Parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa.

Jospa nyt suomessa toimitaan edelleen vain kylmän rauhallisesti ja ohjeita ja suosituksia noudattaen tämän koronan osalta, eikä lähdetä kilpailemaan siitä, kuka ja ketkä ovat tämän ihmepiikin oikeutettu ensimmäisenä perseeseensä ottamaan.

Varmasti nämä pahemmat tautipesäkkeet ja punaisena loimottavat maat haluavat tämän ihmepiikin nopeasti käyttöönsä, huolimatta siitä, mitä riskitekijöitä se pitää sisällään, sillä siellä ollaan menettämässä pikkusormen asemasta koronalle jo käsi ja pian koko ruumis, niin piikki koetaan tähän hätään kuin ”taivaan lahjana”.

Itse olen hyvin skeptinen tämän toimivuuden kannalta, sillä näin lyhyessä ajassa ja kiireellä voidaan saada enempi haittaa aikaan ja kenelle se vastuu sitten lankeaa, kun kaikille tämä rokote ja sen teho näyttäytyy eri tavoin ja tehoin.

Kyllä siinä ihmiset ovat vielä tässä vaiheessa ikäänkuin ”koe kaniineina” jotka tämän piikin suostuvat ensimmäisenä ottamaan ja uhriutuvat muiden puolesta.

Ymmärrän kiireen, mutta näin alkuun on parempi vielä katsoa kuin katua ja en pidä sitä minään vastuun pakoiluna, vaan pelataan tässäkin varman päälle, sillä hosumalla ei tule kuin…….

Sen vielä sanon, että ei aleta nyt taudin tässä vaiheessa ollessa availemaan portteja eikä järjestelemään mitään sirkustemppuja kansalle, sillä hunot ovat kokemukset kun näin tehtiin, jolloin korona näytti vaarallisuutensa heti, kun sille elintilaa annettiin.

 

 

 

 

 

11 vastausta artikkeliin “Parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa.”

    1. Asiaan vihkiytyneiden asiantuntioiden ja terveysviranomaisten mukaan rokotetaan ensiksi ne, joille korona on vaarallisin, eli riskiryhmään kuuluvat.
      Eli vanhukset laitetaan koehenkilöiksi.

      1. …lisäksi, kun nämä ikänsä puolesta riskiryhmiin kuuluvat ovat jonkin tai useamman sairauden kantajia, niin kenelläkään ei ole varmuutta kuinka kiireellä ja vähäisin kokein valmistetut rokotteen käyttäytyvät näiden sairauksien kohdalla.

          1. Heikki,- Olisitko sinä ikäsi puolesta riskiryhmään kuuluvana valmiina jonon kärkeen ensimmäisten joukossa, epäilen.

  1. Rokote on kieltämättä erittäin nopeasti saatu aikaan, mutta samalla on hyvä huomata, että ei esim. Pfizerin rokotetta, joka nyt eniten sai juuri mediahuomiota edes yritetä markkinoida ”suurena pelastuksena”vaikka ehkä vähän sellainen kuva uutisoinnista saattoi tulla.

    Itse asiassa siitä tiedetään vielä hyvin vähän, mutta lisätietoa tulee varmasti aika nopeasti.

    Yksi suuri kysymysmerkki on mahdolliset pitkäaikaiset haittavaikutukset, siis ajan myötä mahdollisesti ilmaantuvat, tätähän ei tässä ajassa ole mitenkään mahdollista tutkia.

  2. Nyt on se suomalainenkin rokote lähdössä henkilötesteihin. Ei se edes yritä kilpailla näiden isojen valmistajien markkinoille, on kuitenkin hyvä lisä aikaa myöten niiden joukossa.

    1. Olen kyllä sillä kannalla, että pitäydytään ja luotetaan suomalaiseen tietotaitoon ja tutkimukseen tämän koronarokotteen osalta, eikä aleta kansalaisiamme piikitteleen monensortin valmistajien tuotteilla, siitä on etu, vaikka se sitten tässä kilpajuoksussa tulisikin maaliin viimeisenä.

  3. Sikäli kuin olen ymmärtänyt, tämä julkistettu rokote perustuu jo aikaisemmin tutkittuun ja turvalliseksi todettuun rokotteeseen, joten erityisen suuri riskejä ei pitäisi olla odotettavissa.
    Tämä nopea kehitys nimenomaan perustuu siihen, että perustyö oli jo aiemmin tehty eikä siinä mielessä kyse ole missään mielessä hutikoiden kiireessä tehdystä puuhastelusta, kuten jotkut torven täydeltä antavat ymmärtää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *