Heitteille jättö

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/271039-tama-maa-moraalisessa-konkurssissa-jari-sarasvuo-sauhusi-ylella-miten-heitteillejatto#comment-831690

US/Sarasvuo asialla, mutta sekin jätti ehkä sen tärkeimmän avoimeksi?
Vanhuksen heitteille jättö on vakava asia, mutta onko heitteille jättö jos hoidetaan vähän sinne päin?
Hoitajalle ei voida sälyttää kokonaisvastuuta sillä työnantaja määrää
ja ellet ehdi tehdä kaikkea siitä vastaa työnjohtaja
ja viimekädessä firma.
Valvontavastuu on työn teettäjän työnjohtajalla
ja lisäksi työn tilaajalla.
Työn tekijä on irtisanomispelon alainen ja työn johtajakin
joten kunta tilaajana on viimekädessä vastuussa.
Miten vastuu jakaantuu kunnassa politiikoille-kunnanjohtajalle-sosiaalijohtajalle
– miten heidät voi tuomita?
Onneton on se kunta joka on myynyt ainoan vanhusten hoitopaikkansa kiinteistön
yrittäjälle – yrittäjällä on monopoliasema kunnassa?

Kertokaapa viisaat neuvot, mutta älkäämme koskaan unohtako ennenkuin olemme nousseet
moraalin rappiosta.
– Nyt ovat vanhukset riiston kohteena ja kohta terveystoimi ellei…

7 vastausta artikkeliin “Heitteille jättö”

  1. Näin on. Suunta on selvä ja ollut nähtävissä jo pitkään. Suunta on kohti MIlton Fredmannin oppeja, jossa kaikki verovaroin kustannetut toiminnot siirretään yksityisiin käsiin. Jotta se onnistuu, tarvitaan kriisejä ja kansalaisten kriisitietoisuutta, koska vain silloin kansalaiset ovat valmiita hyväksymään suuretkin muutokset, kuten soten ja maakuntauudistuksen. Nythän hallitus Ylen ja muun valtamedian tukemana yrittää lietsoa kriistietoisuutta maapallon ilmastosta ja ilmaston suojelua onkin tyrkytetty hallituksen toimesta ykkösteemaksi ensi kevään vaaleissa.
    Vanhusten hoito on myös otettu mukaan kriisitietoisuuden lisäämiseksi. Hoitajamitoitusta lakisääteiseksi kannataa kaikki muut puolueet paitsi Kokoomus. Nyt kuitenkin on saatettu julkisuuteen tieto, että jos hoitajamitoitusta nostetaan vähänkin se maksaa noin 250 miljoonaa euroa. Kun hintalappu on näin kova, niin äänet hoitajamitoitusten nostamisesta vaikenee ja kaikki jatkuu, kuten tähän asti.

    Riistokapitalistit jatkavat markkinoiden valtaamista, Sote ja valinnanvapaus on selvä pyrkimys vallata Suomen terveydehuollon markkinat. Ja kansa maksaa.

  2. Kun Sipilän hallitus muodostettiin, otettiin siihen liikenneministeriksi täysin kansalaisille tuntemato nainen, joka on menestynyt liikenainen. Hän sivuutti kaikki Kepun konkarit, joilla on monella ministerikokemusta. Mutta hallitukseen tarvittiin yritysmaailman tuntija, joka tietää ja osaa, kuinka valtionyhtiöitä yksityistetään. Hän onkin saanut aikaan paljon, mutta myös hyvin kiistanalaista. Mm. taksiuudistus ei ole onnistunut. Valtion rautatiet on ollut ministerin luupin alla koko vaalikauden ja puuttuu vain lopullinen isku, kun VR yksityistetään kokonaan, jos ei vaalikausi lopu liian aikaisin.

  3. Jos oikein veistä kääntää haavassa,niin vaarana voi olla jopa että Kunnat ulkoistaa itsensä ”pihalle” _ kun kerran kilpailutukset tai jos kaikki pitää laittaa markkinahenkeen !

    Vastassa ; laatu ja kuntatalous._kikyllä ?

  4. Sarasvuolla oli asiaa, mutta aika pöhköäkin seassa. Siteeraan itseäni.

    Sarasvuo sanoo: ”tämä ihminen, joka on puhaltanut pilliin, pysäyttänyt pelin, hänestä tulee kansallissankari”

    Yksi tuhannesta pilliin puhaltajasta ylittää mediakynnyksen ja pääsee sankariksi. Ne loput 999 vain saavat potkut ja menettävät elantonsa, ehkä kotinsa. Vaatii aikamoista halua ottaa riskiä ja asettaa perheensä heikoille jäille. Tosiasia on että ilmiantajan kohtalo on keskimäärin todella huono. Luemme vain harvat ja iloiset tarinat.

    Toki, tämä on asia jolle valtiovalta voi tehdä jotain. AY-liike on osoittautunut voimattomaksi sen edessä.

  5. Vastuuta perään yhä tietämättömänä – onko perimmäinen vastuu valtiolla?
    Valtio on leikannut osuuttaan kunnille.
    Olisko parempi ratkaisu että valtio ottaisi kokonaisvastuun eikä sälyttäisi ko tointa yksityisille kasvottomille pörssiyhtiöille?

  6. Tosiaan kasvottomuudella ei ole todella käytännön vastuuta_tai lievennetäänkö liene vastuuta = tuntematta,näkemättä arjen reaaliaikaa.

    Valtio tietenkin vähintäin osavastuussa ja taas voidaan valittaa että ainako valtiota kaikesta syytetään_ no,ainakin arvostellaan.

    Osaltaan me kaikki tiedämme miten valtiomme toisaaltaan jopa ökyilee menoissaan/suunnitelmissaan ulospäinkin.
    Kuin osa sormea voisi näyttää myös Kyuun osoittamaan suuntaan,jota mainitsee kommentissaan loppusuoralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *