Thüringenin osavaltiossa parlamentaarikot äänestivät väärin ja koko Saksa pöyristyi.
Pienessä Thüringenin osavaltiossa järjestetyissä pääministerivaaleissa valituksi tuli Vapaan demokraattipuolueen FDP:n Thomas Kemmerich. Pöyristystä aiheutti se, että Kemmerichin valintaa tuki äärioikeistolaiseksi leimattu Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD).
Valintansa jälkeen myös valituksi tullut Kemmerich kiiruhti julistamaan ettei aio tehdä yhteistyötä äärioikeistolaisten kanssa. Valintaa auttanut AfD:n antama tuki kelpasi, mutta yhteistyö sitten ei. Moraali korkealla?
Myös liittokansleri Merkel järkyttyi ja vaati vaaleja uusittaviksi.
Vaaleihin osallistuneet puolueet ovat kaikki laillisia puolueita, mutta yksi niistä kuuluu paria luokkaan ja sen poliittinen toiminta pyritään estämään. Samanlaisia toiveita on esitetty ympäri Euroopan eikä tälläisestä haaveilu ole Suomessakaan aivan tuntematon käsite. On puolueita, jotka halutaan siirtää syrjään tai eristää muuten poliittisesta toiminnasta.
Mitä tämä tälläinen tarkoittaa demokratian kannalta? Mikä on esim. AfD:tä äänestäneiden ihmisten oikeusturva, jos heidän antamansa äänet tällä tavoin mitätöidään? Onko niin, että demokratiakin on vain joidenkin oikeus, ei kaikkien?
Lopuksi vielä. Saksassa muistettiin myös pelata natsikortti.
Naureskelin mielessäni samalle uutiselle, enkä vähiten stasiveteraani Merkelin ulostulon vuoksi. Demokratia on raskas laji ja toisille se on vielä raskaampi.
”Suvaitsevaisille” karmea katastrofi ja demokratiaa tullaan jatkossakin vaatimaan rajattavaksi vain ”oikein” ajattelevien oikeudeksi, kuten meilläkin eräs blogisti yrittää vaatia.
Jos AfD on äärioikeisto, mikä on NPD?
Natsi mikä natsi- saksalaiset sen siellä parhaiten tietävät ja täällä tietenkin persut.
Onkos toi vähän sama kuin meillä vihapuhe?
USA Trump on julistautunut ikuiseksi presidentiksi ja saa sanoa mitä vaan…
Oikeastihan (kansallis)sosialistinen työväenpuolue kuuluisi luokitella poliittiseen vasemmistoon. Kolleektiivinen ajattelutapa on yleistä vasemmistossa kuten natseillakin oli.
Se että Saksassa äänestettiin ”väärin” kertoo vain länsimaiden nykysuuntauksesta: ääriliberalismi eli kulttuurimarxismin karvoineen nahkoineen niellyt vasemmiston ja oikeiston koalitio on menettänyt/menettämässä valta-asemansa. Näin kävi Ruotsissa syyskuussa 2018 valtiopäivävaaleissa, jossa sosiaalidemokraattien vuosisatainen ylivalta loppui ja kansalliskonservatismi nousi sille kuuluvaan arvoonsa. Näin kävi liberalismin mallimaassa Kanadassa viime vuoden vaaleissa kun kansaslliskonservatiivit tekivät lopun ääriliberalismin ylivallasta. Näin on käynyt monessa muussakin länsimaassa, itävalta, Hollanti, Tanska mainitakseni.
Meidän ikioma merkittävin kulttuurimädättäjä, Yle, toki on tehnyt ja tekee parhaansa saattaakseen kulttuurimarxismin täyteeen kukoistukseen Suomessa: Ylen toimittajat (lähestulkoon kaikki naistoimittajia) itkivät yhdessä kun brexit tapahtui. Yle on lähettänyt jo vuosia lähes nonstoppina dokumenttiohjemia natsien hirmutöistä (ja niitä saa ja pitää toki näyttääkin ), mutta missä viipyvät dokumentit kommunismin hirmutöistä. Mustan kommunismin kirjan perusteella, ei luulisi olevan pulaa aiheista. Nämä päällimmäisenä.
Kyse olikin siitä, että millä oikeudella äänestäjien tahto tuolla tavoin mitätöidään. Natsikortti oli huipennus tuossa episodissa.
Jos ja kun halutaan ettei kaikkien kansalaisten ääni pääse kuuluviin, niin silloin toki voidaan toimia noin. Järjestetään äänestyksiä niin kauan kunnes saavutetaan ”oikea” tulos.
Länsimaiseen demokratiaan tuollainen ei kuitenkaan kuulu.
Saksassa nyt ollaan perinteisesti vähän herkillä näissä, eihän siitä ole vielä sataakaan vuotta kun sytyttivät maailman liekkeihin.
Sytyttivät kaksikin kertaa 1900-luvulla.
Wlihelm II: ”Saksa vaatii paikan auringossa”
Adolf Hitler: ”Saksalle elintilaa idästä”
Mainittujen herrojen kansan laajaa tukea nauttineesta tappioon ja tuhoon johtaneesta toiminnasta huolimatta Saksalla on nykyisin paikka auringossa Euroopan unionin johtavana valtiona ja elintila maassa riittää hyvin kansalle ja kasvavavalle siirtolaisten joukolle.
Saksassa muistetaan eräitä vanhoja aikoja. Siellä suhtaudutaan toisin. HS=Vaikka kyse on paikallisvaaleista, päätös on historiallinen ja merkityksellinen koko Saksalle. Kyseessä oli ensimmäinen kerta natsidiktatuurin kaatumisen jälkeen, kun äärioikeiston äänet ratkaisivat osavaltion johtajavalinnan.
No, pitäisikö Saksassa n.s. äärioikeistolaisilta ottaa äänioikeus pois?
Yes !
Ensimmäinen maailmansota – yksinkertaistettuna: Itävalta-Unkari hyökkäsi Serbiaan, Venäjä tuli serbien avuksi. Tästä saksalaisen eivät ollenkaan pitäneet, joten he hyökkäsivät Venäjän kimppuun. Kun saksalaiset kävivät sotaa idässä, niin englantilaiset ja ranskalaiset katsoivat tulleen tilaisuuden löylyttää saksalaisia, Sota Saksaa vastaa ei sujunutkaan niin hyvin kuin englantilaiset ja ranskalaiset olettivat – USA liittyi sotaan.
**********************************************************************************
Ensimmäiseen maailmansotaan oli monia syitä. Niitä olivat sotateknologian kehitys, kilpailu siirtomaista, taloudellinen kilpailu ja valtioiden yhteensovittamattomat intressit. Luultavasti tärkein käänne kohti sotaa oli vuosien 1870–1871 Ranskan–Preussin sota, jonka yhteydessä Saksa yhdistyi ja jossa syntyi sovittelematon ristiriita Saksan ja nöyryyttävän tappion kärsineen Ranskan välille. Vuosina 1870–1890 Euroopan voimatasapaino säilyi, kun Saksan keisarikunnan kansleri Otto von Bismarck onnistui diplomatiallaan pitämään Ranskan eristettynä.
Ensimmäinen maailmansota lähti käyntiin ketjureaktiona, jonka pani alulle Itävallan kruununprinssin Frans Ferdinandin ja hänen vaimonsa Sophien murha 28. kesäkuuta 1914 Sarajevossa, Itävalta-Unkariin liitetyssä Bosniassa. Bosnian kiihkoserbit halusivat liittyä Serbiaan ja toteuttivat tätä pyrkimystä poliittisen murhan avulla. Kansallismielisen serbien salaseuran jäsen heitti kohti kruununprinssin saattuetta pommin, joka räjähti, mutta ei haavoittanut Ferdinandia. Muutama tunti myöhemmin Musta käsi -salaseuraan kuulunut nuori mies nimeltään Gavrilo Princip tappoi kruununprinssin ja hänen puolisonsa. He elivät jonkun aikaa laukausten jälkeen, mutta kuolivat pian. Serbian uskottiin tukeneen Musta käsi -salaseuraa. Kruununprinssin murha oli järkyttävä tragedia. Koska Itävalta-Unkari halusi palauttaa arvovaltaansa Balkanin alueella, se antoi Serbialle listan vaatimuksista, jotka oli tarkoituksellisesti muotoiltu niin, että Serbia ei voisi suostua niihin. Jos Serbia ei suostuisi julistaisi Itävalta-Unkari sodan.[5] Serbia myöntyi pitkälle suostuen yhdeksään kymmenestä vaatimuksesta,[6] mutta ei halunnut, että Itävalta-Unkari ulottaisi poliisitutkimuksensa Serbian alueelle. Tämä uhkasi Serbian mielestä maan itsemääräämisoikeutta. Lopulta Itävalta-Unkari julisti sodan Serbialle 28. heinäkuuta 1914.
Venäjä pyrki lisäämään vaikutusvaltaansa Balkanilla ja tuki sen takia slaavilaista Serbiaa Itävalta-Unkaria vastaan. Saksa puolestaan tuki Itävalta-Unkaria Venäjää vastaan. Venäjä suoritti liikekannallepanon 30. heinäkuuta Serbian tukemiseksi. Saksa tulkitsi Venäjän liikekannallepanon uhaksi ja julisti Venäjälle sodan 1. elokuuta.[7
Lähde :Wikipedia
Saksa kylläkin hyökkäsi ensin Ranskaan, ei Venäjälle. Saksan sotasuunnitelma oli ns. Schlieffenin suunnitelma. Se oli laadittu, koska Saksa oli kahden vihollismaan, Ranskan ja Venäjän ympäröimä. Ajatuksena oli, että sodan alkaessa piti ensin hyökätä Ranskaan ja lyödä se muutamassa viikossa kuten aikaisemminkin vuonna 1871. Sen jälkeen Saksalla jäisi vapaat kädet Venäjän kanssa ilman kahden rintaman sotaa. Venäjän ei odotettu heti sodan alkaessa olevan valmis, koska tunnetusti kehnon infrastruktuurin takia siltä kestäisi viikkoja saada armeijansa mobilisoitua. Sillä aikaa Saksa voisi rauhassa sotia Ranskan kanssa. Mutta nyt kun Venäjä alkoikin mobilisoida Serbian tueksi niin Saksan suunnitelma uhkasi mennä myttyyn. Niinpä Saksa julisti sodat niin Venäjälle ja Ranskalle ja alkoi toteuttaa Schlieffen plania hyökkäämällä Ranskaan, Belgian kautta koska siellä laskettiin olevan heikompi puolustus. Hyökkäys Belgiaan taas sai Britannian julistamaan sodan Saksalle.
Toinen maailmansodan alkutapahtumana voidaan pitää Saksan ja Venäjän hyökkäystä Puolaan. Ensimmäisen maailman sodan päätyttyä englantilaiset olivat antaneet Puolalle lupauksen auttaa, mikäli Saksa hyökkäisi Puolaan. Myöhemmin Saksa hyökkäsi liittolaisensa Venäjän kimppuun. Samoihin aikoihin Saksa ja Japani julistivat sodan USA’a vastaan.
Höpö höpö. A. Hitler aloitti sodan. Natsit tappoivat puoli Eurooppaa, ja olisivat tappaneet loputkin ilman lännen yhdistymistä ja Usa:ta
Hitlerin hyökkäyksestä Puolaan 30.09.1939 lasketaan toisen maailmansodan alkaneen. Hitlerin kaveri Stalin otti myös osansa Puolasta sopimuksen mukaan ja myöhemmin syksyllä yritti ottaa myös Suomen. Jos Suomi olisi pyytänyt tarjottua apua Britannialta ja Ranskalta niin toinen maailmansota olisi voinut olla demokratiat vastaan diktaattorit.
Hitler oli väärinymmärretty taidemaalari. Nykyaikana hän olisi tosi tv tähti….
HS=
Saksassa Thüringenin osavaltion johtoon keskiviikkona äänestetty Thomas Kemmerich aikoo erota paikaltaan ja pyytää vastavalitun osavaltion parlamentin hajottamista, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.
Lenin oli epäonnistunut asianajaja. Äärioikeistoa ja äärivasemmistoa ei tarvita missään.
Hyvä – uudet vaalit !
On nää merkillistä porukka kaikki yhdessä AfD, persut, ruotsidem. ja Ranskan Pennin porukat.
Rasismi pilkistelee ja natsiliput heiluu ovien raoista.
Onneksi oviin saadaan pitävät munalukot.
On nää merkillistä porukkaa nämä ”demokratian” vaatijat, jotka samaan aikaan vaativat osalta kansalaisia demokraattisia oikeuksia pois.
Alkaa näiden ”suvaitsevaisten” puuhastelu muistuttaa natsien toimintatapaa jaotella ihmiset ”oikeisiin” kansalaisiin ja paariaan, jolta voidaan ottaa ihmisyys ja ihmisoikeudet vapaasti pois.
Onhan tämä aika huvittava tilanne, kun Saksan liittokansleri painostaa uusiin vaaleihin ja näin ollen katsoo olevansa demokrattisen vaalituloksen yläpuolella.
Eikös Brysselissä pitäisi hälytyskellojen soida sen kuuluisan oikeusvaltioperiaatteen vuoksi, johon kaiketi demokratia aivan oleellisena osana kuuluu ?
Merkelin toiminnassa on DDR:n kaikuja.
Natsit evät piittaa itsekään demokratiasta.
Natsipuolue lopetettiin 1945.
AFD taasen on toiminut täysin demokraattisten sääntöjen mukaan, joten kyllä se demokratian halventaminen on ihan muualla.
Hupaisaa tuo täällä tapahtuva natsikortin heiluttelu ja leimaaminen. Koville ottaa kun koiras poikii.
Leimata voi aina. Se on helppoa. Mutta kuinka perustella se, että vaalitulos mitätöidään pelkästään siksi, että väärä puolue menestyi vaaleissa.
Ei se, että historiassa on tapahtunut ikäviä asioita, anna lupaa polkea ihmisten oikeuksia maan rakoon. Tuolle tielle kun lähtee, niin mitä seuraavaksi? Mikä joukko seuraavaksi julistetaan hylkiöiden joukkoon kuuluvaksi?
Jos valtaan pääsee porukka joka ilmoittaa laittavansa keskitysleiriin kaikki vastustajansa tms. vaalitulos on paras mitätöidä ja kieltää tuo puolue. Nyt vaalitulos ”mitätöidiin” siten että tuo satraappi erosi.
Tuo satraappi,Thomas Kemmerich, on FDP:n, ei AfD:n jäsen. FDP on keskusta-oikeistolainen, arvoiltaan liberaali puolue.
Millainen puolue mahtaa olla AfD? En ole tutustunut tarkemmin. Euroopassa on oikeasti natsihenkisiä ja sitten sellaisiksi vaan leimattuja puolueita. Presidenttikin varoitti puheessaan leimaamasta kevyin perustein.
Täällä persut vähättelevät natsien ihailua. Niitähän persujen kyljessä hiippailee laumoittain
Kansallissosialistisen idologian mukaisesti kansalaisia eri kasteihin jakava persukammoinen on loistava esimerkki siitä, miten tekopyhästi voi toimia ja samalle edistää demokratian murentamista.
Siinäpä sitä äänestetään väärin ja asialle tehdään stoppi eli kielletään tuo puolue. Nimittäin jos Saksassa tai Suomessa nousisi valtaan kommunistipuolue suurella enemmistöllä ja joka ilmoittaaa loittavansa kommunistikomennon Neuvostoliiton malliin. Rajat kiinni. Lehdistöä edustaa hallituksen äänenkannattaja Totuus. Puolueet lakkautetaan paitsi kommunistipuolue. Eipä tuollainen paljon eroa natsikomennosta. Pirulle ei pidä antaa pikkusormeakaan nimenomaan Saksassa jolla on historia mikä on.