Trump ei ole suomelle uhka vaan suuri mahdollisuus.

Anteeksi nyt kun teen toisen blogin tällepäivälle, mutta kun suomi on sekaisin Yhdysvaltain presidentinvaaleista, niin siksi näin nyt teen.

Minusta nämä Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat erittäin tärkeät suomelle, koska Yhdysvallat on meidän tärkein kauppakumppani EU.n ulkopuolisista maista ja myös ensiarvoisen tärkeä sotilaallisen yhteistyön muodossa.

Joten siksi Trump, koska hän saa ja on jo saanutkin maansa tuotannolliset ja taloudelliset rattaat pyörimään ennennäkemättömällä vauhdilla ja siitä tulee suomenkin vienti rikastuttamaan kansantalouttamme Yhdysvaltoihin suuntautuvan kaupan muodossa.

Ja Yhdysvalloista hankittavat hävittäjät ovat osaltaan lujittamassa maidemme välistä turvallisuuspoliittista konseptia vielä nykyisestäkin, joka toki hyvällä tasolla on ollutkin.

Tietenkin korona on aiheuttanut joka maassa toimenpiteitä, jotka heijastuvat laajemminkin maiden väliseen kauppaan, mutta suomi pääsee onnistuneella kauppapolitiikalla Yhdysvaltain imuun ja näin paikkaamaan osaltaan miljardeiksi muodostunutta alijäämäämme.

Biden on tutkimaton kortti ja vaikka Trumpin esiintyminen ja kommentit eivät aina olekkaan täysin etiketin mukaisia, niin teot ne kuitenkin ovat mikä ratkaisee.

Niinistölläkin on uskoakseni suhteet kunnossa Trumpin suuntaan, vaikka suomessa on nämä konklaavit, joiden silmät iskee tulta Trumpin nimenkin kuullessaan, niin tehneet kaikkensa Tumpin mustamaalaamisessa.

Ja eikös se Britanniakin ole suomelle tärkeä kauppakumppani ja kun Britit brexitin myötä suuntaavat yhä enenevässä määrin Trumpin esittämien kauppasuhteiden suuntaan, niin siinähän se pieni suomikin soutaa vähän kuin siivellä.

 

 

 

28 vastausta artikkeliin “Trump ei ole suomelle uhka vaan suuri mahdollisuus.”

  1. Iltasanomat=uudelleenvalinnan talousvaikutukset näkyisivät selvästi myös Suomessa.

    – Suomi on pieni ja avoin talous, johon kansainvälinen talous vaikuttaa, selittää kansainvälisen makrotaloustieteen tutkija Juha Tervala Helsingin yliopistosta.

    – Yhdysvaltojen suhdannevaihtelut näkyvät paitsi Euroopassa myös Suomessa. Donald Trumpin myötä protektionismi on palannut Yhdysvaltojen kauppapolitiikkaan. Hän on asettanut tulleja, ja Suomi kärsii siitä, ettei kansainvälinen kauppa kasva enää samalla tavalla kuin ennen, hän jatkaa.

    Tervalan mukaan Trumpin valinta presidentiksi ylipäätään olisi talouden kannalta erittäin huono asia. Tämä voisi uudelleenvalinnan myötä kulminoitua siihen, miten Trump pyrkisi saattamaan Yhdysvaltojen talouden ulos koronakriisistä.

    –Trump on puhunut infrastruktuuri-investoinneista, mutta kun päätöksiä tehdään, republikaanit käyttävät rahat hyväosaisten verojen alentamiseen, mikä ei juurikaan elvytä taloutta, Tervala sanoo.

    Joe Bidenin valinta olisi talouden kannalta kaikin tavoin parempi skenaario, Tervala toteaa.

    – Hän panostaisi sellaisiin talouskasvun lähteisiin, kuten koulutukseen ja infrastruktuuri-investointeihin, jotka loisivat talouteen vakautta ja lisäisivät yksityisiä investointeja

    1. Olen eri mieltä tämän vihervasemmistolaisen yliopistotukijan kanssa, hän näkemystään ohjailee ideologia.

  2. Samaa mieltä. Ja ihan kauhulla ajattelee mitä tämä ”tasapainoinen nero” saattaisi tehdä kun ei tartte välittää seuraavista vaaleista kun se on viimeinen kausi. No eiköhän siellä Valkoisessa talossa tai kongressissa ole muitakin kuin Trumpin tapaisia tolloja. Toivottavasti estävät Trumpin hulluimpien päähänpistojen toteuttamisen.

  3. Muuan talousviskaali Iltasanomissa=– Tunnelma- ja luottamuspuolella se [Bidenin voitto] olisi myönteistä kehitystä Euroopalle ja Suomelle ajatellen kansalaisia ja yrityksiä.

    1. Mielestäni artikkeli josta lainasit ”Tunnelma- ja luottamuspuolella se [Bidenin voitto] olisi myönteistä kehitystä Euroopalle ja Suomelle ajatellen kansalaisia ja yrityksiä.” kylläkin kertoo siitä ettei suuria muutoksia ole luvassa oli voittaja kumpi tahansa.

  4. Trumpin ajama jenkit ensin on jo tarkoittanut, että EU:n kauppaan jenkkien kanssa tulee esteitä ja tulleja ja sillä yritetään pakottaa EU-maat ostamaan enemmän jenkkikamaa, kuten hormoneilla kasvatettua lihaa.
    Se ei missään mielessä ole EU-maiden etu tai hyöty.

    1. Kaikki tekijät jotka näitä EU.n savijalkoja horjuttaa, ovat minulle tervetulleita ( Trump.) Suomen etu olisi kahdenvälinen kauppa Yhdysvaltoihin ilman että ”isoveli valvoo”.

  5. Sehän on Trumpin oppi-isä tuo AIDSiin kuollut hyypiö Roy Cohn. Iltasanomissa=– Roy Cohnin ohje on aina ollut se, että älä koskaan myönnä häviötä, ja Trump on seurannut tätä ohjetta.

    (Saman äijän ohje on , että valehtele mahdollisimman paljon. Hyvin on oppi uponnut. )

    1. Trump taitaa olla ainoa Yhdysvaltain presidenteistä, joka on tehnyt kuten on luvannut, niin siitähän se kansa tykkää.

  6. HS=Trump lupasi kuroa umpeen kauppavajeen ja valtionvelan, tosin vasta kahdessa kaudessa eli kahdeksassa vuodessa. Molemmat ovat kuitenkin vain kasvaneet.

    Rikollisuus ja väkivalta ei tietenkään loppunut ”20. tammikuuta 2017 alkaen”, vaan maan murhaluvut ovat viime vuoteen verrattuna hurjassa 28 prosentin nousussa.

    Noloa, mutta odotettua on sekin, että Trump lupasi pitäytyä ”vain totuudessa”, mutta Washington Postin faktantarkistuksessa hän on jäänyt kiinni jo yli 22 000 kertaa valheista tai harhaanjohtavista väittämistä.

    Vähemmän on puhuttu siitä, että joidenkin vaalilupausten pettäminen on ollut palvelus Yhdysvalloille ja koko maailmalle.

    Trump lupasi sallia turvallisuusviranomaisille vesikidutuksen ja ”paljon pahempia” kidutustapoja, mutta vetäytyi tästä

  7. HS=Petettyjen vaalilupausten lista on ilman pandemian vaikutustakin pidempi kuin pidettyjen lupausten.

    Meksiko ei maksanut maiden välistä rajamuuria. Koko muuria on noussut vain viidennekselle 3 000 kilometriä pitkästä rajasta, ja siihen on käytetty 8,4 miljardia euroa liittovaltion puolustusbudjetista.

    1. Hesarin jutut ovat mitä ovat – etenkin Trumppia koskevat

      *
      Trumpia pitäisi tarkastella konkretian pohjalta, ei mielikuviin perustuen, eikä tyylillä kuin ’mitä muutkin ovat sanoneet’

      Trumpi on tullut tutuksi sammakoistaan. Kannattaisiko ajatella itsekkäästi suomalaisena – onko Trumpin sammakoista koitunut haittaa meille?

      Vaalilupauksista puhuttaessa on muistettava, että USA:ssa ei presidentti yksin pysty määräämään kaikkea.

      *

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006630129.html

      Kävimme läpi 10 Trumpin vaalilupausta – näin niille kävi

      Trump on onnistunut ainakin osin toteuttamaan monet tärkeimmistä vaalilupauksistaan.

      Näin Trump piti lupauksiaan

      1, Meksiko maksamaan muuri: osittain toteutunut.
      Elokuun puolivälissä Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitos oli ilmoittanut suunnittelevansa, että rajalle rakennettaisiin 1 190 kilometrin muuri. Muuri korvaisi myös olemassa olevia rajaesteitä.

      2. Veroleikkauksia kaikille: osittain toteutunut.
      Trump lupasi matalampaa yritysverotasoa ja veroleikkauksia työssä käyville amerikkalaisille.

      3, Kauppasopimus uusiksi: toteutunut.
      4, Konservatiivituomarien nimittäminen: toteutunut.
      5, Obamacaren purkaminen ja korvaaminen: osittain toteutunut.
      6, Isisin tuhoaminen: osittain toteutunut.
      7, Israelin-suurlähetystö Jerusalemiin: toteutunut.
      8, Muslimien maahantulokielto: osittain toteutunut.

      9, Infrastruktuurin kehittäminen: ei toteutunut.
      10 Tutkinta Hillary Clintonista: ei toteutunut.

  8. HS=Hän lupasi vetäytyä mielestään haitallisista sopimuksista ja yhteistyöstä. Tämä toteutui esimerkiksi Tyynenmeren kauppasopimuksen, Pariisin ilmastosopimuksen ja Maailman terveysjärjestön suhteen.

    Hän lupasi myös poistaa bisneksentekoa haittaavaa sääntelyä. Näin on tapahtunut esimerkiksi ympäristöä suojanneen sääntelyn vähennyttyä sekä työvoimalainsäädännössä.

    Vastustajien mielestä se tosin tarkoittaa, että ympäristöä saa tuhota ja työntekijöitä sortaa entistä vapaammin

  9. Johan tuossa lehti kertoi asioiden oikean tilan eli ei oo pitänyt kaikkia lupauksiaan.Nekin tiedot on lähteistä. Kätevää kumota kaikki sanomalla Pravdaksi.Samat tiedot löytyvät mistä vaan.

    1. ei kaikkia lupauksia mutta suuren osan ja ne mitkä ovat jääneet toteuttamatta, johtuu demokraattien kaiken vastustamisesta.

  10. Onko tämä edesmennyt lakimies Roy Cohn joku jumala?
    Totta kyllä hiljattain nähdyssä tv-dokumentissa Trump vastaan Biden, väitettiin, että Trump noudatttaa Roy Cohninilta, Norman Vincenti Pealelta (pappismies, posittivisen ajattelun puuhamiehiä) ja omalta isältään saamiaan ohjeita/vaikutteita. No, nykymedialla on agensajournalististen taitojen lisäksi kyky nähdä ihmnisen pään sisälle, ainakin Donalt Trumpin kohdalla, – eh.

  11. IS=Pelkän kaaoksen lietsominen on helpompaa kuin vaalituloksen muuttaminen. Epäselvässä tilanteessa tarvitaan vain huhuja ja valheita epätoivon ja raivon lietsomiseksi. Pahimmassa tapauksessa se johtaa väkivaltaan kaduilla.

    Väkivalta Yhdysvaltain kaduilla, mielenosoitukset ja oikeusriidat rapistavat suurvallan mainetta. Se saa muut suurvallat näyttämään paremmilta ja vahvemmilta.

    Nyt Yhdysvaltain kilpailijoilla kuten Venäjällä ja Kiinalla on mahdollisuus tähän. Vielä suurempi motiivi on suoranaisilla vihollisilla kuten Iranilla.

    1. Siellähän nämä mellakoijat jo odottavat kaduilla käskyä pistää hyrskyn myrskyn, jos Trump saa vaalivoiton.
      Nämä terrorit piilotetaan rotusyrjinnän kaapuun, vaikka todellisuudessa niillä on tähdätty vain Trumpin kaatamiseksi laittomuuksilla, kun laillisin toimin siihen ei ole kyetty.

      1. Jaa, se taisi kuitenkin olla trumppeli, joka kehoitti äärioikeistolaisia asesakkeja olemaan valmiina ja varautumaan toimintaan…

  12. Yhdysvallat ei pääse kymppikärkeen kaupan teossa Suomen kanssa terv tepivaari

  13. Yhdysvallat on Suomen kolmanneksi suurin vientimaa Saksan ja Ruotsin jälkeen

    Yhdysvaltojen osuus Suomen viennistä oli tammi-heinäkuussa 7,5 prosenttia. Osuus kasvoi edellisvuoden tammi-heinäkuun 6,6 prosentista. Tuonnissa Yhdysvaltojen osuus kasvoi edellisvuoden tammi-heinäkuun 3,2 prosentista 3,4 prosenttiin.10.10.2019

    [ Lähde: tulli.fi ]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *