https://www.aamulehti.fi/a/a25df571-0a0b-4a23-aeab-5e43ef39c937?c=1522737894164
”Karkeasti sanottuna jos Suomessa halutaan, että pelloilla Oulun yläpuolellakin tuotetaan kotimaista ruokaa ja taataan osaltaan huoltovarmuutta, silloin niissä kasvaa heinää ja rehuviljaa. ”
”Valitettavan moni suomalaisten suosimista kasvisruuista sisältää kaukomailla kasvaneita makean veden syöppöjä, kuten riisiä ja avokadoa. Tofu taas syntyy soijamaidosta.
Soijan tuotanto on ympäristöraporttien mukaan suuri suora ja suurin epäsuora syy Amazonin metsäkadolle. ”
”Ravitsemussuosituksissa kannattaa muistaa, että riisin hiilijalanjälki on todettu esimerkiksi maitoa suuremmaksi, kun päästöjä verrataan ruuan ravintoainesisältöön.”
Ei kiinnosta viherhihhuleita, koska eläinperäinen tuotanto on kaiken pahan alku ja juuri.
Viherhihhuleiden mieletä tuo kaukomailta tuotu ruoka on aina ilmastöystävällisempää kuin kotimainen.
Kotimaiset juurekset eivät kelpaa, kun pitää saada tofua ja soijamaitoa ja ”chileläistä punkkua”.
Ainakin riisille pitäisi määrätä haittavero viljelyn metaanipäästöjen takia.
Juu, lehmät pitäisi päästää takaisin vapauteen metsiin. Soijanakki on ekologinen koska siinå ei ole lihaa.
Asiasta toiseen:
Lehdistä olen lukenut silloin tällöin karanneista naudoista.
Olen melko varma, että nauta tulee kuulolle, jos soittaa ämyrillä humppaa. Kyllä siinä alkaa naudankin jalka vemppaseen.
Eihän tämä nyt asiaan liity, mutta ehkä suot sen anteeksi…
Nappasin reilu vuosi sitten ärrältä kahvin autoon mukaan, kun rupesi niin kahvihammasta kolottamaan. Huolimattomuuttani lorautin siihen kauramaitoa päälle. No, kai se menee, ajattelin. Ei mennyt, oli aivan kammottava kokemus. Makuelämys muistutti löysää veteen keitettyä kaurapuuroa, joka on seissyt viikon verran pöydällä limoittumassa. Kammottavaa jopa tällaiselle lähes kaikkiruokaiselle ja -juomaiselle.