On aika outo väittämä Suomalaisten lihansyönnistä omalta kohdalta voin rehellisesti sano että en syö kilomäärissä
Edes lähelle tuota sanottua 80 kg ja jos minulla menee vuodessa n 20 kg se on aika lailla totuus
Siitäki valta osa menee joulun tienoilla kun menee muutaman päivän aikana puolet tuosta 20kg
En paljon grillaa makkarakaan tänä kesänä on mennyt yksi paketti 400 g en liioin käytä eineksiä jossa vois olla lihaa
En mitenkään ole vegaani en vaan syö ns punaista lihaa kun en pidä sen mausta
Mutta silti voidaan väittää että syön keskimäärin 80 kg tuota asiaa ei pidä sekoittaa jonkun muun syömiin iiha määriin
Omalta kohdalta se menee hulluuden partaalle muka 80 kg joka onkin pelkkä väittämä
Kalaa menee melkoinen määrä mutta se ei mielestäni ole tuota esim naudanlihaa joka on mielestäni maultaan yäk
Jos joku juo sata pulloa alkoholia vuodessa niin me kaksi juomme keskimäärin viisikymmentä pulloa alkoholia vuositasolla
Tosin minä juon siitä nolla pulloa ja se toinen ihminen juo sen sata
Sama pätee keskimäärä lihan syöntiin hullu väittämä tuo 80 kg seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast
Broitsua enemmän – sikaa myös -nautaa vähemmän. Mikä lopputulema? Kasvisten tuottaminen Suomessa ei auta.
Suomalainen geeniperimä on tuhansien vuosien takaa ja, siihen se on tottunut.
Yksipuolinen kasviksien syönti on yksi syy räjähdysmäisiin suolisto-ongelmiin ( suolisto ei pysty imeyttämään ravintoa + liika hygienia ).
Geeniperimää ei voi muuttaa ja siihen on sopeuduttava, ja siihen tällainen yltiövihreä nykyideologia ei sovi.
Sen seuraukset ovat hirvittävät sairaustilastoissa, kun katsoo gastroenterologian sisätautien erikoislääkärein lausuntoja suolisto-ongelmista, erityisesti nuoremmalla väestöllä.
.
Arvo Ylppö kertoi tästä minulle 100-v haastattelussa. Pani saksankielisen väitöskirjansa minulle luettavaksi. Ihminen on kuin sika oli hänen teesinsä- syö monipuolisesti että selviävät.
Eläimetkin syövät oman geeniperimän kehityksen mukaisesti ja, jotka ovat ajan saatossa tänne selvinneet.
Ihmisellä täytyisi olla märehtijöiden, kasvissyöjien ruoansulatus pötseineen ja satakertoineen niin kuin hevosella, että vain kasveilla ajanjuoksussa pysyisi tolpillaan.
Joku muotihölmöys on tietämättömiin tarttunut ja vielä politiikkaankin.
Kyllä vihreä partisaani Linkoa repii hiuksiaan nykymenosta.
No ei ole mulla pelkkiä kasviksia lautanen täynnä syön kuten Herra Ylppö neuvoi syökää ja juokaa kaikkia mutta vähän
Tosin juoma puolen olen jättänyt muille
Mitenkään ei mene 80 kg punaista lihaa vuodessa terv tepivaari
Kun lehmä mnuuntaa ihmiselle sopimattoman ruohon kelvolliseksi lijhaksi, se on luonnon monimuotoista hyödyntämistä.
Suomessa ei raivata metsiä massiivisesti sen kummemmin kasvien kuin karjankaan tuotannon tiestä, kuten Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa tehdään, joten virheiden räksytys on täysin turhaa.
Päinvastoin metsdien puumäärä kasvaa koko ajan ja senkin hyödyntämisestä uhataan rankaista törkeästi.
Suomen ilmastopanelin puheenjohtaja pitäisi ripustaa munistaan roikkumaan, vaan, kun ei ole mistä ripustaa.
Mulla ei mene nauta oikeasti lainkaan en vaa pidä sitä hyvänä tehkööt ruohosta ihan mitä vaan terv tepivaari
Aika moni syö nautaa ja se on luonnolle edullinen muunnin, mikä hyödyntää ihmiselle kelpaamatonta materiaalia ihmiskäyttööön sopivaksi.
Vielä, kun se nauta tuottaa aikansa maitoa ja vasta sen jälkeen teurastetaan, sen hyötysuhde vaan paranee.
Kun lisäksi nahka hyödynnetään teollisuuden raaka-aineena, hyödyt sen kuin paranevat.
Se, että tepi ei syö nautaa, on hyttysen kusi Itämeressä eikä millään tavalla vaikuta lihansyöntiin kokonaisuudessa.
No ne syö jotka sitä pitää hyvänä minä pidän sitä kuivana, mutta makuasia sekin vaaa on
Ja se onko se hyttysen kusi itämeressä on kyllä aivan minun oma asiani ei Juhak asia mistään kohtaa
Valta osa lihan syönnistäni on joulun aikaan ja sikaa se silloin muulloin joko hirveä taikka poroa ja niitäkin kohtuudella terv tepivaari
Oikein !
Mutta syökä ja juokaa kaikkia mutta vähän on hyvä neuvo pysyy vyön mitta hyvänä terv tepivaari
Kun tuolla turuilla ja toreilla katselee vanhoja ihmisiä, osa on kuin oljenkorsia tai heinänsyöjiä nälkiintymisen rajoilla ja sitten joku osa, jotka kaakertaa läskeineen ja huonoin lonkin. Semmoisia normaalin oloisia, hiukan pyöreitä vain pieni osa.
Sitten taas noita nuoria cokis-.juoppoja ja pullansyöjiä on kadut väärällään ja joku sanoo muka sitä kilpisrauhasten häiriöksi.
Ei, kun lihaa ja kalaa naamaan sekä kasvipuolta riittävästi, niin pysyy tolpillaan. Ai niin, ja vähän huuteluakin tarvitaan, joka ei ole aina vettä ja maitoa.
Itse en lopeta lihan syöntiäni mutta valitsen sen melkoisen tarkkaan eikä takuulla siihen kuulu rasilian sonnin liha
Vaan ne on suomalainen sika hirvi ja poro ja linnut ja kai lihaksi voi myös lukea kalat
Ja aivan tosi asiaa Heikki kirjoittaa on olemassa laihoja ja ylilihavia mutta ei normaalia terv tepivaari
Muta vaikka syönkin lihaa ei mulla mitenkään mene tuota 80 kg vuodessa terv tepivaari
Tuo 80 000 grammaa/ vuosi tarkoittaa isoa 200 gr pihviä päivittäin ? Tai yksi broileri lähes viikoittain tai isohko lohi ?
Tarkoittaa mitä vaan ei mene mulla lähelle edes tuota 80 kg terv tepivaari
Samaa minä laskeskelin, noin 220 gr päivässä. Eihän se aina tarkoita pihviä, minun ymmärtääkseni lihaa on monessa muussa muodossa. Sitä voi olla jopa voileivän päällä ja jauhelihassa, sekä makkarassa.
No voi toki olla tänä kesänä mulla on mennyt yksi paketti grilli makkaraa vielä ehtii mennä toinen paketti grilli makkaraa syksyn aikana ja hirveä ja poroa yhteensä n 5kg
Joulun aikaan meni n 5 kg sikaa siitäkin osa viime vuonna pitkä matka on n 80 kg muutenkaan en syö makkaraa en leikkekkeleinä tai piilolihana terv tepivaari