Sain tänään naapurin metsästäjä-Kallelta kilon takuutuoretta hirvenlihajauhelihaa, joka peräisin Kallen vastikään ampumasta vasasta.
Laitoin puolet (500g) jääkaappiin huomista varten ja toiset 500 g pakastimeen odottamaan myöhempiä aikoja.
Huominen resepti on seuraava:
500 g hirvenjauhelihaa
300g hienonnettua sian kylkisiivua
1 ps ranskalaista sipulikeittoa
2 kananmunaa
tilkka vettä
Sekoitan ainekset kulhossa huolellisesti, pyöräytän seoksesta lihapyörykät, uuninlämpö 200 asteeseen, pyörykät uuniin uunipellille ja annan paistua 35 minuuttia ja avot….
Laita veden sijaan purkki kermaviiliä tuloksesta tulee parempi ja maukkaampi terv tepivaari
Oikein hyvä ja simppeli resepti Timolla. Kyllä tuommoisia lihapyöryköitä vaan syödä kelpaa.
Tuo ranskalainen sipulikeittopussillinen peittää hirvenlihan maun. Muuten hyvä.
Kyllähän nuo hapatetut maitotuotteet; smetana, ranskankerma, maustamaton jogurtti ja kermaviili liharuokiin makua antavat, maitoa en sotke mihinkään ruokaan, se on ruoka-ainesten pilaamista.
Hirvenliha tarvitsee rasvaista sikaa kaverikseen, jotta tulee hyvää.
Se on sitten ihan makuasia laittaako vielä jotakin muuta.
Itse laitan mieluummin pihvin mallisiksi ja paistan voissa.
Oikea perunamuussi, jossa on maitoa, voita ja sipulia on hyvä lisuke.
Hirven sisäfileepihvi on kuivaa kuin korppu ilman hyvää pekonikäärettä ja lisärasvaa.
Lopputulos; jos nyt vähän itseäni kehun 9+
Vähän kananmuna vuoti pyöryköistä valmistusvaiheessa uunissa, mutta sehän vain kosmeettinen juttu. 24 hyvänkokoista lihapullaa, joista söin 15. Loput 9 jääkaapissa huomista ateriaa varten, kun teen niiden kylkeen chilirisottoa.
Hirvenlihaa, voita ja merisuolaa, pannulle, kitos se on siinä.
plus suola ja pippuri 😉
Jos lihan suolaa ennen paistamista, lihasnesteet valuvat ulos. Ylipäätään maustaminen vasta kypsentämisen jälkeen, näin saadaan lihasta mehukasta.
Jauheliha taas asia aivan erikseen.
Voi sellaisenaan on melko huono paistorasva, palaa helposti ja pilaa lihan maun; ensin öljy kuumaksi, sitten voi ja kun voi lakkaa kuplimasta, voi paistamisen alkaa.
Kuuma pannu (ei mikään muovipintainen pannu), nopea paistaminen molemmin puolin, takaa murean ja mehukkaan pihvin. Valkosipuli muuten imeytyy kuumaan pihviin melko nopeasti ja paistamisen yhteydessä pannulle muutama rosmariinin oksa.