6 vastausta artikkeliin “Vaalikuumetta”

  1. Pienpuolueet ovat osa tervettä demokratiaa. Voin sanoa ihan kokemuksen rintaäänellä että ei pienpuolueilla mitenkään helposti ja hyvin mene. Vaatii suunnatonta työntä ja ihmeitä että saa edes yhden läpi. Ei taatusti tarvita lisää riman korotusta.

  2. Pienessä kunnassa hyvä henkilö voi päästä kunnanvaltuustoon hyvinkin vähällä mainostamisella – hänet tunnetaan ja tiedetään.

    Eduskuntavaaleissa ehdokkaan saaminen kansanedustajaksi vaatii kovaa työtä ja väistämättä myös rahaa. Sitten kun sen ensimmäisen kansanedustajan on saanut alkaa saamaan puoluetukea, jota voi hyödyntää seuraavissa vaaleissa paikkaluvun kasvattamiseen.

    Pienpuolueet voivat hyvinkin tuntua turhilta ja jopa ärsyttäviltä, mutta niilläkin pitää olla mahdollisuus kasvaa suuremmiksi. Silloin äänestäjät voivat todella valita lähinnä omia arvojaan olevan ehdokkaan.

  3. Sipilä astuu esiin miljooniensa keskeltä, herran rauhaa, ave maria ja isämeidän, sieltä se tulee taas uusine lupauksineen ja pettää taas.

    ”Pääministeripuolue keskusta on vaikeassa paikassa, puolueen kannatus ei meinaa lähteä millään nousemaan 15-16 prosentin lukemista. Kirvestä ei keskustassa ole kuitenkaan heitetty kaivoon, vaan puolueen vaalityösuunnitelman mukaan ”keskusta tavoittelee eduskuntavaalien kärkipaikkaa”

    Lähde: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/69b41187-7014-4e15-bc78-d6849c2429ef

    1. Jokainen puolue tavoittelee vähintäänkin pitkällä tähtäimellä sellaista asemaa, jossa sillä olisi oikeasti vaikutusvaltaa tärkeisiin päätöksiin.

      Kepulit tottuivat Kekkosen presidenttikausina siihen, että heillä oli hyvin suuri valta, pääsivät sanelemaan mitä tehdään.

      Sen jälkeen on tullut veret seisauttava tappio eduskuntavaaleissa ja sen jälkeen taas pääministeripuolueen asema. Sen kepulit ovat ryssineet perusteellisesti. Tuskin Kokoomus unohtaa ihan heti, että kepulit tekivät hallituskysymyksen maakuntauudistuksesta. Jos Kokoomus olisi kaatanut maakuntahässäkän, niin hallitus olisi kaatunut, eikä Kokoomus olisi saanut lävitse omia uudistuksiaan.

      Pitäisi osata tehdä win-win kompromisseja, eikä kiristää kumppaneita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *