Mitä hallitus yrittää salata?

https://www.aamulehti.fi/a/f50cef02-399c-499f-8756-8ca2ad430d43?c=1522737894164

”Lue kaikki koronasta: Pirkanmaalla ei yhtään uutta koronavirustartuntaa – Hallitus salaa koronaryhmän asiakirjat”

”Hallitusohjelman mukaan julkisen tiedon avoimuuden pitäisi olla tietopolitiikan kantava periaate, mutta osa koronapandemian ratkaisussa käytetystä tiedosta jää yhä julkisen arvioinnin ulkopuolelle. STT on pyytänyt valtiosihteeri Mikko Koskisen johtaman koronakoordinaatioryhmän asiakirjoja julkisuuslain perusteella, mutta valtioneuvoston kanslia salaa ryhmän asiakirjat lukuun ottamatta esityslistoja.”

Mikä on syy siihen, että hallitus haluaa salata asiakirjat?

Onko niissä jotain sellaista, mikä osoittaisi hallituksen selkeästi munineen koronan hoidossa?

On vaikeata keksiä mitään muuta syytä tällaiseen käsittääkseni lain vastaiseen toimintaan.

Toivottavasti STT vie asian oikeuteen.

7 vastausta artikkeliin “Mitä hallitus yrittää salata?”

  1. Tarkkaan sanottuna; ei hallitus sitä tietoa panttaa, vaan virkamiehet, heillä kun sitä valtaa on. Näin ainakin uutistietojen mukaan. Toisaalta, onhan se aivan oikeasti hallituksen syy; väärän värinen kun on mutta niinhän olemme äänestäneet.

    1. Katos Kalle, kun tätä uutista ei ole levitetty missään muussa mediassa kuin ”tuossa linkissä ainoastaan, niin sehän on ihan kauhea uusi skuuppi”.
      Kyllä hallitus on niin pahasti mokannut kaikissa asioissa kuten esim. rajoitusten tekeminen vaikka omassa pilttuussa eläville perusteiskolaisillekin, niin valtakunnanoikeuteen vaan Marin etunenässä.

      1. Kyllä sitä ollaan katkeria, kun ”hellantelttua” kritisoidaan virheistä, mitä tosiasiassa on tehty.
        Toki Marinin hallitus on tehnyt paljon oikein, mutta se ei ole peruste hyssytellä munauksia.
        Tuo julkisten asiakirjojen perusteeton salailu ei tosin ole vain tämä yksi tapaus, vaan sitä esiintyy aivan yleisesti niin valtionhallinnossa kuin kunnissakin.
        Salailun perusteena ja tekosyynä käytetään usein ”liikesalaisuuksia”, vaikka ne todelliset liikesalaisuudet olisi helppo poistaa tai mustata dokumenteista.

  2. Onhan sekin eräänlainen uskonto ja elämäntehtävä etsiä vikoja ja virheitä toisten tekemisistä.
    Uskoisin, että rakentavampaa olisi antaa, edes joskus kiitostakin, edes pikkuisen. Vertailla tietenkin voisi jopa sitä kuinka hyvin esim Orpo, Halla-aho, tai Essayah mahdollisesti ko tehtävissä ja henkisissä paineissa, olkiskivatkaan pärjäilleet.
    En väitä, että virheetöntä toimijaa edes voisi löytääkkään näissä olosuhteissa mutta kyllähän hallitus on myöntänyt virheitäkin tehdyn, aivan reilusti ja selittelemättä.
    On se vaan kamala paikka kun päättäjät ovat aina väärästä puolueesta.
    Politiikasta mitään ymmärtämättömänä mutta johtamisesta jotain kokemusta minullakin lienee. Minulle on aikoinaan opetettu, että johtajan ainut tehtävä, lähes, on tehdä päätös; tulevaisuus sitten näyttää, oliko oikea vaiko väärä päätös.

    1. Onhan hallitus myöntänyt huoltovarmuuskeskuksen tehneen virheitä, samoin KELA:n, kuntien, THL:n, sairaanhoitopiirien, mutta aika vähissä ovat hallituksen virheet olleet, ristiriitaiset esityksetkin ovat ministeriöiden virkamiehiltä.

      En tiedä, mutta epäilen, ettei oikeusoppineiden, tutkijoiden ja emeritus professorien jne. ulostulot hallituksen toimista ole uskonnon kaltaista virheiden etsimistä vaan perusteltua kritiikkiä ja kyllä sen pitäisi myös hallituksen ministerien kestää, kuin myös kannattajien.

      1. Ei todellakaan voi sanoa, että oikeusoppineiden, tutkijoiden ja emeritus professorien jne. ulostulot hallituksen toimista olisivat uskonnon kaltaista virheiden etsimistä – paitsi hallitusta kritiikittä hymistelevien mielestä.
        Valitettavasti tässä näyttää kuitenkin siltä, että juuri sen suurimman suhmuroinnin eli maskimunauksen asiat päätetään edelleen lainvastaisesti pitää salassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *