https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007698029.html
”Evan laskelma perustuu keskimääräisen kuntaveroprosenttiin ja oletukseen, että ansiotulot nousevat ensi vuonna 2,5 prosenttia.”
Hienoa, jälleen eläkeläisiltä varastetaan.
Elolta saamani kirjeen mukaan eläkettäni nostetaan 0,53% eli taitettu indeksi toimii todella tehokkaasti.
Tämä on totta, siis että eläkeläisiä on ryöstetty taitetun indeksin avulla jo vuodesta 1995 lähtien. Lipposen hallitus masinoi tämän leikatun indeksin ja sen piti olla väliaikainen. Hallituksia on tullut ja mennyt, mutta indeksiä ei ole korjattu.
Kun Antti RInne lupaili taannoin vappupuheesaan sitä eläkesatasta, näin punaista mutta en Rinteen aatteen vuoksi, ja jupisin itsekseni: ”Keleen huijaustako nyt yrität? Taitettu indeksihän tässä pitäisi korjata ja tehdä eläkkeisiin muutaman prosentin tasokorotus, jotta Lipposen hallituksen tekemä vääryys tulisi korjattua!
Kuten tiedetään, se vappusatanenkin jäi tulematta (en sitä kyllä odottanutkaan).
Minä tulen erinomaisesti toimeen jäljellä olevalla. Ei itketä yhtään.
Jotenkin vaikuttaa siltä, että ajattelet narsistisesti vain itseäsi Karjalainen.
Jälleen kysymys ei ole narsistisesti minusta tai sinusta, vaan periaatteesta ja siitä, mitä se kaiken kaikkiaan aiheuttaa yleisesti.
Myös jonkinlainen kohtuullinen oikeudenmukaisuus liene yhteiskunnan yksi perusta, vaan ei näköjään tässä asiassa.
Tulen itse toimeen, mutta rikollinen vääryys potuttaa.
Joillekin muille tuo jatkuva varastaminen aiheuttaa jo nyt ongelmia.
Lisäksi poliitikoille ei näköjään mene perille, että eläkkeiden täysimääräinen korotus lisää kulutusta erityisesti pienempien eläkkeiden saajilla ja siten hyödyntää kansantaloutta suoraan valtiolle pienellä panostuksella, koska pääosa eläkkeistä maksetaan eläkerahastoista eikä valtion tai kuntien kassasta.
Myös minuukin se tulee vaikuttamaan ajanoloon, koska 2% per vuosi tarkoittaa, että ostovoimani pienenee 10 vuodessa n. 20% ja 20 vuodessa n. 33% nykytasoon verrattuna.
Sama koskee kaikkia tavallisia eläkeläisiä.
Minua taas potuttaa jatkuva henkilökohtaien vittuilu ja se, että sinulla ei ole mitään muuta tekemistä kuin valittaa päivittäin elämän surkeudesta ja kurjuudesta näillä palstoilla.
Siinähän sinua potuttaa.
Mikään ei pakota sinua lukemaan blogia.
Se, että kommentoin selkeitä vääryyksiä, ei ole kiellettyä, vaikka sinua kuinka vituttaisi.
Jostain syystä en myöskään ole innostunut jatkuvasta itseni, keksintöjeni, suhteideni ja muiden saavutusteni kehumisesta laillasi.
Narsistinen itsekehu ei oikein sovi minulle, vaan mieluummin käsittelen yhteiskunnallisia asioita.
Miksi RInteen hallituksen jäsenet nauroivat Ville Tavion kysymykselle taitetusta indeksistä?
Heikki Elonheimo (KSML 27.6.) on täysin oikeassa, etä taitetun indeksin oikaisu lisäisi verotuloja. Elonheimon mukaan uudella hallituksella olisi nyt erinomainen mahdollisuus lisätä verotuloja korottamatta kuitenkaan veroja poistamalla taitettu indeksi – jolloin työeläkkeet palaisivat vuoden 1995 rakenteeseen ja tekemällä työeläkkeisiin 8% tasokorotus. Tämä toisi eläkkeensaajille 2,5 miljardia euroa ja valtion kirstuun lisää verotuloja miljadi euroa.
Olen täysin samaa mieltä Elonheimon kanssa asiasta. Eläkkeistä valtaosa, eli 90% maksetaan työsuhteessa kertyneinä ansioeläkkeinä.
Niistä valtaosaa hallinnoi yksityiset eläkeyhtiöt, jotka maksavat eläkkeet. Näin ollen taitetun indeksin korjauksella ei olisi vaikutusta valtiontalouteen.
Käytännössä eläkeläiset joutuvat maksamaan epäoikeudenmukaisesti 10% korkeampaa veroa kuin vastaavaa palkkatuloa ansaitsevat.
Seurasin 25.6. Yle Areenalta suorana lähetettyä eduskunnan täysistuntoa. Istunnossa Ville Tavio (ps.) kysyi, milloin Rinteen hallitus aikoo auttaa työeläkeläisiä ja korjata Paavo Lipposen (sd) aikoinaan tekemän taitetun eläkeindeksin.
En ollut uskoa korviani, kun SDP:n ja muiden hallituspuolueiden edustajat purskahtivat nauruun kuullessaan Tavion kysymyksen. Pääministeri Antti Rinne selvensi vastauksessaan Taviolle, että mitään tällaista ei ole tulossa ja hallitus ei korjaa taitettua indeksiä. – –
——————————————-
E.o. on lainaus: Keskisuomalainen Pääkirjoitus&Mielipide 2.7.2019, kirjoittaja Unto Pynnänen, Jyväskylä, kirjoituksen otsikko ”Rinne ei lupaa korjata taitettua indeksiä”.
——————————————-
Olen pohtinut, että mitä nauramista Tavion kysymyksessä on. Ei kai Taviolle naurettu sen vuoksi, että häntä pidettiin tyhmänä kun hän ei ymmärrä, että taitetun indeksin perimmäinen tarkoitus on harventaa suuria ikäluokkia?
Demarien kateuspykälä on kallista kansalle.
Sinänsä ei hämmästytä tuo demarien logiikka, kun kansantaloudelle ja valtion verotuloille mannaa oleva ratkaisu ei kelpaa.
Eiväthän demarit, virheet ja vasurit taloudesta mitään ymmärrä.
Taitetun indeksi piti olla väliaikaisratkaisu – nyt se on ollut voimassa jo 24 vuotta.
Taitetun indeksin seurauksena 80 vuotta täyttäneiden tai sitä vanhempien työeläke on jäänyt ansiotasokehityksestä 32 prosenttia, ja on nyt vajaa 1200 euroa/kuukausi, kirjoittaa Heikki Elonheimo.
Se markkinoitiin väliaikaisratkaisuna, joka puretaan 3-4 vuoden kuluessa eli heti kun ”ajat paranevat”. Väliaikaisratkaisu on nyt ollut voimassa jo 24 vuotta. Purkulupauksesta on jäljellä vain se, että eläkerahastot ovat kasvattaneet varojaan vuodesta 1995 yhteensä 36 miljardista nykyiseen 200 miljardiin. Vastaavana ajankohtana ansiotasoindeksi on puolestaan kasvanut vuoden 2018 loppuun mennessä 96,7 prosenttia, mutta eläkeindeksi vain 48,8 prosenttia. – –
On äärimmäisen vaikea ymmärtää, miksei ensiaskeleitaan ottavassa hallitusohjelmassa ole kirjausta taitetun indeksin poistamisesta. – –
Eläkeläisten painolastina ei valitettavasti ole yksinomaan heitä jatkuvasti köyhdyttävä taitettu indeksi, vaan myös eduskunnan päätös tasapäistää palkansaajat ja eläkeläiset siten, että eläkeläisten on maksettava lisäverona työttömyys- ja työeläkemaksua vastaava summa. – –
———————————————–
E.o. on lainaus: IIsalmen Sanomat Pääkirjoitus&Mielipide 4.7.2019, kirjoittaja Heikki Elonheimo, eläkeläinen, yrittäjä, Jyväskylä.
Toinen rosvous.
Palkansaajat maksavat nimenomaan itselleen eläkettä ja työttömyysturvaa.
Eläkeläisiltä kaikki menee valtion kassaan eli muiden hyödyksi.
Toisia kiinnostaa jatkuva narina ja valitus, että yhteiskunta on niin mätä, hallitus on mätä ja, että minä ja meidän porukkamme ajavat vain sitä oikeaa ihanaa asiaa päästä juuri meidän omaan, muilta suljettuun valtakuntaan taputtelemaan keskenään karvaisia, paskalla tongittuja käsiään.
Sekö on yhteiskunnallista rakentavaa pohdintaa ?
Toisia kiinnostaa taas se, mitä uutta itsestään voisi yrittää löytää ja antaa siitä muillekin, jotta jaettavaa voisi syntyä kaikille kaiken kateuden ja naureskelunkin keskeltä.
Minusta se on parempaa yhteiskuntatyötä kuin jatkuva valittaminen, toisten solvaaminen.
Pimeän vakan kannen alta voi löytyä vähän valoakin, jos uskaltaa kuristaa sieltä ulos.
Solvaamisen suhteen lienee syytä katsoa peiliin.
Jatkuva persujen mollaus on sitä kirkkaasti.
Uuden löytäminen itsestään on asia sinänsä, mutta ainakaan se ei ole pelkkää jatkuvaa itsekehua.
Yhteiskuntaa rakentavaa on myös se, että epäkohdista keskustellaan ja niitä koitetaan korjata.
Itsekeskeinen – minä ainakin pärjään – näissä asioissa on asioista kärsivien vähättelyä.
Kaikesta huolimatta sinullekin hyvää joulua.
Juhk
Puoluetta saa arvostella.
Itseäni en ole kehunut, vaan kertonut tosiasioita, mitä teen ja olen tehnyt. Se lienee huono juttu niin kuin suomalaiset laajasti, että mitähän nuo minusta ajattelevat, parempi olla kuin ei olisikaan.
Sitä kritiikkiä yhteiskunnasta ja politiikasta ovat ip-lehdet täynnä, entä täällä .
Mutta Hyvää Joulua myös Sinulle, kinakaverille !
Minun kyllä täytyy sanoa, että perheemme eläketulot kaikesta huolimatta ovat ihan kohtuulliset; tarkasti eläen, ainakaan meillä ei ole valittamista.
Emme tosin matkaile, ei ole kesämökkiä, autokin on jo viitisen vuotta vanha, nyt joulunakaan emme ostele lahjoja, emme älyttömästi jouluruokia.
Tuttaviamme, heikossa asemassa olevia, yritämme autella, siitä erikseen numeroa tekemättä.
Lipposesta ja Ahosta riippumatta; elämäämme tyytyväisiä olemme.
Eikös ihmisen kuuluisi olla vähäänkin tyytyväinen, hamuamatta sellaista, jota mukaamme emme saa?
Sellaista yhteiskuntaa ei olekaan, missä ei ole epäkohtia.
Ei-diktatuurisissa maissa kansalaisilla on tapana nostaa esille epäkohtia. Nykyään tämä tapahtuu pääasiassa sosiaalisessa mediassa. Jos yhteiskunnallisista epäkohdista kertoisivat vain julkiset mediat, jotka ovat pääsääntöisesti eliitin hallussa, se tarkoittaisi itsesensuuria, ja sehän tietenkin sopisi eliitille ja diktatuuria kannattaville.
Julkista keskustelemista epäkohdista, ja keskustelemista mistä aiheesta tahansa, sanotaan demokratiaksi.
Gerge Orwellin romaani ”Vuonna84” kertoo karulla tavalla siitä mitä tapahtuu jos demokratia lakkaa.