelemään kahvia ja minä silloin olen jo hakenut lehden laatikosta.

Usein istuskelen tuossa rappusilla, varsinkin kevät- ja kesäaamua kuunnellen.

Meillä ei tarvitse mennä luontoon, ei korpeenkaan; molemmat kun alkavat lähes piharappusilta.

Ihmisen on hyvä rauhoittua luontoa katselemaan ja kuuntelemaankin.

Iltasella sitten hyvissä ajoin n klo 19,30 – 20,00 painun ”pehkuihin#, hyvän kirjan kera.

Kaupunkilaiset usein puhuvat, kuinka he lähtevät luontoon/korpeenkin. Kuitenkin esim helsinkiläisillä on aivan upea keskuspuisto, siellä sitä luontoa riittää.

Mitenkäs on arvon blogistikollega; Sinun päivärytmisi?

10 vastausta artikkeliin “Iltavirkku/aamuvirkku.”

  1. No minä herään siinä noin 04.00- 05.00, joskus nukun huonosti ja herään aiemmin. Normaalisti keitän siinä ensimmäiseksi kahvin ja juon pari kupillista, joskus hiukan kolmatta.

    Aamupäivällä touhuan mitä touhuan, hiukan se on ilmoista kiinni.Tänään ajelin pari tuntia nurmikoita aika korkealla teräasetuksella, tarkoitus oli vain tasoittaa näin mahdollisen sateen alle. Kaikenlaista rikkaruohoa on sinne kertynytkin, näyttää joku kasvavan ilman vettäkin.

    Täällä vaan ei tahdo sataa, ei koko keväänä. Muutaman kerran viime yönä jyristelikin, mutta vettä ei tullut pisaraakaan.

    Minäkin elän keskellä luontoa, on peltoa ja metsää ja lähimpänä vettä. Toissailtana juuri katselin, kun sorsalauma oli valloittanut meidän laiturin. Kuusi sorsaa makasi ryhdikkäästi rinnakkain kuin armeijassa. Eilisaamuna siiinä sitten oli muutama hanhi, ei toivottu.

    Siinähän se päivä menee vaihtelevissa puuhissa, hieman nyt hämää, kun ei tiedä tuleeko sade.Saattaa olla niin, että en tee yhtään mitään, tai sitten harrastan pelkkää joutenola. Tulihan sitä yli 40vuotta kuljettuakin kello kourassa ja aina mukamas johonkin vielä kiirekin. Ilta yleensä venyy puoliin öihin, jos sitten tulisi helpommin uni.

  2. Joo, samat tunnelmat suurin piirtein täälläkin. Alkaa tuo ruohikko jo kellastumaan, vettä tosiaan saisi tullakkin.
    Näillä lämpötiloilla ei oikeastaan mikään kalastaminen toimi. Pinta- tai välivesiverkoilla tietenkin voisi yrittää mutta annanpa olla toistaiseksi, ensi viikolla sitten näköjään ja ehkä viilenee, toivottavasti.

  3. Aika vaikea sanoa varsinaisesta päivärytmistä mitään, kun aika pitkän aikaa se on ollut pitkälti kiputilojen määrittelemä, toki muutama viikko sitten tehty operaatio on hieman auttanut.

    Pitkiä unia en kyllä ole oikeastaan koskaan kaivannut, eikä kolmivuorotyö ole koskaan ollut ongelma, eikä edes vakiyökkönä oleminen.

    Pääsääntöisesti menen aika myöhään nukkumaan ja herään aika aikaisin.

    Meillä jaksoi sataa tänään pari kolme tuntia sillai mukavan rauhallisen runsaasti ja ukkonen vähän jylisteli, mutta olisi saanut kyllä jatkua vaikka koko päivän.

  4. Jäi minultakin tuo viime yö vähän harsoiseksi. Eilen illalla kun auttelin vaimon kauppaostoksia sisään; kompastuin ja putosin ”persiilleni” yläkerran rappujen alimmaiselle rapulle. No nyt sitten on olo kuin olisin umpikännisen Tukholman reissun heittänyt. On muuten kipeät nuo persuukset. Kipulääkkeenkin otin vaan apu oli varsin heikko; olisi tässä Trampalgiinia vahvempaakin kaivannut.

  5. No, minulle on kait tuosta markkinakauppiasurastani jäänyt jonkinlainen trauma päälle; toisaalta, Suomenlinnassa asuessani jo ennen neljää kävin selkäämässä lohiverkkoni. parhaat lohet vein Kontion rouvalle kauppahalliin, oma tarve kotipakastimeen ja jos työmaalla tilauksia oli; sinne.
    Eli, aina sitä on liikekannalla oltu melko varhain aamusella.

  6. Päivärytmi on työstä riippuvaa, mutta kallistuu iltapäivä-iltamalliin.

    Jos herään ennen kymmentä, olen koko päivän väsynyt ja älyllisen työn teho on selvästi surkeampaa. Kyllä minä selviän vaikka aamuyöstä heräten, mutta paras teho tulee myöhemmällä syklillä. Sitä on 12-18 tehokas, 18-22 hurjan tehokas ja 22-24 vielä taiteellinen päälle. Auttaa toki jos syö aina joskus.

  7. Yrittäjänä tuo normi työpäivän pituus oli tuommoiset 12 – 14 tuntia, joskus venyi jopa 16 tuntiinkin. Siinä oli opittava nollaamaan työpaineet.
    Päivä alkoi aina klo 04 aikoihin, nopea aamiainen, siitä se alkoi.
    vuosikymmenten myötä keho tottui tämmöiseen, ei edes kerinnyt stressaantua eikä nykyistä muodikasta työuupumusta sairastelemaan.
    Nyt eläköidyttyäni olisi aikaa vaikka minkälaiseen löhöilyyn ja aamumakoiluihin, vaan miksi pilata päiväni moisella? Tuskin edes pystyisinkään, tosin ei ole tullut kokeiltuakaan.

  8. 6.30 heräilen kun nyt ei ole päiväkirjan julkistamista. Toki vaihtelee 5.00 – 7.00 välillä. Päiväunet otamme iltapäivällä, noin tunnin kestävät. Nukkumaanmeno vaihtelee ja on yleensä 22.00-23.00 välillä. Tarvitsen kahdeksan tunnin yöunet, mutta usein jäävät seitsemään tuntiin. Jos olen kotona yksin, niin usein aamutoimien jälkeen köllähdän tunniksi tai puoleksi tunniksi sohvalle makeaan uneen. Jos on ollut tiukka viikko kokouksineen ja muuta menoa sinne ja tänne, ja sen jälkeen vaikka sunnuntaina vietän kotipäivää, niin saatan pitkin päivää torkahdella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *