Sipilän temput sotelakien hyväksymiseksi

Nyt Sipilän hallituksessa on keksitty temppu, millä saadaan eduskunta hyväksymään sote -ja maakuntalait
Normaali käytäntö on ollut, että eduskunta jää vaalilomalle kuukautta ennen vaaleja. Jos lait ovat vielä silloin hyväksymättä, joka näyttää todennäköiseltä, niin hallitus edellyttää, että eduskunta kokoontuu vaalilomasta huolimatta äänestämään sote -ja maakuntalaeista.
Kansalainen kysyy, miksi niin helvetin kiire näin suurten asioiden hyväksymisessä? Uudistus on niin suuri, että kukaan ei vielä tiedä mitä on tulossa. Pahimmat ennusteet puhuvat kaaoksesta. Joka tapauksessa jo nyt näyttää selvältä, että kustannukset tulevat nousemaan reilusti myös yksityisillä kansalaisilla potilasmaksujen muodossa.
Nähtäväksi jää onnistuuko Sipilän temppu. Nyt jo yksi sininen smurffi loikkasi pois sinisistä ja ilmoitti äänestävänsä sotea vastaan. Harkimo kertoo, että lisää loikkajia on odotettavissa.

10 vastausta artikkeliin “Sipilän temput sotelakien hyväksymiseksi”

  1. Siniset pelastivat Sipilän hallituksen, mutta nyt siniset taitaa kaataa hallituksen kalkkiviivoilla.

  2. Ei se nyt enää kaadu eikä siitä olisi kellekkään hyötyä vaalit on n 3 kk päässä terv tepivaari

  3. Jos asuisimme maassa jossa olisi verovaroista kustannettava valtionmedia niin olisi mahdollista järjestää sote-ilta.

    Sote-iltaan kutsuttaisiin päasiassa ainoastaan soteasiantijoita niin julkiselta kuin yksityissektoriltakin ja vastuu virkamiehiä.

    Mikäli nyt pakko olisi poliitikkoja ottaa mukaan niin jokaisesta puolueesta ainoastaan yksi joka edustaisi asiaa puolueensa kannalta, mutta mielummin poliitikot jätettäisiin kokonaan pois.

  4. Mika, onhan tuommoisia ollut. Ei nyt soteillan nimellä, mutta debatteja jossa nimenomaan väkevät asiantuntijat ovat puineet asiaa läpi ilman poliitikkoja. Olen kuunnellut näitä muutamankin, hyvin väkevää asiaa.

  5. ” Niin 200 soheltajaa puolueittain,siinä jo kissatkin kitisee ja koirat haukkuu ” – tapaan – omilla hillotolpillaan kuin farssia ketunhäntä kainalossa että jo Kaikkostakin naurattaa Nykäs huulillaan.

    Samaa mieltä Mikan kanssa !

  6. Sipilän hallituksen toimesta on rakennettu uutta sotejärjestystä jo miljoonilla vaikka ei ole päätöstä? Samalla on rakennekaavailtu uutta hallintokerrosta lisää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *