9 vastausta artikkeliin “Kotimaista sen olla pitää”

  1. Eiköhän melkein kaikki Finlaysonin myymä ole ulkomailla valmistettua.

    Kun ei ole vähään aikaan päästy devalvoimaan, niin kaikki tuotanto on siirtymässä rajan taakse ja suomalaiset alkavat maksaa työttömyyskorvauksia toinen toisillensa. Homma rahoitetaan ottamalla lisää velkaa.

    Tässä suhdannetilanteessa maahanmuutto ja ilmasto -avantgarde nopeuttavat syöksykierrettä.

    VIISASTA MATTIA kaivataan hölmöläisiä neuvomaan.

    1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Finlayson

      ”Vastuullisuus
      Finlaysonin haavena on olla maailman läpinäkyvin tekstiilialan yritys. Yritys on tehnyt työtä tavoitteen edistämiseksi, esimerkiksi julkaisi vastuullisuuden tavoiteohjelman, joka jatkuu vuoteen 2020 saakka. Yritys on myös kierrätyskampanjoiden kautta kerännyt asiakkailta tuotteita kierrätykseen, ja antaneet niille uuden elämän, kuten kierrätetyistä farkkuvaatteista froteepyyhkeitä ja vanhoista pussilakanoista räsymattoja.[8] Yritys valittiin toimialan vastuullisimmaksi toimijaksi kahtena vuonna peräkkäin (2016-2017) Sustainable Brand Index -kuluttajatutkimuksessa.”

      ——————————

      Elämäntapasyndikalisti Rinteen toiminta saattaa häätää Finlaysonin kokonaan rajojen ulkopuolelle. Aika näyttää.

  2. Finlayson tekee ulkomailla, ryöstää kuosinsa artisteilta ilmaiseksi ja ratsastaa poliittisella mainostuksella.

    Mielenkiintoista on ainakin klo 16 Ylen radiouutisissa mainittu tieto, että vielä pari päivää sitten oli kaksi ostajaehdokasta ja molemmat halusivat jatkaa tuotantoa Suomessa. Finlayson tuli viime hetkellä, pisti hitosti enemmän rahaa pöytään ainoastaan siksi että tehdas varmasti suljettaisiin. Toisin sanoen, he halusivat maksaa paljon lisärahaa pelkästään siitä ilosta että tehdas menee kiinni. En tiedä motiiveja.

  3. Aika noloja kommentteja taas täällä Persun Blogeissa.

    Teillä oli kaikki aika ja varallisuus tukea Ainojen ja Reinojen tekemistä täällä Suomessa. Sitä te ette tehneet, te ette ostaneet Suomessa tehtyjä Ainoja/Reinoja.

    Ehkä ostitte Tokmannilta kiinalaiset halvat Saulit?

    Ilmeisesti on yllätys kaikille täällä, että kaupan tulee aina jäädä plussalle? Tuskin kukaan tekee Ainoja tai Reinoja tappiokseen.

  4. Kyllä brändi kärsii. Eivät kiinalaiset Reinot (vai Zhengit?) ole enää sama tuote. Myynti tulee laskemaan. Kun Turun sinappi siirtyi valmistettavaksi Puolaan, sen brändi kärsi. Veikkaan, että moni alkoi minun laillani ostaa suomalaista Auran sinappia. Nyt Turun sinappi on palnnut häntä koipien välissä, mutta markkinaosuus on luultavasti pienempi kuin jos sen tekoa olisi jatkettu Suomessa. Finlaysonilta härskiä toimintaa muka ”pelastaa” Reinot kun ostaa vain oikeudet tehdä niistä halpakopioita. Finlayson kyllä erehtyy, ei Reinoja sen takia niin paljon ole ostettu että ne ovat niin ”mainiot aamutossut”.

    Mitä tulee valmistamiskustannuksiin, niin eivät Reinot mitenkään erityisen kalliit ole olleet, joten miksi niitä ei muka Suomessa olisi voitu tuottaa? Ehkä ongelmana on ennemmin ollut markkinoiden pienuus, mutta on kyseenalaista, voiko niillä olla paljoa markkinoita Suomen ulkopuolella. Juurikin siksi, että kyseessä on suomalaisille kulttituote, joka on nyt sitten pilattu.

    1. En omista Reinoja, eikä ole tarkoitus omistaakkaan. Paskat jalkineet. Kuljen maikkareissa kesät talvet.

  5. On aina menetys suomaisille, kun työpaikat siirtyvät ulkomaille.

    Varmaan jotkut city-vihreät eivät näe tässä mitään ongelmaa – ei mitään tuottavaa työtä Suomessa tarvita – kuorma-autot tuovat tavaraa kauppoihin ja sähkö tulee töpselistä ..
    .
    P.S.
    Liittyyköhän Perussuomalaiset jotenkin tähänkin blogin avaukseen? – on vaikea kuvitella

  6. Niin missä on suomalaisen työn arvostus?
    Jos ostaisimme kotimaista niin kaikilla olisi työtä ja voisimme hyvin.
    Itse olen hyvin kriittinen kaikkeen tuontikamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *