”Lasten vastustuskyky sairauksille paranee, mitä enemmän ne leikkivät ulkona”
Johan tuo on tiedetty ja todettu jo kauan sitten, minun ja aikaisempien ikäpolvien lapsuudesta. Leikittiin metsissä, puistoissa ja kuralätäköissä. Syötiin jopa etanoita ja muurahaisia keoista. Flunssat ja sensellaiset paranivat levolla ja juomalla runsaasti kuumaa hunajavettä.
Ihan itsestään selvää kyllä. Pyörä on taas keksitty uudestaan. Etanoita ei kylläkään kannata syödä raakana 🙂
Tässä välissä vallalle pääsi hygieniahysteria, minkä mukaan lapsen kädet eivät saaneet likaantua.
Joo, etanat valkosipulivoissa ovat luultavasti parempia kuin raakana. En ole tietääkseni raakana kokeillut – ainakin se tarvitsisi limaisena otuksena kunnon snapsin kyytipojaksi.
Meillä muksut söi kylmää hiiltä avotakassa,ei ollut tauteja
Nyt varmaan hoksataan valtaväestölle kaikkea parantava ”rokotus”, joka on:
…vauvana luonnollinen syntyminen synnytyskanavan kautta, runsas ja ravitseva äidinmaito, ulkona paljon D-vitamiinia auringosta, maan tonkimista, luonnollisien juureksien ( pyyhitään porkkanat vain heinikkoon), pannaan suuhun kaikkea mahdollista, kuusen kerkkiä, heinän varsia, koivun lehtiä, apilan kukkia, suolaheinään, kusiaisten kusta. Syödään laskilla kasvatettua sikaa, luonnon riistaa; hirveä, peuraa, poroa , jänistä ja sorsaa. Oikeaa kanaa ja munia. Oman maan mansikoita, marjoja, mustikoita, puolukoita, sieniä jne.. Ja seikkailut ja nuohoamiset rapalätäköistä savupiippuihin ja kuusen latvoihin ja putsaaminen sammalmättäällä tai puhahtamien järvessä.
Eiköhän tuossa ole vastustuskyvyn ABC. Ja, että maalla on mukavaa !
En muista syöneeni muurahaisia, mutta ärsytin joskus muurahaisia kusemaan muistaakseni oljenkorteen tms. ja nuolin sitten sitä muurahaistenkusta.
Samaa tehtiin. Kerran kun leikittiin sotaa riihelän metsissä ja kun kaivoimme oikein lapiolla syviä poteroita soraharjumaastoon, niin tuli puhkaistua lähde ja potero täyttyi kylmällä vedellä. Sitä sitten leikkikaverien kanssa joimme janoomme, eikä meistä kukaan siitä sairastunut.¨