7 vastausta artikkeliin “Työllisyydeen paraneminen on suuri bluffi”

  1. Mm Saksassa on pienempi työttömyysaste kuin Suomessa ja se selittyy sillä että siellä on enemmän osaaikaisia työntekijöitä, eli köyhiä.

  2. Se, että saa palkasta puolet tuloistaan on aika paljon parempi kun että ei saa palkalla mitään. Tietenkin tämä työmäärien kikkailu on törkeää, mutta PAM on aivan yhtä syyllinen siihen että työntekijöillä ei ole mahdollisuutta edetä vakiväeksi.

    Ei pidä nähdä vain työtön vs täysipäiväinen, pitää nähdä harmaan sävyjä. Sekin on veronmaksajien etu, että jonkun henkilön saamat tulonsiirrot putoavat puoleen.

    1. Tarkoitin lähinnä tätä:

      ”Vaikka Suomi menestyy ja toimialamme menestyvät, eivät tulokset jakaudu tasaisesti. Köyhyys ja epätasa-arvo lisääntyvät ja yhteiskuntamme polarisoituu vauhdilla”, Ylitalo sanoi liiton Kuopion seudun MaRaKiVa ammattiosaston 80-vuotisjuhlassa.

      PAM on umpimätä ja täysin polarisoitunut. Eikö yläkerrosta saa mitenkään vaihdettua. Häh?

  3. Kuvitellaan että työnantajalla on antaa työtä yhdelle työntekijälle, mikä on ero itse kullekin osapuolelle (työntekijä, työnantaja, yhteiskunta) jos palkataan yksi täysipäiväinen tai kaksi puolipäiväistä?

    Sitä näissä osapäivätyökeskusteluissa usein ei haluta muistaa että on myös paljon heitä jotka nimenomaan haluavat tehdä vain osapäivätyötä.

    Ja selvähän se kaikille halullisille pitäisi löytyä kokopäivätyötä ja hyvällä palkalla, on jopa heitä jotka haluaisivat vielä tehdä ylitöitäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *