Pukeutumisesta syksyisille pyöräilyreissuille

Syysaamuna on lähtiessä usein varsin kylmää ja kosteata – esimerkiksi 6 astetta ja yli 90 %RH. Kohtapuoliin alkaa usein aurinko lämmittämään, paitsi tietysti varjossa. Tuulikin vaikuttaa jäähdytykseen varsin oleellisesti.

Takaisin tullessa saattaa hyvinkin tulla hiki ihan perusteellisesti, 18 astetta varjossa ja aurinko voi ”grillata” perusteellisesti.

Vaatetuksen valinta tällaisille reissuille tuntuu haastavalta. Minulla on paha tapa ajaa reissu samassa vaatetuksessa. Aluksi palelee, välillä on ihan mukavaa ja sitten tulee hiki ihan perusteellisesti.

Useimmiten lähden tällaisina aamuina liikenteeseen mieluimmin liian vähässä vaatetuksessa – shortsit ja t-paita, silloin taatusti palelee lähtiessä, mutta en hikoile hirmuisesti palatessa.

Joskus olen lähtenyt pusero päällä ja sitten sopivassa kohtaa pysähtynyt heittämään puseron pois – sekään ei tunnu järin mielekkäältä. No, oleellisinta on tietysti pitää kunnostaan huolta – esimerkiksi pyöräilemällä.

3 vastausta artikkeliin “Pukeutumisesta syksyisille pyöräilyreissuille”

  1. Tänä aamuna oli oikeastaan päinvastainen ongelma – lähdin hakemaan ensimmäistä satsia puolukkaa puolukkapuuroa varten.

    Menomatka metsään maastopuvussa, metsässä kävellessä sitten pusero auki, takaisin pyöräillessä heitin puseron pois ja hikiseen nahkaan tuntui kylmältä. Koskaan ei ole sopivaa. 🙂

    Tällä kertaa ei olo tuntunut ollenkaan yksinäiseltä metsässä – hirvikärpäsiä oli nimittäin vähintäänkin riittävästi.

    Puolukoista vielä sen verran, että tietenkään vielä tähän aikaan Varkauden seudulla ei ole oikea poiminta-aika. Kypsät tummanpunaiset puolukat ovat pieniä ja suuret puolukat ovat vielä vaaleanpunaisia. Siten joutuu valikoimaan huolella sen ensimmäisen satsin. Myöhemmin syksyllä saa sitten poimia yksinkertaisemmin.

  2. Sama ongelma minulla on metsässä raivaussahan kanssa. Alussa heitän puseron jo valmiiksi pois, silloin on helpompi pukea valjaat päälle. Sitten onkin hetken vilu, mutta ei kestä pitkään kun paita on selästä märkänä. Minä en oikein ole keksinyt sopivia vaatteita metsään, valjaat tekevät sen, että niitä ei nopeasti muutella.

    1. Pään kautta ihminen jäähtyy melko tehokkaasti, siten teoriassa päähine päähän tai pois on helppo lämmönsäätelymekanismi. Käytännössä metsässä sekään ei oikein toimi esimerkiksi hirvikärpästen, yms. vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *