SIIHEN LOPPUI MEIKÄLÄISIN TUKI JA YMMÄRRYS VALEVASEMMISTOHALLISTUKSELLE KUIN VEITSELLÄ LEIKATEN ENNEN KUIN ALKANUTKAAN, JOS NÄIN TAPAHTUU!!!
Kaltaistensa ”euroaddiktien” kuten vaikka Olli Rehnin ja Matti Viialaisen tapaan ”Torstai-Pilvi” ei ole koskaan ”kunnialla” päässyt Eduskuntaan (eikä Europelleparlamenttiin) puoluejohtonsa mitä kekseliäimmistä vaalivedätyksistä ja ehdokasvirityksitä huolimatta. Edellisen kerran tämä ”lumoavan” must-edustajan tieltä nostettiin Nazima Razmayr Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi.
Kiitokset Iltap…sanomille hyvästä uutispainotuksesta jö lööpistä!
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006111273.html
Kommentti: Salkkuja mietitään jo – Sdp nostamassa yllätysministeriksi eduskunnasta pudonneen
Julkaistu:
IS:n tietojen mukaan myös Krista Kiurulle olisi luvassa varma ministeripaikka, todennäköisesti sosiaali- ja terveysministeriössä. Viime vaalikaudella Kiuru johti riitaisaa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa. Hallitusneuvotteluissa Kiuru johtaa Oikeudenmukainen, yhdenvertainen ja mukaan ottava Suomi -työryhmää.
Myös pääministeri Antti Rinteen valtiosihteeri on selvillä: hän on huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Raimo Luoma (sd). Luoma on virkamiestason kantakirjademari, ja hän oli Rinteen valtiosihteerinä tämän toimiessa valtiovarainministerinä 2014-2015. Luoma toimi jo pääministeri Paavo Lipposen (sd) avustajana ja sen jälkeen mm. TEM:n osastopäällikkönä.
Sdp:ssä varma ministeripesti on tulossa lisäksi ainakin puoluetta Rinteen sairausloman ajan luotsanneelle tamperelaiselle Sanna Marinille (sd). Hän johtaakin hallitusneuvotteluissa Hiilineutraali ja luonnon monimuotoisuuden turvaava Suomi -työryhmää, mikä saattaisi viitata ympäristöministerin paikkaan.
Muina ministeriniminä pyöritellään Antti Lindtmania (sd), Timo Harakkaa (sd), Sirpa Paateroa (sd) ja kahta lahtelaista: Ville Skinnaria (sd) tai Mika Karia (sd).
Sdp:n ministeripaikat ratkaisevat henkilöpelissä paljon. Jos Sdp ottaisi historiallisesti esimerkiksi puolustusministerin paikan, vahvoilla olisi juuri Mika Kari, puolustusvaliokunnan viime kauden varapuheenjohtaja. Talouspuolen ministerivalinnoissa Skinnari, joka on puolestaan Sdp:n varapuheenjohtaja, olisi vahvempi.
Viimeksi puolustusministerin paikka oli Sdp:llä 1972 Rafael Paasion (1903-1980) vähemmistöhallituksessa, kun pestiä hoiti Sulo Hostila (1920-2002). Sdp:n Emil Skog (1897-1981) on tosin yhä Suomen pitkäaikaisin puolustusministeri.
Oululainen Tytti Tuppurainen (sd) nousee myös joissakin puheenvuoroissa esille, koska hän edustaisi niin sanottua Pohjois-Suomen kiintiötä. Aluepolitiikalla ei tosin ole ministerivalinnoissa entisenlaista merkitystä.
Keskustalle on luvassa viisi ministeripaikkaa. Suurin arvailu liittyy Juha Sipilän (kesk) rooliin. Halutessaan hän voi ottaa valtiovarainministerin pestin ainakin keskustan syyskuussa pidettävään puoluekokoukseen saakka, mutta IS:n tietojen mukaan Sipilä ei hallitukseen lähde.
Yksi kandidaatti valtiovarainministeriksi on puheenjohtajakisan suosikki Antti Kaikkonen (kesk). Toinen vaihtoehto on, että keskusta istuttaakin valtiovarainministeriksi elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk), joka edustaa keskustaa myös hallitusneuvottelujen talousryhmässä.
Kaikkonen puolestaan johtaa ulkopolitiikan Suomi kokoaan suurempi maailmalla -ulkopolitiikan työryhmää.
Keskustan ministeripörssissä on vahvoilla myös puolueen varapuheenjohtaja, toisen kauden kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk). Annika Saarikko (kesk) on itse niin halutessaan varma ministeri, vaikka jääkin syksyllä äitiyslomalle.
Vahvassa nosteessa hallitukseen on myös toisen kauden kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk) Savonlinnasta. Hän johtaa hallitusneuvotteluissa Osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden Suomi -opetustyöryhmää, joten esimerkiksi kulttuuri- ja urheiluministerin paikka saattaa olla sopiva hiihtosuunnistuksen MM-pronssimitalistille.
Myös kansanedustaja, varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) halunnee hallitukseen. Politiikan irvileuat haaveilevatkin tilanteesta, jossa viime vaalikauden sosiaali- ja terveysvaliokunnan riitapukarit – Heikkinen ja Krista Kiuru – jakaisivat sosiaali- ja terveysministeriön.
Kepun pakkaa sekoittaa, että jos puolue saa maa- ja metsätalousministerin paikan, ykkösehdokas on nykyinen ministeri Jari Leppä (kesk).
Vihreät saa hallitukseen kolme paikkaa. Vihreitä nyt johtava Pekka Haavisto (vihr) saanee haluamansa ulkoministerin pestin. Vihreiden puoluekokouksessa kesäkuussa puolueen johtoon nousee kansanedustaja Maria Ohisalo (vihr), joka nousee myös hallitukseen.
Kolmas ministeri on todennäköisimmin viime kauden eduskuntaryhmää johtanut Krista Mikkonen (vihr) Joensuusta.
Vasemmistoliitolle tulee kaksi paikkaa.
Puheenjohtaja Li Anderssonin (vas) paikka hallituksessa on itsestäänselvyys, toista ministeripaikkaa veikkaillaan joko oululaiselle Hanna Sarkkiselle (vas) tai kainuulaiselle Merja Kyllöselle (vas), joka toimi Kataisen hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä ja johtaa myös hallitusneuvottelujen liikenneryhmää.
Rkp:lle tulee yksi paikka. Sen saa puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Ministeripaikkaakaan ei tarvitsisi kauan arpoa: oikeusministeri, mikäli Henriksson siihen tyytyy.
Vaikka Antti Rinne on sanonut tavoittelevansa sitä, että hallitus olisi kasassa jo ensi perjantaina, siihen harva uskoo. Yksi hidaste on ensi sunnuntain EU-vaalit, sillä ne työllistävät myös puheenjohtajia koko viikon ajan.
https://www.tiede.fi/comment/2659502#comment-2659502
https://www.tiede.fi/comment/2580753#comment-2580753Esimerkiksi Sdp:ssä ministerien nimilistoja värkätty kulisseissa pitkään, vaikka virallisesti muuta väitetään. Sama koskee muitakin tulevia hallituspuolueita.
Jos Antti Rinne (sd) saa hallituksensa kasaan, siihen tulee 18 ministeriä, joista Sdp ottaa seitsemän.
Demarien nimikaavailussa on yksi suuri yllätys: Sdp on nostamassa IS:n tietojen hallitukseen eduskunnasta vaaleissa tippuneen helsinkiläisen Pilvi Torstin (sd), todennäköisesti opetusministeriksi. Torsti on Sdp:n puoluejohdon suosikki hallitukseen.
Opetusministeriö ei olisi Torstille outo paikka. Valtiotieteiden tohtori Torsti oli Krista Kiurun (sd) valtiosihteeri 2013-2015 tämän toimiessa opetusministerinä Jyrki Kataisen (kok) hallituksessa. Sitä ennen Torsti ehti olla työministeri Lauri Ihalaisen (sd) erityisavustajana 2011-2013.
EI TODELLAKAAN MENE NOSKEILLA HYVIN TAASKAAN!!!
https://sdp.fi/fi/blog/osaamispolku-2030-tulevaisuuden-korkeakoulutusta-ja-tiedetta/
” Osaamispolku 2030: Tulevaisuuden korkeakoulutusta ja tiedettä!
Ajankohtaista 18.12.2018 19:03
Suomalainen korkeakoulujärjestelmä on ollut muutoksen kourissa jo kymmenen vuoden ajan. Viimeisen hallituskauden aikana on supistettu merkittävästi korkeakoulujen rahoitusta ja muutettu rahoitusehtoja. Samanaikaisesti on puhuttu tieteentekijöiden aivovuodosta ulkomaille tai tieteentekijöiden epämääräisistä työoloista. Myös opiskelijoiden opintotukea on leikattu ja lainaosuutta kasvatettu. Koulutuksen järjestäjien on täytynyt miettiä uudestaan kolmen päätehtävänsä toteuttamista. Mikä on korkeakoulujen tulevaisuus Suomessa?
Tervetuloa keskustelemaan korkeakoulujen ja tieteen tulevaisuudesta Suomessa 9.1. klo 12-16 Tiedekulmaan (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Paikalla ovat korkeakoulujen, ministeriön, tieteentekijöiden ja opiskelijoiden edustajat kertomassa ajatuksiaan tulevaisuudesta.
Keskustelemassa ovat arvoisa Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen, opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Arene ry toiminnanjohtaja Petri Lempinen, Tieteentekijöiden liiton toiminnajohtaja Johanna Moisio sekä SAMOK:n ja SYL:n puheenjohtajat Iiris Hynönen ja Sanni Lehtinen.
Tilaisuuden avaa europarlamentaatikko Miapetra Kumpula-Natri ja tilaisuuden kokoaa kansanedustaja Pilvi Torsti. ”
Vain Marja Makarow ja Raikka Väyrynen (ja tohtori Hirohito itse) puuttuvat!
En nyt kyllä ymmärtänyt yhtään, mistä tuo purkaus Pilvi Torstia vastaan johtui. Sikäli kun hänen ajatuksiaan tiedän, niin vaikuttaa ainakin paljon fiksummalta kuin nykyinen opetusministeri, mikä nyt ei tietysti ole kummoinen saavutus. Jos on pudonnut eduskunnasta niin ei se tyhmää tee. Tuolle Lehikoiselle voisi kyllä järjestää jonkun varhaiseläkkeen, on sen verran ärsyttävä ollut esiintymisessään.
Kukas on nykyinen opetusministeri?
Meillä on tällä hetkellä erittäin osaava ja sitoutunut opetusministeri Sanni Grahn- Laasonen. Hän on tehnyt hyvää työtä, kun huomioidaan miten paljon määrärahoja on leikattu hänen ministeriöltään.Sekin kertoo osaltaan jotakin, kun aika vähän häntä haukutaan julkisuudessa.
Erittäin surkea. En tiedä mitään hyvää mitä hän olisi tehnyt. Mutta leikkausten lisäksi ammattikoulutus on ajettu hetteikköön kun lähiopetusta on leikattu. On halvempaa kun ei tarvitse opettaa. Lukiosta taas on tehty torso ainakin niissä lukiokokeillun osallistuvissa lukioissa, joissa osasta yleissivistäviä aineita, kuten historia, yhteiskuntaoppi, biologia ja maantiede, on tehty vapaaehtoisia. Samaan aikaan Sanni puhuu ”yleissivistyksen tärkeydestä”. Myös yliopistoja ja niihin pyrkimistä on uudistettu typerästi elinkeinoelämän ehdoilla, unohtaen, että tiede tarvitsee tietyn autonomian eivätkä elinkeinoeleämän isot pojat välttämättä tajua elämasta ja taloudestakaan kovin paljoa. Matematiikan painottaminen ei tuo lisää insinöörejä mutta vie opiskelijoilta resursseja hyödyllisemmiltä opinnoilta.
Toissa vuonna Sanni halusi, että kaikille yhdeksäsluokkalaisille annetaan valmistujaislahjaksi kirja nimeltä ”Miksi meidän kaikkien pitäisi olla feministejä”. Joku opettaja oli uskaltanut olla propagandaa jakamattakin.
Opetusministerin ilme on alati hämmästyneen näköinen ja ehkä se vastaa totuutta. On kivaa olla ministeri ja pitää jakkupukua. Stubbhan Sannin siihen löysi, kaiketi, koska on ”nuori ja nainen”. Elinkeinoelämän isot pojat sitten kertovat, mitä pitää tehdä.
Mielelläni kuulisin, jos Sanni on jotain hyvääkin tehnyt. Itse en ole huomannut.
Sannin vakio vastaus Eduskunnan kyselytunnilla: ”Erittäin hyvä kysymys.”
Loppu vastauksesta olikin sitten aina ympäripyöreää pyörittelyä aiheen ympärillä, mutta itse kysymys jäi lähes poikkeuksetta vastausta vaille.
Eihän toveria jätetä? Koulutus karsittiin rempalleen entä jatkossa?