Minä kyllä lampaankäävän ja vaaleaorakkaan asettaisin kauas esim kantarellin edelle. Helppo toki valmistaa, voissa paistaen mutta miedon makuinen.
Tatit ovat minulle ykkössieniä.
Kuivaaminen poistaa orakkaista kitkeryyden täysin.
Kuivaaminen on paras sienien säilömismuoto, säilyvät käyttökelpoisina lähes määrättömän pitkään; maku säilyy eikä huuhtoudu keitinveden myötä viemäriin.
Ei tarvitse !
Kiitos Heikki.
Juu, toi on hyvä sieni valmistaa ja löytyy niin havumetsistä kuin lehtomaisista metsistä, siellä missä on paljon sammalta ainakin minä sitä kerään.
Vaalea orakas on helpompia sieniä jalostaa hyväksi ruuaksi eikä sitä tarvii ryöpätä kanttarelli on myös hyvä käsittelynsä vuoksi terv tepivaari
Kanttarelli on minun suosikki sieni.
Suppilovahvero on lähes kun kanttarelli ilman keltaista väriä maku on pitkälti samaa kun kanttarellin terv tepivaari
Minä kyllä lampaankäävän ja vaaleaorakkaan asettaisin kauas esim kantarellin edelle. Helppo toki valmistaa, voissa paistaen mutta miedon makuinen.
Tatit ovat minulle ykkössieniä.
Suppilovahvero on trattkantarell på svenska
Tiedän että on kanttarellin sukulainen mutta minulle suuhun sopivan mieto sieni terv tepivaari
http://www.luontoportti.com/suomi/fi/sienet/vaaleaorakas
Kuivaaminen poistaa orakkaista kitkeryyden täysin.
Kuivaaminen on paras sienien säilömismuoto, säilyvät käyttökelpoisina lähes määrättömän pitkään; maku säilyy eikä huuhtoudu keitinveden myötä viemäriin.