Vaalien varsinainen äänestyspävä on 14.4.2019, mutta ennakkoäänetys alkaa jo huomenna. Ennakoon annetaan vaali vaaleilta yhä enemmän ääniä, joten nyt on vaalitaistelun loppusuora jo menossa.
Nämä vaalit ovat monessa suhteessa tärkeämmät vaalit, kuin aikoihin. Näissä vaaleissa ratkaistaaan Suomen tuleva suunta EU:ssa. Kuten Jyrki Katainen eilen sanoi nyt on ratkaistava onko Suomi mukana rakentamassa liittovaltiota vai onko Suomi vain seuraaja, joka aikansa seurattuaan hyppää pois koko EU:sta, kuten Englanti ja monet muut maat siinä vaiheessa, kun ratkaistaan mennäkö mukaan liittovaltioon vai ei.
Nyt valittava eduskunta on Suomen ylin valtioelin. Se on tärkeätä aina muistaa. Vain eduskunta voi päättää valtiosopimuksista, kuten EU:n peruskirjan allekirjoitamisesta.
Ei siis ole yhdentekevää, ketä valitaan nyt uuteen eduskuntaan.
Toinen tärkeä asiakokonaisuus nyt valittavalle eduskunnalle on Suomen suunta maahanmuutosta ja sen seurausvaikutuksista, sekä talouslinja. Jatketaanko porvarihallituksen noudattamaa politiikkaa, jossa rikkat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät vai muutetaanko kurssia Perussuomalaisten esittämällä tavalla.
Eduskunnan tärkein tehtävä on lakien säätäminen ja päättää kalenterivuodeksi kerrallaan valtion talousarvion eli budjetin.
Menoja ei voi olla enempää, kuin on tuloja. Siksi menopuolella on tehtävä valintoja, joissa punnitaan puolueiden arvoja. Jaetaanko rahat tärkeysjärjestyksessä, kuten Perusuomalaiset ehdottavat vai kuten tähän asti heittämällä rahat sinne sun tänne, kuten yritystukiin ja jätetään köyhät nuolemaan näppejään.
Vaalitaistelu on ollut repivää ja leimallista on ollut, että Perussuomalaisia on vastustettu ankarasti sekä mediassa , että muiden puolueiden leireissä.
Nyt sitten nähdään, onko kansa valmis muutokseen vai halutaanko jatkaa vanhaan malliin?
Demarit ovat jo melkein julistautuneet vaalien voittajiksi ja Antti Rinne on esiintynyt, kuin olisi jo pääministeri.
Eilen tuli kuitenkin esiin asioita Ylen MOT-ohjelmassa, jotka voivat vielä pahoin horjuttaa demarien kannatusta. Kun demreiden varavaltuutettu on Oulun islamilaisten imaami eli johtaja ja lähisukulaisilla on yhteyksiä Isisin terroristijärjestöön, niin se panee ajattelemaan mihin demarit todella pyrkii.
Mainittakoon vielä, että Oulun alaikäisten tyttöjen raiskaukset on väitetty tapahtuneen Oulun imaamin silmien alla.
Minä olen äänestänyt ennakkoon niin pitkään kun se on ollut mahdollista. Nyt taitaa jäädä, kun ei ole pienintäkään hajua siitä ketä äänestäisi. Ainoastaan muutama puolue on tiedossa joita en missään tapauksessa äänestäisi ja Perussuomalainen on ensimmäinen niistä. Täälläkin on ihan liiaksi tehty propagandaa se hyväksi, että on mennyt jo hiukan asioiden yli.
Vähän samoilla linjoilla Pentin kanssa; harkitsemalla olen harkinnut ehdokasta, puolueelle en ääntäni anna, en vain ole löytänyt ensimmäistäkään. Nuoret/kokemattomat, ovat arvoitus, vanhat konkarit tunnetaan, siis tullee taas kerran äänettömyys. En niele sitä termiä, että äänestäminen olisi velvollisuus. Monesti olen sen jo sanonut; äänestyslipun käyttämättä jättäminen on jo äänestämistä/kannanotto.
Toivotaan superjytkyä.
Tuleko sitten vaan pullan pytkyä terv tepivaari
Jep, huomenna pääsee antamaan äänensä. Onneksi äänestyspaikka on tuossa viereisessä korttelissa niin voi kipaista samalla kun käy koiruuksien kanssa ulkoilemassa.
Äänestyspäätös oli valmis heti kun henkilön ehdokkuus varmistui.
Joo eipä ole pitkää matkaa äänestyspaikalle huomisiin terv tepivaari
Äänestäminen ei todellakaan ole velvollisuus, kuten usein esitetään. Se on oikeus. Kukin päättää kohdallaan, haluaako vaikuttaa vai ei. Yksikin ääni voi ratkaista paikkajaossa.
Väinö; ensinnäkin vaikuttamista on jos ei käytä äänestyslippuaan, oikeus on oikea termi. Samoin yksikin käyttämättä jäänyt ääni saattaa muuttaa äänestystulosta.
Kalle, olisi siellä Hämeen puolella minullekin monta hyvää ehdokasta, jotka tunnen. Täällä Pirkanmaalla kaikki vaan ovat outoja, varsinkin sen jälkeen kun Urjala siirrettiin väkivaltaisesti pois Hämeestä. Täällä on kaikki niin Tamperekeskeistä, että maakunnan sivukunnat unohtuvat ihan kaikessa.
Joo, kyllä olisi, jopa demarikin…mutta. Tämän seutukunnan motto kun on, jos en minä, et Sinäkään. Mitään puoluejohdon uskollisia ”juoksutyttöjä” en puolueesta riippumatta suostu äänestämään.
Kyllä Pentti täälläkin, ainakin minulle on tarjolla miltei tyhjää.
Ikinä vielä ei minulla olle ollut täysin mieleni mukaista ehdokasta mutta aina kaikissa vaaleissa olen äänestänyt parasta mahdollista.
Suomessakin voitaisiin ihan hyvin siirtyä listavaaleihin. Se on aivan sama mitä jotkut wannabe-julkkikset ym. naapurikylän kunnansihteerit länkyttävät torilla siltarummuista, kun päätökset tehdään kuitenkin puolueen pienessä ydinryhmässä. Ehkä se etu tässä nykysysteemissä on, että se jossain määrin pitää äänestysaktiivisuutta yllä, kun ihmiset kuvittelevat että nämä äänestämänsä luokkakaverin serkun kaimat ja miss Takahikiät vm-78 voisivat edes läpi päästessään vaikuttaa asioihin.
Puolueiden ydinryhmä….yksittäiset edustajat omilla pyyteiltään_takavasemmalle.
”Demokraattista yhteisöllisyyttä”?
Hallitukset taas luku sinänsä_demokraattista kompromissia.
Ääni menee hallituspuolueelle
En tiedä yhtään kuka äänestäisi persuja
Melko ahdas kupla tai tynnyri, noita nyt näyttäisi melkoinen määrä kuitenkin olevan.
Äänestätkö vasta vaalien jälkeen, kun hallitus on muodostettu?
Entiselle hallituspuolueelle…
Kaikki tietää minne äänen pitää mennä, tuttavistani suurin osa jotka ennen äänesti mm Kokoomusta äänestää nyt PerusSuomalaisia, myös iso määrä reserviläisistä tuttavistani tekee näin..
Tauteja on monenlaisia, onko se tartunta tullut sieltä Varkaudesta.
Ainoa tarttuva tauti, minkä tiedän, on persufobia, mikä näyttää nopeasti pahenevan vaalien lähestyessä.
Onneksi se tarttuu vain tietynlaisiin putkinäköisiin…